Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata

de mihaelar63 in Dulciuri, 5 Noi 2018 | 3001 vizualizari

 

 De vreo trei luni poftesc clatite si mereu le las pe o altadata. Tot am auzit eu ce usor este sa folosesti o sticla pentru compozitie. Nu mai ai grija sa pui cu polonicul in tigaie. De acum inainte tot asa o sa procedez. Este foarte comod si nu se stropeste deloc, pastrezi curatenia usor.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 varf cutit sare fina
  • 1 varf cutit drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cardamom pudra
  • mascarpone
  • inghetata cu rom si stafide
  • dulceata de capsuni cu piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata:

  1.  Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea.
  2. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina.
  3. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze.
  4. Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza.
  5. Pe rand se pune cate putin lapte, faina si laptele amestecat cu drojdie]
  6. Din nou se repeta operatia, mixand, pana se termina ingredientele.
  7. La sfarsit se incorporeaza cardamomul, apa de flori de portocal si apa minerala.
  8. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri 
  9. Daca va par clatitele prea subtiri, adaugati putina faina. Daca le doriti mai subtiri, se pune putin lapte sau apa minerala.
  10. Amestecul l-am turnat intr-o sticla cu gura mai larga [ am folosit sticla in care a fost laptele ] .
  11. Nu am lasat sa treaca mai mult de 10 minute pana am inceput sa prepar clatitele. Amestecul nu trebuie sa dospeasca.
  12. Intr-o tigaie non aderenta am pus un firicel de ulei. Atat a fost nevoie la inceput. Restul de ulei a fost eliberat din compozitie la coacere.
  13. Am copt clatitele pe ambele parti. Le-am intors cu ajutorul unei spatule teflonate. Nu folositi cutit pentru a evita zgarierea tigaii.
  14. Se obtin clatite pufoase care vor ramane tot asa de fragede chiar si a doua zi, fara sa se usuce. 
  15. Clatitele se ung cu un strat subtire de mascarpone si cu dulceata preferata.
  16. Noi am avut dulceata de capsuni cu piper si dulceata de cirese negre.
  17. Serviti clatitele insotite de inghetata preferata.

TIPS-URI

1

Apa de flori de portocal este un suvenir primit de la fiul meu ca urmare a vacantei tunisiene. Aceasta apa aromata a dat o nota subtila de delicatete.

2

Cardamomul a dat nota picanta si exotica banalelor noastre clatite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cornulete fragede - Reteta delicioasa a mamei