Cernem faina intr-un lighenas,apoi o amestecam cu pliculetul de praf de copt,facem un cuib si adaugam si ouale(2),laptele cald,untul topit,sarea si zaharul,amestecam totul pana ce obtinem un aluat nelipicios.
Intindem pe masa de lucru o foaie peste care punem telemeaua rasa,apoi impaturim...
Curatam dovlecelul de coaja,il spalam, apoi il taiem felii.
Ouale le bate cu sarea si piperul.Faina o punem pe o farfurie.
Uleiul il punem in tigaie sa se incinga.
Cand toate sunt pregatite luam cu o furculita o felie de dovlecel si o dam prin ou apoi prin faina,inca o data prin ou si...
Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi.
Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine pana ce a devenit o spuma lucioasa. Galbenusurile le-am frecat cu 5 linguri de ulei,apoi le-am...
Fasolea am pus-o la fiert.
Intre timp am taiat carnatii si i-am prajit.
Dupa ce carnatii au fost gata i-am scos si tot aici am calit ceapa,cand ceapa a devenit aurie am pus bulionul de ardei si cel de rosii si am amestecat.
O data fiarta fasolea am luat cu un polonic si am adaugat peste...
Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare.
Cand spuma s-a intarit punem zaharul putin cate putin,mixand continuu.
Cand totul este omogenizat bine punem si faina in ploaie.
Ungem tavile cu ulei apoi le tapetam cu faina dupa care punem compozitia si dam la cuptor....
Curatam cartofii si-i spalam bine apoi ii taiem in 4 si ii punem itr-un vas de yena.
Intr-un castronel amestecam toate condimentele ,apoi punem peste cartofi si ii amestecam.
Dam la cuptor cam45-50min.Pofta buna!!!
Rupem coditele la cirese,apoi le spalam bine.
Le punem in borcan(eu pun cam trei sferturi), apoi punem zaharul si completam cu apa pana se umple.
Strangem bine capacul la borcan,il agitam de cateva ori pt a se topi zaharul,apoi intr-o oala pe fund punem un prosop,punem borcanul si completam...
Rupem coditele la capsuni si le spalam bine.Le lasam sa se scurga apoi le punem intr-un lighenas si punem zaharul peste ele,le lasam asa peste noapte,la frigider.
A doua zi punem capsunile cu zeama care si-a asat-o intr-un vas (tuci)si lasam sa fiarba la foc mic,adunand spuma de cate ori este...
Pastaile le curatam ,le spalam apoi le punem in apa cu sare si piper la fiert.
Intre timp curatam usturoiul si-l zdrobim,facem un mujdei.
Cand fasolea este fiarta o punem intr-o sita si o lasam sa se scurga bine .
Se serveste calda cu mujdei de usturoi.
Pofta buna!!!
Taiem rosiile si le punem in 500ml apa la fiert. Cand rosiile au fost fierte bine le trecem prin sita ca sa le separam semintele si cojile.
Curatam legumele si le taiem, apoi le adaugam intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba impreuna cu delikatul. Cand legumele sunt fierte punem sucul de rosii,...
Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea.
Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce...
Varza o taiem marunt,apoi o frecam cu sare dupa care o punem intr-o oala cu putina apa sa fiarba, intorcand-o din cand in cand(acoperim cu un capac).
Intre timp carnatul il taiem bucati si-l prajim.
Dupa ce scoatem carnatii tot in acelasi ulei punem ceapa taiata marunt,o lasam pana devine...
Punem pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor.
Intre timp taiem kaizerul cubulete mici si-l prajim in ulei.
Cand pastele sunt gata le punem sub un jet de apa,le lasam sa se scurga bine ,dupa care le punem peste kaizer in tigaie,le mai lasam cam 5minute,apoi presaram putin...
Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc formama ca un cuib unde adaugam laptele cald,drojdia,untul,ouale,mierea si sarea si amestecam,framantam pana ce obtinem un aluat nelipicios,daca e nevoie mai adaugam faina.
Dupa ce aluatul este gata il acoperim cu un prosop si-l lasam sa creasca....
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,cand a devenit tare amestecul am inceput sa pun putin cate putin zaharul.
Dupa ce zaharul a fost omogenizat bine am adaugat galbenusurile unul cate unul mixand continuu.Cand galbenusurile s-au amestecat bine am adaugat si cele 6...
Framantam aluatul pana devine nelipicios,apoi il lasam acoperit cu un prosop sa creasca.
Intre timp taiem sunca cubulete,maslinele le curatam si pe ele de samburi si le taiem .
Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem fasii.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....
Curatam ceapa,morcovul,cartofii,dovlecelul si ardeiul garas,le taiem si le punem in oala.
Lasam sa fiarba.Cand sunt fierte legumele taiem si loboda si o punem in oala si tot acum punem si borsul,lasam sa dea un clocot si dam la o parte.
Adaugam ouale batute,uleiul,leusteanul si patrunjelul...
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam.
Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem o lingurita de otet),mixam in continuare....
Mararul il adunam de pe crengute,apoi il spalam bine si il lasam sa se scurga bine.
Dupa ce mararul s-a scurs bine punem la borcane,punem un rand de marar ,apoi sare si iar un rand marar si sare pana umplem borcanul.
Lasam asa pana a doua zi ca se lasa,apoi competam cu marar si sare.Punem...
Dulceata de capsuni reteta
Apa impreuna cu zaharul le-am pus la foc mare.
Intre timp am adunat coditele de la capsuni si le-am spalat,dupa ce s-au scurs bine am pus zeama de la lamai si le-am amestecat.
Cand siropul a devenit aproape ca mierea (putin mai subtire)am adaugat capsunile si...
Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul le-am calit,apoi am adaugat o lingura de bulion de ardei si sucul de rosii amestecand usor.Cand sosul a inceput sa fiarba am pus faina amestecand rapid si punand repede apa pt a nu se face cocoloase.
Am adaugat chiftelutele si am pus apa cat sa...
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, iar cand spuma a devenit tare am adaugat zaharul putin cate putin pana am terminat,apoi am pus si pliculetele de zahar vanilat.
Faina am pus-o si pe ea in poaie amestecand usor cu telul.
Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina,apoi am...
Am pus copanele si pieptul la fiert.
Cand carnea a fost fiarta am scos din oala pt a masura zeama(3cani)daca e nevoie mai adaugam apa.
Odata masurata zeama punem orezul spalat bine impreuna cu ceapa taiata jullienne,morcovul taiat cubulete si delikatul,acoperim cu un capac si lasam sa...
Carnea tocata o punem intr-un lighenas iar peste ea punem condimentele,ouale,patrunjelul si orezul spalat si amestecam.
Varza o desfacem foaie cu foaie,le taiem nervurile si formam sarmalutele(le rulam).
Miezul de varza il taiem marunt si-l asezam pe fundul oalei apoi asezam una cate una...
Pulpele le-am parlit, apoi le-am taiat in 2.
Cartofii i-am pus in apa si i-am curatat.
Am pus cartofii taiati cuburi, condimentele si sucul de rosii in celofan,apoi am legat cu o ata, dar nu strans (daca legam strans cand punem la cuptor pocneste,trebuie sa lasam sa iasa aerul). Cand...
Fierbem pastele in apa cu sare timp de 7 min.
Ciupercile curatate si spalate le taiem,apoi le punem in uleiul incins pana ce se inmoaie putin.
Sunca o taiem cubulete si o punem peste ciupercile moi si tot acum presaram si putin piper.Lasam la foc mic mestecand usor din cand in cand pana...
Carne am pus-o intr-un lighenas iar peste ea am adaugat ouale,cimbrul,piperul,busuiocul,sarea,usturoiul zdrobit,cartofii(da-ti pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care i-am strans in pumni pt a se scurge zeama) si patrunjelul taiat marunt.
Am amestecat totul apoi am luat carne in mana si am...
Punem laptele la fiert.
Cand laptele a fiert adaugam pliculetele de zahar vanilat si grisul in ploaie.
Lasam cateva minute pana ce sa ingroasa.
Pofta buna!!!
Am taiat carnatii rondele si i-am prajit pe o parte si pe alta.Cand carnatii au fost gata i-am scos si am pus ceapa taiata marunt.
Cand ceapa a devenit aurie am pus cartofii,morcovul taiat rondele si apa cat sa acopere si tot acum am pus si sare.
Cand cartofii au fost fierti am adaugat...
Am pus oala cu apa pe foc,apoi am curatat cartofii(punandu-i in apa),ceapa,morcovul,pastarnacul si dovlecelul dupa care le-am taiat si le-am adaugat in oala impreuna cu delikatul de legume.
Cand toate legumele au fost fierte am adaugat uleiul si am mai lasat sa dea un clocot dupa care am dat...
Biscuiti cu telemea
Cernem faina intr-un lighenas,apoi o amestecam cu pliculetul de praf de copt,facem un cuib si adaugam si ouale(2),laptele cald,untul topit,sarea si zaharul,amestecam totul pana ce obtinem un aluat nelipicios. Intindem pe masa de lucru o foaie peste care punem telemeaua rasa,apoi impaturim...
Dovlecel pane
Curatam dovlecelul de coaja,il spalam, apoi il taiem felii. Ouale le bate cu sarea si piperul.Faina o punem pe o farfurie. Uleiul il punem in tigaie sa se incinga. Cand toate sunt pregatite luam cu o furculita o felie de dovlecel si o dam prin ou apoi prin faina,inca o data prin ou si...
Fructina
Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi. Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine pana ce a devenit o spuma lucioasa. Galbenusurile le-am frecat cu 5 linguri de ulei,apoi le-am...
Fasole cu carnati
Fasolea am pus-o la fiert. Intre timp am taiat carnatii si i-am prajit. Dupa ce carnatii au fost gata i-am scos si tot aici am calit ceapa,cand ceapa a devenit aurie am pus bulionul de ardei si cel de rosii si am amestecat. O data fiarta fasolea am luat cu un polonic si am adaugat peste...
Chec roz
Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit punem zaharul putin cate putin,mixand continuu. Cand totul este omogenizat bine punem si faina in ploaie. Ungem tavile cu ulei apoi le tapetam cu faina dupa care punem compozitia si dam la cuptor....
Cartofi la cuptor
Curatam cartofii si-i spalam bine apoi ii taiem in 4 si ii punem itr-un vas de yena. Intr-un castronel amestecam toate condimentele ,apoi punem peste cartofi si ii amestecam. Dam la cuptor cam45-50min.Pofta buna!!!
Compot de cirese
Rupem coditele la cirese,apoi le spalam bine. Le punem in borcan(eu pun cam trei sferturi), apoi punem zaharul si completam cu apa pana se umple. Strangem bine capacul la borcan,il agitam de cateva ori pt a se topi zaharul,apoi intr-o oala pe fund punem un prosop,punem borcanul si completam...
Gem de capsuni
Rupem coditele la capsuni si le spalam bine.Le lasam sa se scurga apoi le punem intr-un lighenas si punem zaharul peste ele,le lasam asa peste noapte,la frigider. A doua zi punem capsunile cu zeama care si-a asat-o intr-un vas (tuci)si lasam sa fiarba la foc mic,adunand spuma de cate ori este...
Rasol de pastai cu usturoi
Pastaile le curatam ,le spalam apoi le punem in apa cu sare si piper la fiert. Intre timp curatam usturoiul si-l zdrobim,facem un mujdei. Cand fasolea este fiarta o punem intr-o sita si o lasam sa se scurga bine . Se serveste calda cu mujdei de usturoi. Pofta buna!!!
Ciorba mozaic
Taiem rosiile si le punem in 500ml apa la fiert. Cand rosiile au fost fierte bine le trecem prin sita ca sa le separam semintele si cojile. Curatam legumele si le taiem, apoi le adaugam intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba impreuna cu delikatul. Cand legumele sunt fierte punem sucul de rosii,...
Scovergi
Cernem faina intr-un lighenas...facem un cuib unde punem laptele cald,ouale,zaharul,drojdia si sarea. Framantam bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam sa creasca cam 30min,dupa care luam o bucata si intindem pe masa de lucru o foaie cam de 1cm(ca lipia) si tot asa pana ce...
Varza cu carnati" Crenguta"
Varza o taiem marunt,apoi o frecam cu sare dupa care o punem intr-o oala cu putina apa sa fiarba, intorcand-o din cand in cand(acoperim cu un capac). Intre timp carnatul il taiem bucati si-l prajim. Dupa ce scoatem carnatii tot in acelasi ulei punem ceapa taiata marunt,o lasam pana devine...
Paste cu kaizer si parmezan
Punem pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor. Intre timp taiem kaizerul cubulete mici si-l prajim in ulei. Cand pastele sunt gata le punem sub un jet de apa,le lasam sa se scurga bine ,dupa care le punem peste kaizer in tigaie,le mai lasam cam 5minute,apoi presaram putin...
Gogosele cu miere
Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc formama ca un cuib unde adaugam laptele cald,drojdia,untul,ouale,mierea si sarea si amestecam,framantam pana ce obtinem un aluat nelipicios,daca e nevoie mai adaugam faina. Dupa ce aluatul este gata il acoperim cu un prosop si-l lasam sa creasca....
Chec fluturas
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,cand a devenit tare amestecul am inceput sa pun putin cate putin zaharul. Dupa ce zaharul a fost omogenizat bine am adaugat galbenusurile unul cate unul mixand continuu.Cand galbenusurile s-au amestecat bine am adaugat si cele 6...
Pizza facuta in casa
Framantam aluatul pana devine nelipicios,apoi il lasam acoperit cu un prosop sa creasca. Intre timp taiem sunca cubulete,maslinele le curatam si pe ele de samburi si le taiem . Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem fasii. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari....
Ciorba de loboda
Curatam ceapa,morcovul,cartofii,dovlecelul si ardeiul garas,le taiem si le punem in oala. Lasam sa fiarba.Cand sunt fierte legumele taiem si loboda si o punem in oala si tot acum punem si borsul,lasam sa dea un clocot si dam la o parte. Adaugam ouale batute,uleiul,leusteanul si patrunjelul...
Prajitura turnata
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,iar cand compozitia se intareste adaugam zaharul putin cate putin,apoi galbenusurile amestecate cu uleiul si din nou mixam. Cand compozitia s-a omogenizat bine adaugam laptele si amoniacul ( il stingem o lingurita de otet),mixam in continuare....
Marar cu sare pt iarna
Mararul il adunam de pe crengute,apoi il spalam bine si il lasam sa se scurga bine. Dupa ce mararul s-a scurs bine punem la borcane,punem un rand de marar ,apoi sare si iar un rand marar si sare pana umplem borcanul. Lasam asa pana a doua zi ca se lasa,apoi competam cu marar si sare.Punem...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Apa impreuna cu zaharul le-am pus la foc mare. Intre timp am adunat coditele de la capsuni si le-am spalat,dupa ce s-au scurs bine am pus zeama de la lamai si le-am amestecat. Cand siropul a devenit aproape ca mierea (putin mai subtire)am adaugat capsunile si...
Chiftelute marinate
Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul le-am calit,apoi am adaugat o lingura de bulion de ardei si sucul de rosii amestecand usor.Cand sosul a inceput sa fiarba am pus faina amestecand rapid si punand repede apa pt a nu se face cocoloase. Am adaugat chiftelutele si am pus apa cat sa...
Chec din albusuri cu capsuni
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare, iar cand spuma a devenit tare am adaugat zaharul putin cate putin pana am terminat,apoi am pus si pliculetele de zahar vanilat. Faina am pus-o si pe ea in poaie amestecand usor cu telul. Am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina,apoi am...
Pilaf de gaina de tara
Am pus copanele si pieptul la fiert. Cand carnea a fost fiarta am scos din oala pt a masura zeama(3cani)daca e nevoie mai adaugam apa. Odata masurata zeama punem orezul spalat bine impreuna cu ceapa taiata jullienne,morcovul taiat cubulete si delikatul,acoperim cu un capac si lasam sa...
Sarmalute in frunze de varza
Carnea tocata o punem intr-un lighenas iar peste ea punem condimentele,ouale,patrunjelul si orezul spalat si amestecam. Varza o desfacem foaie cu foaie,le taiem nervurile si formam sarmalutele(le rulam). Miezul de varza il taiem marunt si-l asezam pe fundul oalei apoi asezam una cate una...
Pulpe de pui cu cartofi noi la celofan
Pulpele le-am parlit, apoi le-am taiat in 2. Cartofii i-am pus in apa si i-am curatat. Am pus cartofii taiati cuburi, condimentele si sucul de rosii in celofan,apoi am legat cu o ata, dar nu strans (daca legam strans cand punem la cuptor pocneste,trebuie sa lasam sa iasa aerul). Cand...
Arnos creste
Fierbem pastele in apa cu sare timp de 7 min. Ciupercile curatate si spalate le taiem,apoi le punem in uleiul incins pana ce se inmoaie putin. Sunca o taiem cubulete si o punem peste ciupercile moi si tot acum presaram si putin piper.Lasam la foc mic mestecand usor din cand in cand pana...
Chiftelute de vita
Carne am pus-o intr-un lighenas iar peste ea am adaugat ouale,cimbrul,piperul,busuiocul,sarea,usturoiul zdrobit,cartofii(da-ti pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care i-am strans in pumni pt a se scurge zeama) si patrunjelul taiat marunt. Am amestecat totul apoi am luat carne in mana si am...
Gris cu lapte
Punem laptele la fiert. Cand laptele a fiert adaugam pliculetele de zahar vanilat si grisul in ploaie. Lasam cateva minute pana ce sa ingroasa. Pofta buna!!!
Mancare de cartofi cu carnati
Am taiat carnatii rondele si i-am prajit pe o parte si pe alta.Cand carnatii au fost gata i-am scos si am pus ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit aurie am pus cartofii,morcovul taiat rondele si apa cat sa acopere si tot acum am pus si sare. Cand cartofii au fost fierti am adaugat...
Supa de cartofi noi
Am pus oala cu apa pe foc,apoi am curatat cartofii(punandu-i in apa),ceapa,morcovul,pastarnacul si dovlecelul dupa care le-am taiat si le-am adaugat in oala impreuna cu delikatul de legume. Cand toate legumele au fost fierte am adaugat uleiul si am mai lasat sa dea un clocot dupa care am dat...