Desert prajitura svaba cu mere si coacaze

de mihaelar63 in Prajituri, 13 Apr 2020 | 3671 vizualizari

 

  Multumesc Andra pentru reteta : https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-mere-svaba-70504.html. Am ajustat reteta dupa gustul meu si am redus din oua si zahar. Oua nu am avut, zahar nu am dorit. Emotii am avut si eu ca imi va iesi cu mai putine oua o mandrete de placinta. Spre surpriza mea prajitura a crescut foarte frumos.
 
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua de tara
  • 4-5 mere din gradina
  • 150 gr coacaze congelate -din gradina
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt moale -la temperatura camerei
  • 225 gr faina alba 000
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Decor : 4 linguri dulceata caise + 4 linguri sirop cirese
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura svaba cu mere si coacaze:

  1. Merele se spala, se curata de seminte si se taie in jumatati.
  2. Jumatatile se feliaza, fara a se desparti unele de altele.
  3. Ouale se bat spuma cu zahar. Incorporati untul moale.
  4. Se amesteca ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt si zaharul vaniliat.
  5. Incorporati ingredientele uscate in crema de oua, zahar si unt.
  6. Porniti cuptorul sa se preincalzeasca.
  7. Se pune aluatul intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt 
  8. Merele -jumatati taiate se distribuie peste aluat si se apasa usor sa se scufunde in acesta.
  9. In locurile ramase goale dintre mere imprastiati coacazele congelate.
  10. Se da tava cu prajitura la cuptor pana se rumeneste 
  11. Imediat ce se scoate din cuptor, se unge cu dulceata amestecata cu sirop.
  12. Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

  Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Imediat ce se scoate din cuptor se unge cu dulceata amestecata cu sirop.

2

Veti obtine astfel o prajitura frumoasa, stralucitoare, ca si glazurata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura svaba cu mere si coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat reteta de chec pufos si economic