Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.
Carnaciorii se taie rondele.
Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
Apa...
Legumele se curata si se spala.
Curatati usturoiul.
Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana.
Caliti usor legumele in ulei.
Turnati deasupra 2 l apa. Sarati.
Tot acum se adauga foaia de dafin si boabele de piper....
Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui.
Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii.
Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar, pe ambele parti.
Sarati rondelele de ridichi.
Amestecati ridichile cu frunzele de rucola,...
Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza.
Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor.
Pregatit doua farfurii intinse. Intr-una puneti faina alba.
In cealalta farfurie puneti pesmetul.
Spargeti ouale pe...
Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi.
Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati.
Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati.
Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati....
Carnea de rata se desface fasii. Sarati si piperati carnea.
Cu ouale batute, sare, faina, otet, lapte, se prepara un amestec.
Prin acesta, se da carnea si se prajeste pe ambele parti, in ulei incins.
Scoateti carnea pe un servet de hartie sa absoarba surplusul de ulei....
Cum se prepara Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa
Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri.
Se indeparteaza cu grija fierea [bila ] de pe ficat.
Rinichii se despica in doua, se curata bine si se spala din mai multe ape....
Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper.
Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute.
Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja.
Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati...
Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune.
Curatati si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze.
Curatati, spalati legumele radacinoase si taiati-le cuburi.
Curatati ceapa si o tocati marunt.
Ceapa se...
Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile.
Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat.
Se spala ciupercile si se taie fasii.
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Adaugati ceapa, cubuletele de...
Se spala salata si se zvanta (cu ajutorul aparatului special)
Varza rosie se taie fideluta.
Nu frecati varza cu sare. Nu trebuie sa se inmoaie. Este mai gustoasa daca ramane de consistenta crocanta.
Marul se spala se taie in doua si se curata de seminte.Taiati marul...
Preparati stocul de peste, fierband 15 minute intr-un litru apa cu sare, foi dafin si boabe de piper, capetele de peste.
Strecurati zeama ce o veti folosi mai tarziu.
Se inabusa ceapa tocata in unt, pana devine sticloasa.
Adaugati peste ceapa, carnatul chorizo feliat. Caliti...
Curatati legumele.
Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul vertical de mana.
Spalati si tocati marunt patrunjelul verde.
Eu mereu am in congelator carne...
Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine].
Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte.
Taiati ardeii rondele.
Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici.
Infierbantati uleiul...
Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm.
Legumele se curata si se spala.
Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul.
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba.
Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana...
Am pus pentru inceput la fiert, soricul.
Se curata si se spala legumele.
Morcovii se feliaza si se pun la fiert primii.
Sarati putin, soricul de porc contine si el sare.
Cartofii si gulia se taie cuburi.
Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga...
Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii.
Se pune salata intr-un bol de sticla sau ceramica.
Legumele se spala si se curata.
Ceapa se taie rondele. Castravetii si rosiile se taie cuburi. Ardeii se taie fasii.
Puneti legumele taiate peste salata verde....
Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin.
Se curata legumele si se spala.
Feliati morcovul si telina.
Dupa ce oasele au fiert 45 minute, se adauga morcovul si telina feliate. Ceapa se pune intreaga.
Dupa 15 minute, verificati si,...
Legumele se curata, se spala si se feliaza.
Carnea se taie felii de grosimea 1.5-2 cm .
Se asaza legumele in tava si se rasneste deasupra sare cu chilli.
Stropiti cu putin ulei.
Feliile de carne se ung cu sos de soia si otet balsamic.
Sarati carnea si asezonati...
Legumele se curata si se spala.
Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei.
Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit.
Dupa cateva minute, se toarna deasupra 1.5 l apa fierbinte.
Sarati si puneti cartofii taiati cuburi....
Spalati si curatati legumele.
Lasati salata verde sa zvante.
Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou.
Taiati marunt ceapa rosie si gogosarul.
Tonul din conserva se scurge de saramura si se amesteca cu piper,...
Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site .
Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul de fierbere cu 2-3 minute . Oricum ele vor absorbi din umiditatea legumelor sau a sosului cu care sunt...
Curatati si spalati legumele pentru ciorba.
Taiati grosier legumele.
Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical de mana atasat la vasul cu taietor.
Nu tocati foarte marunt legumele.
Legumele tocate se calesc usor in ulei. Amestecati.
Se adauga boiaua si...
Spalati si tocati cuburi ardeii.
Fierbeti usor cremvustii. Taiati cremvustii rondele.
Lasati cremvustii sa se raceasca inaine sa-i puneti in salata.
Scurgeti ciupercile de lichidul in care au stat. Spalati-le din mai multe ape .
Scurgeti din nou ciupercile intr-o...
Am spalat si curatat foarte bine iepurasul.
Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata.
Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa.
A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc.
Se adauga restul...
Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele.
Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute .
Cand ceapa devine sticloasa, se toarna deasupra 2 l apa. Sarati.
Fierbeti 10-15 minute, pana legumele incep sa se...
Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins .
Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina alba. Dati feliile prin faina alba si apoi prin ou.
Prajiti in uleiul incins pe ambele...
Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala.
Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile.
Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa...
Taiati sfecla si ceapa rosie cubulete.
Curatati ouale de coaja. Unul dintre ele se toaca marunt .
Deschideti conservele.
Puneti intr-un bol de portelan toate ingredientele si amestecati.
Gustati si, daca mai este nevoie, sarati sau acriti cu otet balsamic.
Atentie,...
Curatati legumele si le spalati.
Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa.
Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu ierburile aromatice si foaia de dafin. Spumati daca este cazul. Lasati sa dea un clocot si o trageti...
Fructe de mare, cu orez si busuioc
Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac. Apa...
Ciorba falsa de burta - cu ciuperci pleurotus
Legumele se curata si se spala. Curatati usturoiul. Ceapa, morcovul si patrunjelul se toaca marunt in vasul blenderului vertical de mana. Caliti usor legumele in ulei. Turnati deasupra 2 l apa. Sarati. Tot acum se adauga foaia de dafin si boabele de piper....
SALATA CU INELE DE CALAMAR SI RUCOLA
Intr-o tigaie anti-aderenta, se pune la incins uleiul de floarea soarelui. Cand uleiul este incins, se reduce intensitatea caldurii. Se prajesc la foc mediu, inelele de calamar, pe ambele parti. Sarati rondelele de ridichi. Amestecati ridichile cu frunzele de rucola,...
Wiener schnitzel -snitel vienez
Bucatile de carne se bat bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarati carnea cu ajutorul rasnitei cu sare si fulgi de chilli. Piperati usor. Pregatit doua farfurii intinse. Intr-una puneti faina alba. In cealalta farfurie puneti pesmetul. Spargeti ouale pe...
Tigaie cu ciuperci, mozzarella si busuioc
Am curatat ciupercile de pielite si le-am taiat in sferturi. Am sotat ciupercile impreuna cu uleiul de masline, la tigaie. Sarati. Adaugati o lingura de busuioc verde tocat si amestecati. Cand ciupercile au inceput sa se inmoaie, am adaugat si rosiile taiate bucati....
Salata cu carne de rata pane
Carnea de rata se desface fasii. Sarati si piperati carnea. Cu ouale batute, sare, faina, otet, lapte, se prepara un amestec. Prin acesta, se da carnea si se prajeste pe ambele parti, in ulei incins. Scoateti carnea pe un servet de hartie sa absoarba surplusul de ulei....
Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa
Cum se prepara Reteta traditionala, romaneasca de Caltabosi /cartabosi de casa Pentru inceput, se curata bine maruntaiele de porc de zgarciuri. Se indeparteaza cu grija fierea [bila ] de pe ficat. Rinichii se despica in doua, se curata bine si se spala din mai multe ape....
Pollo Vesuvio
Puiul neaparat cu os si piele, se spala bine si se condimenteaza cu sare si piper. Curatati si spalati usturoiul. Se taie feliute. Cartofii se spala si se curata. Daca sunt noi, nu curatati coaja. Am taiat cartofii felii mai groase de 1.5 cm -rondele, pe cei mai mari jumatati...
Ciorba de cartofi cu tarhon si jambon
Am pus bucata de jambon la fiert, in oala sub presiune. Curatati si spalati cartofii. Taiati cartofii cuburi mari si-i puneti in apa rece sa nu se oxideze. Curatati, spalati legumele radacinoase si taiati-le cuburi. Curatati ceapa si o tocati marunt. Ceapa se...
Pui cu ciuperci pleurotus
Puiul fiert, fiind de casa si cu grasime, l-am pus intr-o cratita teflonata si l-am prajit usor pe toate partile. Am adaugat apa sa-l acopere. Am sarat. Se spala ciupercile si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Adaugati ceapa, cubuletele de...
Salata Happy
Se spala salata si se zvanta (cu ajutorul aparatului special) Varza rosie se taie fideluta. Nu frecati varza cu sare. Nu trebuie sa se inmoaie. Este mai gustoasa daca ramane de consistenta crocanta. Marul se spala se taie in doua si se curata de seminte.Taiati marul...
Supa spaniola cu ton
Preparati stocul de peste, fierband 15 minute intr-un litru apa cu sare, foi dafin si boabe de piper, capetele de peste. Strecurati zeama ce o veti folosi mai tarziu. Se inabusa ceapa tocata in unt, pana devine sticloasa. Adaugati peste ceapa, carnatul chorizo feliat. Caliti...
Parjoale cu salata
Curatati legumele. Cartoful, morcovul, ceapa si usturoiul se taie bucati si se toaca / maruntesc. Pentru aceasta, am folosit (rapid si comod) vasul cu taietor atasat de blenderul vertical de mana. Spalati si tocati marunt patrunjelul verde. Eu mereu am in congelator carne...
Papara (ratota) cu carnat
Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine]. Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte. Taiati ardeii rondele. Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici. Infierbantati uleiul...
Tocanita alba de vitel cu penne rigate
Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu faina alba. Prajiti bucatelele de vitel in ulei incins, pana...
Ciorba cu gulie, smantana si sorici de porc
Am pus pentru inceput la fiert, soricul. Se curata si se spala legumele. Morcovii se feliaza si se pun la fiert primii. Sarati putin, soricul de porc contine si el sare. Cartofii si gulia se taie cuburi. Cand morcovii sunt aproape fierti, se adauga...
Salata greceasca
Salata verde se spala, se zvanta si se taie fasii. Se pune salata intr-un bol de sticla sau ceramica. Legumele se spala si se curata. Ceapa se taie rondele. Castravetii si rosiile se taie cuburi. Ardeii se taie fasii. Puneti legumele taiate peste salata verde....
Supa cu tortellini si fasole verde
Am spalat oasele de vitel si le-am pus la fiert in apa cu sare si foi de dafin. Se curata legumele si se spala. Feliati morcovul si telina. Dupa ce oasele au fiert 45 minute, se adauga morcovul si telina feliate. Ceapa se pune intreaga. Dupa 15 minute, verificati si,...
Vitel cu legume la cuptor
Legumele se curata, se spala si se feliaza. Carnea se taie felii de grosimea 1.5-2 cm . Se asaza legumele in tava si se rasneste deasupra sare cu chilli. Stropiti cu putin ulei. Feliile de carne se ung cu sos de soia si otet balsamic. Sarati carnea si asezonati...
Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc
Legumele se curata si se spala. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit. Dupa cateva minute, se toarna deasupra 1.5 l apa fierbinte. Sarati si puneti cartofii taiati cuburi....
Salata cu ton - la borcan
Spalati si curatati legumele. Lasati salata verde sa zvante. Scurgeti de lichidul din conserva boabele de porumb si le clatiti cu apa rece. Scurgeti din nou. Taiati marunt ceapa rosie si gogosarul. Tonul din conserva se scurge de saramura si se amesteca cu piper,...
Maccheroni cu varza
Pastele fainoase se fierb in apa clocotinda cu sare, respectand indicatiile de pe ambalaj. Se scurg pastele de apa cu ajutorul unei site . Pentru ca-mi plac pastele al dente eu reduc timpul de fierbere cu 2-3 minute . Oricum ele vor absorbi din umiditatea legumelor sau a sosului cu care sunt...
Ciorba rosie cu perisoare de pui
Curatati si spalati legumele pentru ciorba. Taiati grosier legumele. Tocati legumele cu ajutorul blenderului vertical de mana atasat la vasul cu taietor. Nu tocati foarte marunt legumele. Legumele tocate se calesc usor in ulei. Amestecati. Se adauga boiaua si...
Salata cu ciuperci si cremvusti II
Spalati si tocati cuburi ardeii. Fierbeti usor cremvustii. Taiati cremvustii rondele. Lasati cremvustii sa se raceasca inaine sa-i puneti in salata. Scurgeti ciupercile de lichidul in care au stat. Spalati-le din mai multe ape . Scurgeti din nou ciupercile intr-o...
Iepure la cuptor cu salata de valeriana
Am spalat si curatat foarte bine iepurasul. Am portionat iepurele si l-am pus in apa cu otet de seara pana dimineata. Carnea de iepure este usor dulceaga si de aceea este nevoie de aceasta etapa. A doua zi, am scurs carnea de apa si am pus in vasul de lut grecesc. Se adauga restul...
Supa de salata verde cu galuste de faina alba
Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele. Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute . Cand ceapa devine sticloasa, se toarna deasupra 2 l apa. Sarati. Fierbeti 10-15 minute, pana legumele incep sa se...
Parizer din piept de curcan in ou
Scoateti membrana de pe parizer. Feliati parizerul felii mai grosute. Piperati. Puneti uleiul intr-o tigaie la incins . Bateti ouale spuma. Sarati. Incorporati o lingura de faina alba. Dati feliile prin faina alba si apoi prin ou. Prajiti in uleiul incins pe ambele...
Papricas de pui cu mamaliguta
Carnea de pui se curata bine, se portioneaza dupa dorinta si se spala. Intr-un vas neaderent, se pune untura. Cand aceasta este incinsa, se prajesc usor pe toate partile. Spalati, curatati si tocati cubulete ceapa si ardeiul. Trageti intr-o margine a vasului carnea si caliti usor ceapa...
Salata de sfecla rosie cu sprot afumat si ton
Taiati sfecla si ceapa rosie cubulete. Curatati ouale de coaja. Unul dintre ele se toaca marunt . Deschideti conservele. Puneti intr-un bol de portelan toate ingredientele si amestecati. Gustati si, daca mai este nevoie, sarati sau acriti cu otet balsamic. Atentie,...
Zama de moare cu carnati afumati
Curatati legumele si le spalati. Taiati morcovul, telina si patrunjelul cubulete si le puneti la fiert intr-o oala cu 1.5 l apa. Intr-o alta oala separata, puneti moarea la fiert impreuna cu ierburile aromatice si foaia de dafin. Spumati daca este cazul. Lasati sa dea un clocot si o trageti...