Acum trei ani am poposit doar pentru o zi in Wolfsburg, orasul de nastere al Volkswagenului. In hotel la mic-dejun mi-a atras atentia selectia inedita de dulceturi: mure cu wiskey, prune cu ciocolata, capsuni cu banane. Ajunsa acasa, bineinteles am inceput testarile. In fiecare an prepar cateva borcanase cu deliciu de capsuni cu banane.
Spor la gatit si pofta buna !!!!
1
Capsunile se pun intr-o sita cu ochiuri mari si se spala prin scufundarea intr-un vas cu apa rece. Daca este nevoie schimbati apa. Prin acest procedeu evitati sa pierdeti savoarea fructelor prin zdrobire inainte de spalare.
2
Folositi un cutit si o planseta bine curatite ca acestea sa nu imprumute fructelor gust/miros strain, neplacut de mancare.
3
Folosind Multicookerul Philips la prepararea dulcetei, scapati de grija supravegherii. Dulceata nu se prinde de fundul vasului.
4
In timpul fierberii capacul ramane deschis. In caz contrar se acumuleaza vapori de umiditate si dulceata va fi prea apoasa.