Le-am făcut în seara asta şi deja nu mai sunt (pentru musafiri, nu vă gândiţi ca le-am mâncat eu pe toate! :)) @. Am pregătit sosul după recenta reţetă a Elenei_Daria, careia îi mulţumesc. E super simplu de făcut şi foarte foarte bun. Plus că e o alternativă la clasica maioneză cu ou crud pe care o fac de obicei (tot reţeta rapidă cu mixerul vertical şi oul întreg) şi care pe căldurile astea e destul de periculoasă.
Sos (se foloseşte aceeaşi măsură) :
Pieptul de pui se spală, se usucă, se dezosează şi se taie ca pentru şniţele. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune la fript în tigaia grill unsă cu puţin ulei. Se întoarce o singură dată.
Între timp se pun la călit ceapa tocată mărunt şi morcovul şi dovelcelul rase pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă carnea de pui tocată mărunt sau mărunţită la robot şi se mai lasă pe foc până scade apa de tot.
În compoziţia de carne se pun ouăle şi caşcavalul ras fin, sare, piper şi mărar tocat. Se amestecă bine.
Foile de plăcintă se taie în jumătate. Pe fiecare foaie se pune cam o lingură de compoziţie şi se formează rulouri. La îmbinare se ung foile cu puţină apă.
Se prăjesc în ulei nu foarte încins , preţ de câteva minute pe ambele părţi.
Pentru sos: în vasul mixerului verticat (sau blender) se pun usturoiul (cam 2 căţei), muştar, sare şi lapte. Se omogenizează amestecul, apoi se adaugă ulei puţin câte puţin mixând continuu. Se obţine un sos destul de consistent care poate sta la rece până la folosire.
Pacheţelele se servesc cu sosul maioneză de usturoi sau cu altul la alegere.
Poftă bună!