Cu prune am mai facut gomboti , dar mi-am zis sa incerc cu parfumatele nectarine care urca vertiginos in topul preferintelor mele !!!
Cartofii fierti in coaja se zdrobesc si se amesteca calzi cu un ou , faina alba , putina sare si coaja de la 1/2 lamaie .Aluatul se lasa 30 min. sa se odihneasca la rece .
Nectarinele se taie bucati si se pudreaza cu zahar .
Pesmetul se prajeste in unt , amestecandu-se sa nu se prinda de tigaie , se trage de pe foc si se incorporeaza si zaharul.
Cu mainile unse cu ulei modelati aluatul ce l-ati luat cu lingura , formand galuste rotunde in interiorul carora ati pus cate o bucata de nectarina .
Fierbeti galustele in apa clocotinda cu sare .
Scoateti cu o paleta cu gauri si tavaliti galustele prin pesmet .
Seviti galustele calde . Pot fi servite si reci daca inlocuiti untul cu ulei .
1
Galustele sunt fierte cand in apa clocotinda urca la suprafata .