Fructe de mare, cu orez si busuioc

de mihaelar63 in Fructe de mare, 27 Feb 2017 | 6865 vizualizari

 

 Din cand in cand, imi este dor de fructe de mare. Nu este greu sa le prepar si sunt foarte savuroase. Carnaciorul  cam iese din ,,decor'' , dar a dat un gust bun orezului.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carnaciori picanti
  • 1 cana amestec orez
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 linguri ulei masline de calitate
  • 300 gr fructe de mare [congelate ]
  • 10 rosii cherry
  • 6 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare, cu orez si busuioc:

  1. Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt.
  2. Carnaciorii se taie rondele.
  3. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de ulei.
  4. Cand orezul devine sticlos, se pune deasupra apa si se fierbe la foc mic, sub capac.
  5. Apa trebuie sa depaseasca cu doua degete orezul.
  6. Daca este nevoie, mai adaugati apa.
  7. Cand orezul este patruns, se aereaza cu ajutorul furculitei, rasfirand boabele. Astfel se evita obtinerea unui orez lipicios.
  8. Ardeii se curata si se taie feliute. Rosiile se spala. Usturoiul curatat se feliaza.
  9. Intr-o tigaie separat, se pune restul de ulei si se caleste usor ardeiul, rosiile si usturoiul feliat.
  10. Cand legumele incep sa se inmoaie, se adauga fructele de mare si vinul alb si busuiocul uscat.
  11. Sarati si piperati.
  12. Atentie la sare, fructele de mare sunt deja usor sarate din mediul lor natural
  13. Lasati sa fiarba cateva minute, atat cat sa scada vinul si sa se evapore.
  14. Serviti orezul asezat pe farfurie cu fructe de mare deasupra.
  15. Decorati cu frunzulite de busuioc.

        Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Langa acest preparat, merge bine un pahar de vin alb sau unul de proseco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare, cu orez si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paella cu fructe de mare