Dulceata din flori de salcam

de lia maria in Dulceata / Gem, 18 Mai 2011 | 10707 vizualizari

 

O delicateta, parfumata si deosebit de fina care ne incanta simturile…

 

INGREDIENTE

  • 500g flori de salcam (curatate de cotor)
  • 3kg zahar
  • 3L apa
  • 9 lingurite zeama de lamiae

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Intr-o oala bine spalata si incapatoare, adaugam cei 3L de apa si zaharul si le punem la fiert.

Alegem ciorchini cu flori deschise si albe, pe care le rupem usor, cu mana, de pe cotor. Le punem intr-un bol mare si le spalam in mai multe ape reci, dupa care le asezam intr-un tifon pe care-l legam la capeti. Punem intr-o cratita apa la fiert si cand da in clocot, introducem tifonul cu flori, pentru 3-4’, pentru a le opari, dupa care le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs. Apa in care le-am oparit se arunca.

Dupa aproximativ 60’ siropul este putin legat si acum adaugam zeama de lamiae si florile de salcam bine stoarse. Lasam la foc mic sa fiarba, amestecand din cand pana dulceata este bine legata (scade aproape la jumatate) si eu am fiert-o 4,5h. 

Intre timp ne pregatim cateva borcanele pe care le spalam bine si le lasam la uscat.

Cand dulceata este gata, o punem fierbinte, in borcane, le infiletam si le asezam cu capacul in jos. Punem borcanele in paturi la dinstuit, pana a doua zi cand le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de kaki