În cuva aparatului punem ulei şi setăm pe modul FRY.
Între timp se toacă ceapa mărunt şi ardeii fâşiuţe. Se adaugă în uleiul încins şi se lasă cam 5 minute să se călească împreună.
Se setează modul BOIL şi apoi se adaugă carnea tăiată...
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe.
Cârnatul se taie rondele.
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă rondelele de cârnat şi se lasă să se rumenească uşor. Se pun apoi carnea...
Se pun în cuva aparatuluiuleiul, cepele tocate mărunt şi carnea tăiată bucăţele, se selectează programul STEW pentru şi se înăbuşe totul pentru câteva minute.
Se adaugă boia dulce, apoi se pun 1,5 l apă sau supă de pui şi praful de chimen şi se selectează...
În cuva aparatului se pun uleiul, ceapa tocată mărunt, bucăţile de carne spălate şi 4 căni de apă. Se apasă butonul MENIU, se setează programul PILAF, după care se închide capacul şi se apasă butonul START.
După 15 minute, se adaugă orezul spălat (măsurat cu...
Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia de sarmale şi se lasă la odihnit.
Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la...
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare.
Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o...
Se pregăteşte carnea pentru perişoare : se pun în robot în vasul mic cârnaţii tăiaţi bucăţi mai mici şi ceapa. Se toacă, apoi se adaugă peste carnea deja tocată. Pâinea se înmoaie în apă sau lapte şi se scuge bine, apoi se adaugă la compoziţia...
Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit.
Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare.
În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute,...
Pieptul de pui se spală, se usucă, se dezosează şi se taie ca pentru şniţele. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune la fript în tigaia grill unsă cu puţin ulei. Se întoarce o singură dată.
Între timp se pun la călit ceapa tocată mărunt şi morcovul şi...
Se îndepărtează codiţele vinetelor, apoi se spală şi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez lăsând pereţii nu foarte subţiri. Se pun jumătăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor la foc mic până se pregăteşte umplutura.
Se călesc...
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă.
Între timp se pregăteşte puiul : se pun bucăţile de pui într-un amestec de ulei, usturoi zdrobit, vin, sare, piper şi cimbru uscat. Se marinează 15 minute, întorcându-se pe toate părţile. Se scot apoi...
Se pune ulei la încins, apoi se adaugă cubuleţele de carne. Se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea.
Se adaugă apoi ceapa şi usturoiul tăiate cam de 1 cm lungime, 1 ceaşcă de apă şi roşiile tăiate cubuleţe.
Se lasă totul la foc mic până ce...
Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert.
Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate,...
Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun într-o tavă cu ulei şi apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la...
Se pun la călit în ulei încins ceapa tocată mărunt, rondele de morcovi, fâşii de ardei şi usturoi. Apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se mai lasă pe foc amestecând continuu până ce aceasta şi-a schimbat culoarea. Se adaugă apoi ciupercile...
Se prepară un sos din ulei, oţet balsamic, muştar, condimente , usturoi ras, măsline feliate şi puţină apă. Feliile de carne se marinează în acest sos pentru 10 minute, apoi se pun la fript cu tot cu sosul de pe ele în tigaia grill unsa cu ulei şi bine...
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, apoi se adaugă pulpele porţionate şi se lasă câteva minute pe foc până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă ca să le acopere.
Când carnea e aproape fiartă, se pun rondele de morcovi, mazărea...
În vase mici de cuptor unse cu ulei se pun straturi alternative de piure amestecat cu caşcaval ras şi bucăţele de carne.
Stratul superior să fie de piure peste care se pune o bucăţică de roşioară, bucăţele de carne şi se presară caşcaval.
Se dau la cuptorul...
Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt.
Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite...
Muşchiuleţul se curăţă de fibre şi eventualele resturi de grăsime şi pieliţe, apoi se taie în 6 bucăţi egale (de preferat să fie cam de aceeaşi grosime pe toată lungimea lui). Se leagă cu aţă ca să îşi păstreze forma, apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare,...
Se curăţă legumele şi se spală. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii rondele.
Într-un vas de cuptor se pune puţin ulei, apoi se pun toate legumele şi muşchiul tăiat felii subţiri.
Se presară cu sare şi piper, se adaugă apă cât să acopere ingredientele şi se dă...
Se taie bucata de piept de pui în 4, apoi fiecare bucată se taie şi se întinde ca o foaie. Se pudrează cu sare şi piper.
Se pun deasupra fiecareia ciuperci tocate, apoi se rulează şi se înfăşoară în bacon. Rulourile se prind cu scobitori şi se presară...
Se spală ciocănelele, se şterg şi se ung cu ulei, apoi se presară cu condimentele speciale şi cu piper.
Se pun în tava de cuptor cu puţină apă, vin…puţin mai mult şi usturoi după gust tăiat mărunt.
Se pregătesc la foc potrivit, adăugând din când...
Se taie cărniţa în cubuleţe. Se pune la prăjit în ulei încins. Ceapa, morcovii, ardeii şi usturoiul se toacă cubuleţe, apoi se pun peste carniţă. Se adaugă vinul şi puţină apă şi se lasă să fiarbă bine totul. Se adaugă apoi cubuleţele de roşii în...
Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză.
Se taie foi potrivite care se ţin...
Ficăţeii de pui se curăţă, se spală şi se pun la fiert pentru 15 minute.
Se scot pe un prosop absorbant ca să se scurgă de surplusul de apă.
Se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se acoperă cu un...
Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat şi bine scurs, cu sare, piper şi mărar.
Gogoşarii se curăţă de seminţe , se spală şi se lasă la scurs.
Se umplu cu carnea preparată şi apoi se pun într-un vas cu apă cât să îi acopere. Se dau la...
Se fierbe carnea tăiată în cubuleţe.
Într-un alt vas se pun 400 ml apă rece şi se toarnă plicul de supă-cremă. Se pune vasul la foc mic. Se dizolvă făina în puţină apă rece, apoi se toarnă peste supă şi se fierb împreună până se îngroaşă....
Ciocănelele se spală, se şterg, se ung cu puţin ulei şi se condimentează cu sare şi piper.
Roşiile se spală şi se taie în cubuleţe, iar usturoiul feliuţe.
Într-un vas mic de cuptor se pun eun pic de ulei, apoi se aşează ciocănelele condimenate, iar deasupra se pun...
Se porţionează pieptul de pui. Bucăţile de carne se presară cu sare şi piper.
Cartofii se curăţă, se spală, apoi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se scurg de surplusul de suc. Se pune răzătura într-un castron, se adaugă ouăle, făina, smântâna, sare,...
Tocăniţă de porc – Multicooker
În cuva aparatului punem ulei şi setăm pe modul FRY. Între timp se toacă ceapa mărunt şi ardeii fâşiuţe. Se adaugă în uleiul încins şi se lasă cam 5 minute să se călească împreună. Se setează modul BOIL şi apoi se adaugă carnea tăiată...
Tochitură – Multicooker
Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Cârnatul se taie rondele. În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă rondelele de cârnat şi se lasă să se rumenească uşor. Se pun apoi carnea...
Paste cu sos papricaş – Multicooker
Se pun în cuva aparatuluiuleiul, cepele tocate mărunt şi carnea tăiată bucăţele, se selectează programul STEW pentru şi se înăbuşe totul pentru câteva minute. Se adaugă boia dulce, apoi se pun 1,5 l apă sau supă de pui şi praful de chimen şi se selectează...
Pilaf de pui – Multicooker
În cuva aparatului se pun uleiul, ceapa tocată mărunt, bucăţile de carne spălate şi 4 căni de apă. Se apasă butonul MENIU, se setează programul PILAF, după care se închide capacul şi se apasă butonul START. După 15 minute, se adaugă orezul spălat (măsurat cu...
Sărmăluţe în varză dulce
Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia de sarmale şi se lasă la odihnit. Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la...
Musaca
Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se un la fiert în apă cu sare. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă cât să o...
Perişoare speciale cu sos de ceapă
Se pregăteşte carnea pentru perişoare : se pun în robot în vasul mic cârnaţii tăiaţi bucăţi mai mici şi ceapa. Se toacă, apoi se adaugă peste carnea deja tocată. Pâinea se înmoaie în apă sau lapte şi se scuge bine, apoi se adaugă la compoziţia...
Pui cu ciuperci sub crustă de piure
Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit. Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare. În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute,...
Pacheţele cu pui şi legume
Pieptul de pui se spală, se usucă, se dezosează şi se taie ca pentru şniţele. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune la fript în tigaia grill unsă cu puţin ulei. Se întoarce o singură dată. Între timp se pun la călit ceapa tocată mărunt şi morcovul şi...
Vinete umplute
Se îndepărtează codiţele vinetelor, apoi se spală şi se taie în două pe lung. Se scobesc de miez lăsând pereţii nu foarte subţiri. Se pun jumătăţile într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor la foc mic până se pregăteşte umplutura. Se călesc...
Pui Purple Majesty
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă. Între timp se pregăteşte puiul : se pun bucăţile de pui într-un amestec de ulei, usturoi zdrobit, vin, sare, piper şi cimbru uscat. Se marinează 15 minute, întorcându-se pe toate părţile. Se scot apoi...
Stufat de pui
Se pune ulei la încins, apoi se adaugă cubuleţele de carne. Se amestecă continuu până îşi schimbă culoarea. Se adaugă apoi ceapa şi usturoiul tăiate cam de 1 cm lungime, 1 ceaşcă de apă şi roşiile tăiate cubuleţe. Se lasă totul la foc mic până ce...
Chifteluţe de ficat
Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert. Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate,...
Pui copt cu pilaf sârbesc
Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun într-o tavă cu ulei şi apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la...
Tocăniţă de porc cu ciuperci
Se pun la călit în ulei încins ceapa tocată mărunt, rondele de morcovi, fâşii de ardei şi usturoi. Apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se mai lasă pe foc amestecând continuu până ce aceasta şi-a schimbat culoarea. Se adaugă apoi ciupercile...
Friptură de porc cu măsline
Se prepară un sos din ulei, oţet balsamic, muştar, condimente , usturoi ras, măsline feliate şi puţină apă. Feliile de carne se marinează în acest sos pentru 10 minute, apoi se pun la fript cu tot cu sosul de pe ele în tigaia grill unsa cu ulei şi bine...
Mâncare de mazăre cu carne de pui
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, apoi se adaugă pulpele porţionate şi se lasă câteva minute pe foc până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă ca să le acopere. Când carnea e aproape fiartă, se pun rondele de morcovi, mazărea...
Mini budincă de piure şi carne
În vase mici de cuptor unse cu ulei se pun straturi alternative de piure amestecat cu caşcaval ras şi bucăţele de carne. Stratul superior să fie de piure peste care se pune o bucăţică de roşioară, bucăţele de carne şi se presară caşcaval. Se dau la cuptorul...
Clătite cu carne şi ciuperci
Carnea de pui şi porc se fierbe bine. Se scot bucăţile la răcit şi se taie mărunt. Se face un aluat din oul bătut bine cu puţină sare, apă rece şi făină suficientă pentru o consistenţă ca a unei smântâni mai subţiri, din care se coc 5 clătite...
Medalioane de porc cu ciuperci şi salată
Muşchiuleţul se curăţă de fibre şi eventualele resturi de grăsime şi pieliţe, apoi se taie în 6 bucăţi egale (de preferat să fie cam de aceeaşi grosime pe toată lungimea lui). Se leagă cu aţă ca să îşi păstreze forma, apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare,...
Muşchi de porc afumat cu legume la cuptor
Se curăţă legumele şi se spală. Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii rondele. Într-un vas de cuptor se pune puţin ulei, apoi se pun toate legumele şi muşchiul tăiat felii subţiri. Se presară cu sare şi piper, se adaugă apă cât să acopere ingredientele şi se dă...
Tigaie apocaliptică
Se taie bucata de piept de pui în 4, apoi fiecare bucată se taie şi se întinde ca o foaie. Se pudrează cu sare şi piper. Se pun deasupra fiecareia ciuperci tocate, apoi se rulează şi se înfăşoară în bacon. Rulourile se prind cu scobitori şi se presară...
Pui la cuptor
Se spală ciocănelele, se şterg şi se ung cu ulei, apoi se presară cu condimentele speciale şi cu piper. Se pun în tava de cuptor cu puţină apă, vin…puţin mai mult şi usturoi după gust tăiat mărunt. Se pregătesc la foc potrivit, adăugând din când...
Pui cacciatore
Se taie cărniţa în cubuleţe. Se pune la prăjit în ulei încins. Ceapa, morcovii, ardeii şi usturoiul se toacă cubuleţe, apoi se pun peste carniţă. Se adaugă vinul şi puţină apă şi se lasă să fiarbă bine totul. Se adaugă apoi cubuleţele de roşii în...
Sărmăluţe fierte cu vin
Se pregăteşte umplutura: se toacă ceapa mărunt şi se amestecă cu carnea. Se adaugă orezul spălat şi bine scurs, piper, cimbru, seminţe de mărar şi se amesteca foarte bine. Se lasă compoziţia deoparte până se pregătesc foiţele de varză. Se taie foi potrivite care se ţin...
Ficăţei la tigaie
Ficăţeii de pui se curăţă, se spală şi se pun la fiert pentru 15 minute. Se scot pe un prosop absorbant ca să se scurgă de surplusul de apă. Se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei încins. Se acoperă cu un...
Gogoşari umpluţi cu carne
Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat şi bine scurs, cu sare, piper şi mărar. Gogoşarii se curăţă de seminţe , se spală şi se lasă la scurs. Se umplu cu carnea preparată şi apoi se pun într-un vas cu apă cât să îi acopere. Se dau la...
Pui cu smântână şi ciuperci
Se fierbe carnea tăiată în cubuleţe. Într-un alt vas se pun 400 ml apă rece şi se toarnă plicul de supă-cremă. Se pune vasul la foc mic. Se dizolvă făina în puţină apă rece, apoi se toarnă peste supă şi se fierb împreună până se îngroaşă....
Pui cu roşii şi usturoi la cuptor
Ciocănelele se spală, se şterg, se ung cu puţin ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Roşiile se spală şi se taie în cubuleţe, iar usturoiul feliuţe. Într-un vas mic de cuptor se pun eun pic de ulei, apoi se aşează ciocănelele condimenate, iar deasupra se pun...
Şniţele în crustă de cartofi
Se porţionează pieptul de pui. Bucăţile de carne se presară cu sare şi piper. Cartofii se curăţă, se spală, apoi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se scurg de surplusul de suc. Se pune răzătura într-un castron, se adaugă ouăle, făina, smântâna, sare,...