Aceasta prajitura este una rapida ce poate fi preparata chiar de un incepator. Reteta initiala prevedea lapte pe care l-am inlocuit cu iaurt grecesc. Afinele s-au transformat intr-un jeleu placut acrisor. Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase. Pe langa mere am folosit fructele ce sedeau stinghere pe masa. Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.
Merele se curata, lasandu-se fasii de coaja. Se taie jumatati si se scot casuliile cu samburi din mijloc. Se spala.
Mango se spala, se curata de coaja si sambure si se taie cuburi mici.
Afinele se spala cu apa rece in sita si se scurg de lichid.
Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor. Eu am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata.
Preincalziti cuptorul.
Distribuiti in tava merele, afinele si mango.
Presarati din belsug cu pudra de scortisoara.
Dati tava la cuptor sa se inmoaie fructele pana preparati aluatul.
Se sparg ouale, fiecare separat, succesiv, pentru a le verifica prospetimea.
Cu ajutorul mixerului bateti ouale spuma. Adaugati si zaharul in ploaie, mixand in continuare. Uleiul se toarna ca si la maioneza. Se amesteca si cu iaurt.
Amestecati ingredientele uscate: faina, turmericul, praful de copt, sarea, zaharul vaniliat si zaharul aromat.
Adaugati ingredientele uscate in vasul cu ingredientele umede, mixand pe viteza minima.
Turnati aluatul peste fructele din tava si coaceti la foc potrivit de 180-200 grade C, timp de 40 minute. Este gata cand prajitura trece testul cu scobitoarea.
Scoateti prajitura din cuptor si o rasturnati pe o alta tava cat este calda.
Decorati prajitura cu fulgi de migdale sau nuca taiata marunt si prajita usor.
1
Folosirea iaurtului a dus la obtinerea unei prajituri mai pufoase.
2
Afinele s-au transformat intr-un delicios jeleu acrisor.
3
Pudra de turmeric va da o frumoasa culoare galbuie blatului.
4
Puteti servi aceasta prajitura insotita de frisca sau inghetata.