Aceasta reteta de gogosari cu hrean ,marinati la rece , o folosea si mama mea . Mutumesc matusicii Viorica ,de la care am primit reteta . Gogosarii raman ,, crocanti ''' si nu se inmoaie .
Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante . Se c urata de seminte si se taie in felii de marimea preferata . Mie imi plac sa-i tai in 8.
Hreanul se curata si sa razuieste de preferinta cu ajutorul robotului de bucatarie .
Peste gogosari se pune hreanul , restul ingredientelor , se amesteca intr-un vas incapator .
Se lasa 12 ore la macerat , acoperiti cu un stergar curat sau cu capac. Din cand in cand se mai amesteca cu ajutorul unei linguri de lemn .
Gogosarii se pun in borcane de 800 gr cu filet . Zeama pe care o lasa e suficinta sa-i acopere .
Se dau la un dunst scurt cald intr-o oala cu apa [ 10 min de cand se infierbanta apa ].
1
Folositi gogosari copti dar sanatosi fara pete sau portiuni stricate .