Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece.
Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta.
Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite.
Condimentarea se...
Vinetele se spala si se sterg cu un prosop.
Coaceti vinetele pe plita [ daca aveti posibilitatea in aer liber, sa nu faceti miros neplacut in casa ].
Vinetele se pun 10 minute sub capac [ se vor curata mai usor ].
Spalati ceapa verde si o tocati.
Curatati ouale. Doua...
Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante.
Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile.
Feliati usturoiul si ciupercile brune.
Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua.
Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os...
Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele.
Curatati si spalati legumele.
Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde.
Amestecati branza de burduf cu legumele tocate.
Umpleti ciupercile cu acest amestec.
Rosiile se taie...
Legumele se curata si se spala.
Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte.
In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul.
Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza...
Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ].
Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata.
Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde.
Curatati si spalati restul legumelor si a...
Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime.
Legumele se curata si se spala.
Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o portocala.
Se pune carnea intr-o tava. Peste carne, se toarna zeama de citrice si berea.
Adaugati 2...
Bucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm .
Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp de 20 minute.
Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele.
Dupa fierbere, se scurge...
Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj.
Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde.
Strecurati pastele si fasolea verde.
Se spala rosiile si se taie jumatati.
Usturoiul se curata si se...
Spalati si curatati legumele.
Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ].
Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi.
Taiati rondele carnatul, ardeiul iute si coditele de ceapa verde.
Se pun la fiert in 2 l apa, morcovul si ceapa...
Fructele se curata si se spala.
Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy.
Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul.
Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra,...
Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele.
Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp.
Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se taie in doua.
Legumele se...
Curatati si spalati morcovii, cepele si ridichile.
Morcovii se dau pe razatoarea mare.
Ceapa si ridichile se taie rondele.
Taiati fideluta varza verde si cea rosie.
Se pun toate legumele intr-un bol mare de sticla sau portelan.
Sarati, piparati, adaugati ulei si...
Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea.
Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor.
Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt coditele ciupercilor.
Spalati si tocati patrunjelul verde.
Feliati carnatul chorizo....
Citricele se decojesc.
Grepfruitul se curata cu mai mare atentie de pelita albicioasa , aceasta fiind mai amaruie.
Se taie citricele in jumatati si apoi se feliaza.
Menta si afinele se spala.
Telemeaua se taie cubulete.
Asezati pe un platou mare colorat feliile de citrice....
Curatati si spalati legumele.
Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece.
Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa.
Gustul de afumat nu va fi atat de puternic.
Se pun intr-o oala, 2 l apa. Cand incepe sa clocoteasca, se pune la fiert costita, morcovii,...
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur.
Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare.
Cartofii nu se fierb excesiv, pana devin sfarmiciosi.
Din aceasta cauza, alegeti cartofi cu coaja rosie care vor ramane mai fermi la...
Spalati salata verde.
Spalati ridichile rosii si le feliati.
Spalati ardeii si ii taiati rondele.
Scurgeti maslinele de saramura.
Se rastoarna conserva de ton intr-un bol si deasupra se stoarce zeama de la lamaie.
Pe un platou, se asaza salata taiata ...
Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze.
Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline.
Imediat se aduga telina feliata, morcovul taiat cubulete si...
Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele.
Sarati si presarati deasupra oregano uscat.
Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina.
Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si...
Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei.
Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile.
Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok].
Am prajit carnea pe toate partile, cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest...
Legumele se curata si se spala.
Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ].
Maruntiti ceapa galbena.
Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati.
Maruntiti si telina,...
Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust.
Se sareaza, interior - exterior, cu sare de mare si fulgi de chilli, proaspat rasnita.
Ungeti pestele cu ulei de masline si...
Curatati si spalati legumele si patrunjelul verde.
Feliati rondele castravetele si ceapa rosie.
Taiati felii ardeiul kapia.
Ardeiul iute l-am taiat rondele, cu tot cu seminte, pentru ca nu era foarte iute.
Patrunjelul verde se toaca marunt.
Feliati somonul...
Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele.
Legumele se curata si se spala.
Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici.
Cartofii se taie cuburi mai mari.
Usturoiul se feliaza.
Ardeiul se taie marunt.
Dupa 10 minute, se scoate crapul si se...
Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea.
Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4 minute, se scurg intr-o sita.
Intr-o tigaie non aderenta, se pune o lingura de ulei si se...
Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa.
Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli.
Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita.
Curatati usturoiul.
Se pune bucata de carne intr-un vas.
Adugati vinul, 2...
Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.
Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.
Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.
Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine...
Spalati bine legumele.
Curatati si spalati din nou legumele.
Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii.
Taiati cuburi patrunjelul radacina.
Taiati rondele morcovii si usturoiul.
Taiati cuburi mai mari cartofii si dovlecelul.
Se seteaza aparatul de gatit Philips Multicooker, pe functia...
Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi.
Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca.
Usturoiul se curata.
Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza.
Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati...
Dorada cu cartofi aurii noi
Pestele se verifica daca a fost bine curatat de solzi si se spala cu apa rece. Dorada se lasa sa se zvante de apa si se increasteaza usor pe ambele parti, la cate un deget distanta. Condimentati pestele cu ierburi italiene, sare si chilli proaspat rasnite. Condimentarea se...
Salata de vinete cu oua fierte
Vinetele se spala si se sterg cu un prosop. Coaceti vinetele pe plita [ daca aveti posibilitatea in aer liber, sa nu faceti miros neplacut in casa ]. Vinetele se pun 10 minute sub capac [ se vor curata mai usor ]. Spalati ceapa verde si o tocati. Curatati ouale. Doua...
Cotlet de mistret cu ciuperci
Am spalat bucata de carne si am lasat sa se zvante. Am curatat si spalat usturoiul verde, ciupercile si rosiile. Feliati usturoiul si ciupercile brune. Bucata de mistret fiind prea lunga, am impartit-o in doua. Fiecare bucata de carne am increstat-o pe langa fiecare os...
Aperitiv ciuperci umplute cu branzeturi
Ciupercile se curata de pielita si se indeparteaza coditele. Curatati si spalati legumele. Se toaca marunt ardeiul, coditele de ciuperci si cele de ceapa verde. Amestecati branza de burduf cu legumele tocate. Umpleti ciupercile cu acest amestec. Rosiile se taie...
Ciorba taraneasca cu leustean
Legumele se curata si se spala. Morcovii, telina, cartofii si patrunjelul radacina se taie in cuburi, nu foarte marunte. In zeama de vitel fierbinte, se pun la fiert morcovii, telina si patrunjelul. Cand acestea incep sa se inmoaie -dupa 10 minute, se adauga varza...
Cartofi noi cu carnati picanti
Cartofii se curata bine, cu ajutorul unui burete de plastic pentru spalatul vaselor [ pe care-l folositi doar in acest scop ]. Spalati bine cartofii si puneti la fiert, in apa sarata. Adaugati la fiert jumatae din patrunjelul verde. Curatati si spalati restul legumelor si a...
CARNE ASADA
Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o portocala. Se pune carnea intr-o tava. Peste carne, se toarna zeama de citrice si berea. Adaugati 2...
Slanina popricata cu usturoi verde
Bucatile de slanina cu straturi de carne se taie in bucati potrivit de mari 10/10 cm . Se pun bucatile de slanina la fiert, in apa sarata cu pudra de usturoi, foaie de dafin si piper, timp de 20 minute. Usturoiul verde se curata, se spala si se taie rondele. Dupa fierbere, se scurge...
Tortelloni cu fasole verde
Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde. Strecurati pastele si fasolea verde. Se spala rosiile si se taie jumatati. Usturoiul se curata si se...
Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele carnatul, ardeiul iute si coditele de ceapa verde. Se pun la fiert in 2 l apa, morcovul si ceapa...
Desert cu piscoturi si panettone
Fructele se curata si se spala. Stafidele se pun la macerat 1 -2 ore, in brandy. Pentru a grabi procesul de macerare a stafidelor, puteti incalzi usor brandy-ul. Mascarponele se amesteca cu branza de vaci, jumatate din cantitatea de frisca si 2 linguri de zahar pudra,...
Sarmale coapte
Varza murata se taie pe langa cotor si se desprind frunzele. Gustati varza si, daca este prea sarata, se pune la desarat o ora -doua, in apa rece. Se schimba apa de cateva ori, in acest timp. Fiecare frunza se curata de nervurile mai groase si se taie in doua. Legumele se...
Salata de primavara
Curatati si spalati morcovii, cepele si ridichile. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Ceapa si ridichile se taie rondele. Taiati fideluta varza verde si cea rosie. Se pun toate legumele intr-un bol mare de sticla sau portelan. Sarati, piparati, adaugati ulei si...
Ciuperci umplute la tigaie -2
Se pune apa cu sare, la clocotit si se scufunda ciupercile in ea. Prin oparire, pielita ciupercilor se va curata foarte usor. Se scot coditele de la ciuperci . Tocati marunt coditele ciupercilor. Spalati si tocati patrunjelul verde. Feliati carnatul chorizo....
Salata de citrice cu telemea si menta -salata cu nr.100
Citricele se decojesc. Grepfruitul se curata cu mai mare atentie de pelita albicioasa , aceasta fiind mai amaruie. Se taie citricele in jumatati si apoi se feliaza. Menta si afinele se spala. Telemeaua se taie cubulete. Asezati pe un platou mare colorat feliile de citrice....
Ciorba de cartofi noi cu hrean
Curatati si spalati legumele. Cartofii se taie cuburi si se pun in apa rece. Costita afumata se fierbe in apa clocotita, 10 minute si se arunca apa. Gustul de afumat nu va fi atat de puternic. Se pun intr-o oala, 2 l apa. Cand incepe sa clocoteasca, se pune la fiert costita, morcovii,...
Aperitiv cartofi Apollo
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari ca pentru cei natur. Spalati inca dintr-o apa cartofii. Se pun la fiert, in apa cu sare. Cartofii nu se fierb excesiv, pana devin sfarmiciosi. Din aceasta cauza, alegeti cartofi cu coaja rosie care vor ramane mai fermi la...
Salata cu ton afumat
Spalati salata verde. Spalati ridichile rosii si le feliati. Spalati ardeii si ii taiati rondele. Scurgeti maslinele de saramura. Se rastoarna conserva de ton intr-un bol si deasupra se stoarce zeama de la lamaie. Pe un platou, se asaza salata taiata ...
Supa cu fructe de mare
Spalati si curatati legumele. Cartofii se pun in apa rece sa nu se oxideze. Fructele de mare si fasolea verde se dezgheata la temperatura camerei. Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc usor in ulei de masline. Imediat se aduga telina feliata, morcovul taiat cubulete si...
Aperitiv cald cu ou de prepelita
Cotletul de porc se feliaza in 12 felii care se subtiaza cu batatorul de snitele. Sarati si presarati deasupra oregano uscat. Feliile de carne se dau prin faina alba, se scutura sa se indeparteze surplusul de faina. Prajiti in ulei incins pe ambele parti, cate 2 minute [ se vor coace si...
Vita cajun cu fasole verde
Am decongelat bucata de carne la temperatura camerei. Am sarat si am ,,imbracat '' vacuta cu condimentul de cajun pe toate partile. Am pus uleiul intr-o tigaie incapatoare [ de tip wok]. Am prajit carnea pe toate partile, cate 2-3 minute, pana a facut crusta. Prin acest...
Tocanita de berbecut cu leurda
Legumele se curata si se spala. Carnea de berbecut se curata bine de de grasime si se taie cuburi mai marisoare [ oricum va scadea putin la preparare ]. Maruntiti ceapa galbena. Se asaza ceapa in cuva aparatului de gatit cu carnea deasupra. Sarati. Maruntiti si telina,...
Platica cu rosii
Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu sare de mare si fulgi de chilli, proaspat rasnita. Ungeti pestele cu ulei de masline si...
Salata cu somon afumat
Curatati si spalati legumele si patrunjelul verde. Feliati rondele castravetele si ceapa rosie. Taiati felii ardeiul kapia. Ardeiul iute l-am taiat rondele, cu tot cu seminte, pentru ca nu era foarte iute. Patrunjelul verde se toaca marunt. Feliati somonul...
Ciorba de crap si somon cu smantana
Se pune la fiert apa cu sare, in care se fierbe pestele. Legumele se curata si se spala. Morcovul si dovlecelul se taie cuburi mai mici. Cartofii se taie cuburi mai mari. Usturoiul se feliaza. Ardeiul se taie marunt. Dupa 10 minute, se scoate crapul si se...
Inima cu ciuperci si fettuccine
Inima se curata de zgarciuri si se feliaza. Eu am tinut inima in apa rece, timp de o ora, pentru a se trage sangele din ea. Fettuccinele se pun la fiert in apa clocotita sarata. Dupa 4 minute, se scurg intr-o sita. Intr-o tigaie non aderenta, se pune o lingura de ulei si se...
Cotlet de berbecut cu rozmarin
Bucata de cotlet de berbecut se limpezeste cu apa. Deasupra carnii, se rasneste sare roz de Himalaya amestecata cu fulgi de chilli. Frecati bine bucata de berbecut cu sarea rasnita. Curatati usturoiul. Se pune bucata de carne intr-un vas. Adugati vinul, 2...
CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI
Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine...
CIORBA DE CARTOFI SI DOVLECEL -la Multicooker
Spalati bine legumele. Curatati si spalati din nou legumele. Tocati marunt ceapa. Feliati ardeii. Taiati cuburi patrunjelul radacina. Taiati rondele morcovii si usturoiul. Taiati cuburi mai mari cartofii si dovlecelul. Se seteaza aparatul de gatit Philips Multicooker, pe functia...
Aperitiv placintele cu cartof si spanac
Cartoful se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa verde si spanacul se spala si se usuca. Usturoiul se curata. Toate acestea se pun in vasul blenderului vertical de mana, impreuna cu sarea si piperul si se mixeaza. Adaugati 1 lingura de ulei si apa minerala si dati...