Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata

de mihaelar63 in Dulciuri, 5 Noi 2018 | 2908 vizualizari

 

 De vreo trei luni poftesc clatite si mereu le las pe o altadata. Tot am auzit eu ce usor este sa folosesti o sticla pentru compozitie. Nu mai ai grija sa pui cu polonicul in tigaie. De acum inainte tot asa o sa procedez. Este foarte comod si nu se stropeste deloc, pastrezi curatenia usor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 varf cutit sare fina
  • 1 varf cutit drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cardamom pudra
  • mascarpone
  • inghetata cu rom si stafide
  • dulceata de capsuni cu piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata:

  1.  Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea.
  2. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina.
  3. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze.
  4. Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza.
  5. Pe rand se pune cate putin lapte, faina si laptele amestecat cu drojdie]
  6. Din nou se repeta operatia, mixand, pana se termina ingredientele.
  7. La sfarsit se incorporeaza cardamomul, apa de flori de portocal si apa minerala.
  8. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri 
  9. Daca va par clatitele prea subtiri, adaugati putina faina. Daca le doriti mai subtiri, se pune putin lapte sau apa minerala.
  10. Amestecul l-am turnat intr-o sticla cu gura mai larga [ am folosit sticla in care a fost laptele ] .
  11. Nu am lasat sa treaca mai mult de 10 minute pana am inceput sa prepar clatitele. Amestecul nu trebuie sa dospeasca.
  12. Intr-o tigaie non aderenta am pus un firicel de ulei. Atat a fost nevoie la inceput. Restul de ulei a fost eliberat din compozitie la coacere.
  13. Am copt clatitele pe ambele parti. Le-am intors cu ajutorul unei spatule teflonate. Nu folositi cutit pentru a evita zgarierea tigaii.
  14. Se obtin clatite pufoase care vor ramane tot asa de fragede chiar si a doua zi, fara sa se usuce. 
  15. Clatitele se ung cu un strat subtire de mascarpone si cu dulceata preferata.
  16. Noi am avut dulceata de capsuni cu piper si dulceata de cirese negre.
  17. Serviti clatitele insotite de inghetata preferata.

TIPS-URI

1

Apa de flori de portocal este un suvenir primit de la fiul meu ca urmare a vacantei tunisiene. Aceasta apa aromata a dat o nota subtila de delicatete.

2

Cardamomul a dat nota picanta si exotica banalelor noastre clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas