Foarte rar imi prepar oua la mic dejun pentru mine. Acum am poftit si eu la o ratota [ http://dexonline.ro:8080/definitie/ratot%C4%83] bineinteles , de sezon, cu carnat afumat de casa.
MOD DE PREPARARE RETETA Papara (ratota) cu carnat:
Ouale se scot din frigider cu o jumatate de ora inainte, ca sa ajunga la temperatura camerei [astfel se bat mai bine].
Ardeii se spala si se curata de cotor si seminte.
Taiati ardeii rondele.
Carnatul se scote din membrana si se rupe bucatele mici.
Infierbantati uleiul intr-o tigaie neaderenta.
Distribuiti carnatul si rondelele de ardei in tigaie.
Ouale se bat bine cu sare, lapte si patrunjelul tocat.
Se toarna compozitia cu ou in tigaie si o luati de pe foc.
Cu o spatula de lemn sau silicon [ sa nu zgariati tigaia ], impingeti preparatul dintr-o parte a tigaii intr-alta, sa nu aiba timp sa se coaguleze/ inchege oul prea mult.
Daca doriti ca papara sa fie mai legata, mai puneti pe foc.
Piperati si serviti ratota calda cu legumele preferate sau castraveciori murati.
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papara (ratota) cu carnat" nu uita sa-i faci un review.