Sărmăluţe în varză dulce

de madi_marin in Porc, 22 Sep 2013 | 8469 vizualizari

 

Cred că nu mai e niciun secret că îmi plac sarmalele le nebunie! De data asta am încercat o reţetă nouă….şi anume….am preferat să le împăturesc în foi de varză dulce.Puţină acreală au dat-o roşiile. Rezultatul….delicios

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată de porc
  • 1 varză micuţă
  • 2 cepe
  • 2 carnăciori afumaţi
  • 1 ceaşcă de orez
  • sare
  • piper măcinat şi boabe
  • mărar uscat
  • cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 1 conservă mică de roşii cubuleţe
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărmăluţe în varză dulce:

Carnea se amestecă cu orezul spălat şi bine scurs, cu o ceapă tocată mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia de sarmale şi se lasă la odihnit.

Se pune apă cu sare la fiert . Se taie cotorul verzei şi se pune în apa clocotită. Se lasă la fiert cam 15  minute sau până observăm că putem desprinde cu uşurinţă frunzele. Atenţie să nu se rupă! Cred că depinde şi de soiul verzei…

Se desfac frunze potrivite şi se împăturesc sarmale. Ce rămâne din varză se toacă mărunt.

Cealaltă ceapă se toacă şi ea, şi se căleşte în ulei împreună cu cârnăciorii tăiaţi rondele, pentru câteva minute. Se dă deoparte de pe foc şi se repartizează tocătura de varză, după care se aşează frumos sărmăluţele. Deasupra se presară cimbru şi se pun crenguţe de mărar uscat, frunzele de dafin şi boabe de piper. Se acoperă cu apă şi se dau la cuptor,completând de câte ori este nevoie. Când sunt aproape gata, se adaugă roşiile cubuleţe şi se lasă apoi să scadă bine.

Servim sarmale  calde, cu mămăliguţă şi ardei iute!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Pentru gustul uşor acrişor, pentru cine preferă, se poate folosi borş combinat cu apă, pentru a obţine sarmale mai acrişoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărmăluţe în varză dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci