Tiramisu reţetă cu frisca
Iei si papi. Alta introducere n-am =))))
Tiramisu reţetă cu frisca
Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar. Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema pastoasa, foarte fina si cu un gust delicios.
Preparam separat cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 80 ml. Whiskey.
Pe un platou, aranjam piscoturile unul langa celalalt, dupa ce le-am trecut rapid, cu ambele parti, prin cafea cu Whiskey ( hâc! =)) ) . Acoperim stratul de piscoturi cu un strat de crema, peste care asezam bucati de ananas, bine scurse de sirop. Acoperim cu alt strat de piscoturi trecute prin amestecul de cafea, peste care punem alt strat de crema, imbracand de data aceasta si lateralele. ( Eu am considerat ca doua straturi de piscoturi sunt suficiente ) .
Pudram prajitura cu praf de cacao si decoram dupa preferinte.
Pofta mare!
1
Fagarasul va da cremei o consistentza fina, pufoasa, aerata.