Asta am pregătit pentru azi la prânz!
Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun într-o tavă cu ulei şi apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la cuptor să se pătrundă bine.
Zeama de la pui se foloseşte la pilaf. Se călesc ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi morcovul ras fin în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat şi zeama păstrată. Se mai pune eventual şi apă dacă e nevoie ca să fiarbă bine. Cand e aproape gata se adaugă zarzavatul de casă şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se presară pătrunjel proaspăt tocat.
Se serveşte pilaful cu pui şi salată la alegere (noi am mâncat cu castraveţi la saramura).
Poftă bună!