Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.
Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei.
In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider....
Orezul se pune la fiert in apa cu sare.
Folositi o oala adecvata cu fundul dublu.
Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut.
Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund .
Daca mai este nevoie adugati putin lapte .
Bobul trebuie...
Intai se pun direct in sticla de lapte, cu gura larga, ingredientele umede: oua, lapte, apa minerala si ulei .
Se pun condimentele , sare , drojdia si coaja de lamaie .
Agitati temeinic sa se amestece totul .
Ultima se pune faina alba in mai multe reprize . Din nou...
Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile.
Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei .
Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
Incepeti imediat sa coceti clatitele....
Untul moale se bate cu zaharul cu ajutorul mixerului .
Incorporati ouale pe rand . Amestecati .
Se adauga faina si praful de copt .Amestecati cu o spatula .
Puneti uleiul si amestecati din nou aluatul .
Aluatul se imparte in trei boluri diferite , dar in cantitati...
Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati.
Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele.
Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.
Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat....
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina.
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu...
Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol .
Folositi mixerul de mana .
In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma .
Se aduga laptele si uleiul . Omogenizati .
Adugati ingredientele uscate : faina , cacao si sarea .
De data...
Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot .
La inceput se sparg ouale intr-un bol incapator si se bat spuma , cu ajutorul mixerului de mana .
Ouale trebuie sa fie la temperatura...
Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac .
Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde .
Merele se spala si se curata de seminte , apoi se taie cubulete .
Nu am curatat merele , coja este plina de vitamine .
Caliti merele...
Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si sarea se pun intr-un bol si se mixeaza timp de cateva minute pana cand isi dubleaza volumul.
Aceasta compozitie se pune in cuva masinii de paine.
Stafidele se pun la hidratat in romul brun amestecat cu coniac.
Pentru grabirea procesului de...
Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore .
Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici .
Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina .
Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate ,...
Stafidele se punla hidratat in afinata din timp .
Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea .
Cocolata se taie cat mai marunt .
Bananele se decojesc si se zdrobesc usor cu furculita .
Stafidele se scot din afinata ....
Prunele se spala si se curata de samburi.
Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips.
Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund.
Am pus prunele sa fiarba pe programul dedicat pentru gem timp...
Biscuitii se sfarma bucati.
Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care l-am lasat bucati mai mari.
Caisele uscate se pun la hidratat in putina apa calduta.
Apa calduta...
Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea.
Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina.
Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze.
Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza.
Pe rand...
Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala.
Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici.
Afinele se spala cu apa rece in sita si se scurg de lichid.
Topiti zaharul si untul pana incep sa se...
Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte.
Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare...
Drojdia sfaramata impreuna cu doua linguri de zahar si doua de faina se omogenizeaza in lapte caldut .si se lasa pana incepe sa dospeasca frumos .
Stafidele se pun la hidratat in rom .
Ouale se bat usor impreuna cu zaharul si sarea.
Dupa ce maiaua a dospit se...
Puneti din timp la hidratat fructele uscate in rom.
Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat.
Cand laptele este bine infierbantat, se toarna in ploaie grisul.
Se amesteca mereu cu ajutorul unui tel pentru a nu se...
Fructele se curata si se spala.
Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy.
Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.
Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra,...
Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.
Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.
Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.
Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine...
Sotul curata fructele. Tot el deschide borcanul si conservele de fructe.
Se toarna compotul de ananas intr-un bol mare de sticla. Se adauga si zeama de la piersici si de la compotul de gutui. Puneti separat cateva jumatati de piersici.
Taiati cubulete gutuile, piersicile, merele,...
Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece .
Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au ,, vizitatori'' in interior acestia vor iesi la suprafata apei .
Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site .
Se curata...
Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile.
Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat .
Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca...
Reteta de preparare a papanasilor
Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor .
Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul.
Spalati prunele si le scoateti samburii .
Presarati prunele cu un praf de scortisoara.
Amestecati branza, sarea,...
Ciresele se curata de codite , se spala .
Curatati ciresele de samburi .
Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta .
Se lasa in vasul acoperit cu un prosop curat sau un capac pana a doua zi .
Eu am folosit o oala de inox cu fundul dublu ....
Miezul de nuca se spala din cateva ape de impuritati .
Spalati afinele si el scurgeti de lichid .
Spalati si sterilizati borcane de sticla cu capac .
In fiecare borcan se pune cate un strat de un deget din miezul de nuca .
Se toarna putina miere si se pun afine...
Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina .
Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara cu continutul a patru pliculete Green Sugar .Am indulcit doar caisele acestea fiind mai acrisoare ....
Incalziti cuptorul.
Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun.
Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama.
Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] ....
Desert chec aromat cu nuci si fructe confiate
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei sau putin unt si apoi o tapetati cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Toate ingredientele folosite trebuie sa fie la temperatura camerei. In acest scop scoateti din timp ouale si iaurtul din frigider....
Desert orez cu lapte si afine
Orezul se pune la fiert in apa cu sare. Folositi o oala adecvata cu fundul dublu. Cand apa de pe orez a fost absorbita la fierbere ,se adauga laptele caldut. Amestecati ca sa nu se prinda orezul de fund . Daca mai este nevoie adugati putin lapte . Bobul trebuie...
Desert clatite dospite gingerbread cu dulceata de zmeura
Intai se pun direct in sticla de lapte, cu gura larga, ingredientele umede: oua, lapte, apa minerala si ulei . Se pun condimentele , sare , drojdia si coaja de lamaie . Agitati temeinic sa se amestece totul . Ultima se pune faina alba in mai multe reprize . Din nou...
Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare
Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile. Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei . Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor. Incepeti imediat sa coceti clatitele....
Desert poppy seed coconut bread
Untul moale se bate cu zaharul cu ajutorul mixerului . Incorporati ouale pe rand . Amestecati . Se adauga faina si praful de copt .Amestecati cu o spatula . Puneti uleiul si amestecati din nou aluatul . Aluatul se imparte in trei boluri diferite , dar in cantitati...
Desert prajitura svaba cu mere si coacaze
Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat....
Desert chec cu iaurt, nuci si fructe confiate
Pregatiti tava pentru chec pe care o ungeti cu putin ulei si apoi o tapetati cu faina. Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol, separat, se mixeaza ouale cu...
Desert guguluf cu branza si caise
Pentru inceput se amesteca toate ingredientele pentru umplutura intr-un bol . Folositi mixerul de mana . In alt bol separat se bat ouale impreuna cu zaharul pana devin spuma . Se aduga laptele si uleiul . Omogenizati . Adugati ingredientele uscate : faina , cacao si sarea . De data...
Desert Lesny Mech - muschi de padure- reteta nr. 1500
Spanacul se scurge de excesul de lichid cu ajutorul unei strecuratori . Daca nu este suficient de fin tocat , se toaca mai marunt cu un blender sau robot . La inceput se sparg ouale intr-un bol incapator si se bat spuma , cu ajutorul mixerului de mana . Ouale trebuie sa fie la temperatura...
Desert foietaj cu mere
Stafidele se pun la hidratat impreuna cu rom si coniac . Pentru a grabi hidratarea lor se incalzesc un minut la cuptorul cu microunde . Merele se spala si se curata de seminte , apoi se taie cubulete . Nu am curatat merele , coja este plina de vitamine . Caliti merele...
Desert chec cu fructe, nuci si cardamom - la masina de paine
Ouale, zaharul, zaharul vaniliat si sarea se pun intr-un bol si se mixeaza timp de cateva minute pana cand isi dubleaza volumul. Aceasta compozitie se pune in cuva masinii de paine. Stafidele se pun la hidratat in romul brun amestecat cu coniac. Pentru grabirea procesului de...
Desert pachetele cu mere, scortisoara si fructe confiate
Fructele confiate si cele deshidratate se pun la hidratat in coniac cateva ore . Merele se curata si se taie cu tot cu coaja in cubulete mici . Se pastreaza coaja de la mere pentru ca contine multe vitamine si pectina . Amestecati cubuletele de mere cu fructele confiate ,...
Desert biscuiti de post cu banane
Stafidele se punla hidratat in afinata din timp . Pentru grabirea procesului de hidratare incalziti afinata si apoi puneti stafidele in ea . Cocolata se taie cat mai marunt . Bananele se decojesc si se zdrobesc usor cu furculita . Stafidele se scot din afinata ....
Gem de prune cu ciocolata si scortisoara
Prunele se spala si se curata de samburi. Pentru preparare eu am folosit aparatul Multicooker Philips. Avantajul prepararii de gemuri la acest aparat este ca nu este nevoie de supraveghere. Nu se va prinde de fund. Am pus prunele sa fiarba pe programul dedicat pentru gem timp...
Desert salam de biscuiti- de post
Biscuitii se sfarma bucati. Eu nu am fost atenta si ajutorul :d Mi-a sfarmat constincios biscuitii parca ar fi fost macinati. Noroc ca am mai avut un pachet in plus pe care l-am lasat bucati mai mari. Caisele uscate se pun la hidratat in putina apa calduta. Apa calduta...
Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata
Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze. Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza. Pe rand...
Desert prajitura rasturnata cu mere, mango si afine
Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala. Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici. Afinele se spala cu apa rece in sita si se scurg de lichid. Topiti zaharul si untul pana incep sa se...
Dulceata proaspata de capsuni cu banane
Folositi fructe de buna calitate, proaspete si coapte. Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare...
Desert cozonacul lui Sidy
Drojdia sfaramata impreuna cu doua linguri de zahar si doua de faina se omogenizeaza in lapte caldut .si se lasa pana incepe sa dospeasca frumos . Stafidele se pun la hidratat in rom . Ouale se bat usor impreuna cu zaharul si sarea. Dupa ce maiaua a dospit se...
Desert gris cu lapte
Puneti din timp la hidratat fructele uscate in rom. Intr-o oala cu fundul dublu, se pune la fiert laptele impreuna cu sarea, zaharul si laptele vaniliat. Cand laptele este bine infierbantat, se toarna in ploaie grisul. Se amesteca mereu cu ajutorul unui tel pentru a nu se...
Desert cu piscoturi si panettone
Fructele se curata si se spala. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul. Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra,...
CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI
Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine...
Salata de fructe II
Sotul curata fructele. Tot el deschide borcanul si conservele de fructe. Se toarna compotul de ananas intr-un bol mare de sticla. Se adauga si zeama de la piersici si de la compotul de gutui. Puneti separat cateva jumatati de piersici. Taiati cubulete gutuile, piersicile, merele,...
Dulceata de cirese cu piper
Ciresele se curata de codite si se spala cu apa rece . Lasati timp de o jumatate de ora ciresele intr-un vas cu apa rece . Daca din intamplare au ,, vizitatori'' in interior acestia vor iesi la suprafata apei . Scurgeti ciresele de apa cu ajutorul unei site . Se curata...
Clatite de post cu scortisoara
Se omogenizeaza faina, apa minerala pusa pe rand, zaharul, sarea si mirodeniile. Cand acestea sunt bine amestecate se incorporeaza si uleiul in aluat . Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor. Incepeti imediat sa coceti clatitele. Este suficient daca...
Reteta de preparare a papanasilor cu prune
Reteta de preparare a papanasilor Se pune o oala cu 2 l apa la fiert. Sarati usor . Intr-o tigaie rumeniti pesmetul cu ulei amestecand sa nu se arda. Adugati zaharul. Spalati prunele si le scoateti samburii . Presarati prunele cu un praf de scortisoara. Amestecati branza, sarea,...
Dulceata de cirese cu menta
Ciresele se curata de codite , se spala . Curatati ciresele de samburi . Amestecati ciresele curatate cu 500 gr zahar si crengutele de menta . Se lasa in vasul acoperit cu un prosop curat sau un capac pana a doua zi . Eu am folosit o oala de inox cu fundul dublu ....
Miere cu nuci si afine
Miezul de nuca se spala din cateva ape de impuritati . Spalati afinele si el scurgeti de lichid . Spalati si sterilizati borcane de sticla cu capac . In fiecare borcan se pune cate un strat de un deget din miezul de nuca . Se toarna putina miere si se pun afine...
Tarta cu caise, cirese si rozmarin - de post
Se decongeleaza foaia de placinta la temperatura camerei . Se intinde intr-o tava de tarta tapetata cu margarina . Caisele se rup jumatati se sot samburii si se pudreaza pe partea interioara cu continutul a patru pliculete Green Sugar .Am indulcit doar caisele acestea fiind mai acrisoare ....
Prajitura rasturnata cu ananas
Incalziti cuptorul. Topiti in tava rotunda cu diametrul de 24 cm untul si presarati zaharul brun. Scurgeti compotul de ananas pastrand zeama. Asezati bucatile de ananas in mod egal pe fundul tavii [ eu din cauza vitezei am uitat sa pun ciresele , le-am adugat la decor :D ] ....