madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete

Spaghete cu kaizer şi legume la cuptor

In Spaghete la 23 Mar 2014

Pastele se pun la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit în ulei. Se taie kaizerul fâşii si se adaugă peste ceapă. Se călesc împreună. Ardeiul se taie beţişoare, feniculul julienne,iar morcovul şi dovlecelul se taie...

Baclava

In Prajituri la 15 Mar 2014

Se încinge cuptorul. Untul se topeşte până devine lichid. Nuca măcinată nu foarte fin se amestecă cu cele 80 g zahăr şi coaja de lămâie. Se întind foile pe masa de lucru. Se unge prima foaie nu foarte mult cu unt topit, cu ajutorul unei pensule, apoi se...

Fursecuri cu nuci şi coajă de portocală

In Dulciuri la 2 Mar 2014

Se amestecă toate ingredientele până se obţine un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se dă la rece pentru o oră. Pe tava tapetată cu hârtie de copt se formează cu ajutorul şpriţului formele dorite de fursecuri (se lucrează destul de greu, aluatul fiind...

Supă-cremă de legume cu paste umplute cu carne

In Supe la 25 Feb 2014

Se curăţă legumele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în mai multă apă împreună cu osul de la piept (pentru gust). Separat se fierb pastele pe jumătate în apă cu sare şi puţin ulei. Pieptul de pui se toacă, se amestecă cu sare, piper şi puţină ceapă...

Covrigi cu mac şi sare

In Piine la 23 Feb 2014

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se...

Mini-budinci de paste cu pui

In Paste la 16 Feb 2014

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se scurg şi se lasă deoparte. Pieptul de pui fiert se taie cubuleţe şi se pune la călit împreună cu ceapa tocată şi ea mărunt ,în ulei încins. Se amestecă pastele fierte cu puiul călit,...

Prăjitură cu cocos

In Prajituri la 7 Feb 2014

Se prepară blatul : se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul și se mixează bine . Se freacă gălbenușurile cu uleiul și se adaugă peste spuma de albuș lăsînd mixerul la viteză mica. Se pun colorantul,  făina cernută cu praful de copt, nuca...

Gogoşi – pizza

In Pizza la 2 Feb 2014

Se pregăteşte aluatul : într-un castron se pune apa călduţă sau laptele şi se dizolvă drojdia granule. Se adaugă apoi gălbenuşul, untul sau margarina topite (conţinutul să fie lichid şi un pic răcorit), sare, zahăr, brânza rasă şi făina cernută. Se frământă...

Farfalle cu sos ragu

In Farfalle la 31 Ian 2014

Pentru sos : se toacă ceapa şi usturoiul, iar morcovul se rade fin. Se călesc în ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă (sau supă de carne nesărată) şi se lasă să fiarbă împreună. Când carnea e aproape gata, se adaugă sucul de roşii,muştarul,  vinul,...

Ruladă de carne tocată

In Porc la 26 Ian 2014

Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei până devine sticloasă. Morcovul  curăţat se pune la fiert. Ambele tipuri de carne tăiate cubuleţe se pun în vasul robotului, se adaugă ceapa călită, oul, pâinea înmuiată în apă sau lapte şi...

Pogăcele cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2014

Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă aluatul şi se...

Burek cu varză

In Aperitive / Garnituri la 5 Ian 2014

Varza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit. Se unge uşor cu ulei  şi se tapetează o tavă de 18/27 cm cu hârtie de copt (uleiul va ţine hârtia lipită...

Prăjitură Kati

In Prajituri la 4 Ian 2014

Se prepară compoziţia pentru foi : se cern făina cu praful de copt într-un vas încăpător, apoi se adaugă untul/margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, zahărul, esenţele şi smântâna (cantitatea e apoximativă, trebuie să obţinem un aluat...

Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos

In Peste la 2 Ian 2014

Macroul se curăţă şi se taie rondele. Se unge cu un pic de ulei, se presară cu un praf de sare şi amestec de piper cu lămâie (Kamis) şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor să se rumenească. Între timp se prepară sosul ( se...

Sărăţele cu untură

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

Se pun într-un vas încăpător  untul/margarina şi untura topite şi uşor răcite, ouăle bătute, laptele, iaurtul, brânza rasă şi drojdia. Se amesteca totul foarte bine, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se...

Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean

In Ciorbe la 21 Dec 2013

Preparare Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean Cepele tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se  lasă să...

Fursecuri fine cu nuci

In Dulciuri la 14 Dec 2013

Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot. Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi  făina cernută cu praful de...

Gulaş de porc cu ardei

In Porc la 8 Dec 2013

Se toacă cepele şi usturoiul,după gust, şi se pun la călit în cuva aparatului cu puţin ulei, selectând funcţia FRY. Se adaugă apoi cubuleţele de carne şi se călesc împreună până ce carnea şi-a schimbat culoarea. Se adaugă apă şi se selectează...

Porc cu morcovi şi piure – Multicooker

In Porc la 28 Noi 2013

Morcovul se curăţă, se spală şi se pune la fiert. În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează programul FRY.Când uleiul s-a încins, se adaugă carnea tăiată bucăţele şi condimentată bine cu sare şi piper. Se lasă să se rumenească un pic, apoi se adaugă o...

Cremă de zahăr ars cu mere şi scorţişoară – Multicooker

In Prajituri la 26 Noi 2013

Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste caramel, apoi se da vasul la cuptor la foc iute, ca să se înmoaie şi să se caramelizeze (cam 15...

Pui cu ciuperci şi mazăre – Multicooker

In Pui la 25 Noi 2013

În cuva aparatului se pune ulei. Se asezonează bucăţile de carne cu sare şi piper, apoi se pudrează cu făină şi se vor pune la prăjit în uleiul încins, setând funcţia FRY. Când s-au rumenit frumos, se scot pe o farfurie, iar în uleiul rămas se...

Tocăniţă de porc – Multicooker

In Porc la 22 Noi 2013

În cuva aparatului punem ulei şi setăm pe modul FRY. Între timp se toacă ceapa mărunt şi ardeii fâşiuţe. Se adaugă în uleiul încins şi se lasă cam 5 minute să se călească împreună. Se setează modul BOIL şi apoi se adaugă carnea tăiată...

Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin

In Somon la 19 Noi 2013

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi câteva ace de rozmarin. Când sunt gata se scurg de apa în care au fiet şi se amestecă cu puţin ulei, piper, sare dacă mai este nevoie şi rozmarin. În tigaia grill...

Tochitură – Multicooker

In Porc la 18 Noi 2013

Carnea se spală, se şterge şi se taie cubuleţe. Cârnatul se taie rondele. În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează pe modul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă rondelele de cârnat şi se lasă să se rumenească uşor. Se pun apoi  carnea...

Palmieri cu scorţişoară şi cocos

In Dulciuri la 17 Noi 2013

Aluatul de foitaj congelat se lasă la temperatura camerei ca să se decongeleze lent. Pe masă se presară zahăr brun, fulgi de nucă de cocos, praf de scorţişoară şi jumătate de pliculeţ de zahăr cu vanilie Bourbon. Se aşează aluatul deasupra şi se presează bine , apoi se repetă...

Compot cu cireşe confiate – Multicooker

In Sirop / Compot la 15 Noi 2013

Se pune apa în vasul aparatului, apoi se  setează programul BOIL. Când  fierbe, se adaugă cubuleţele de fructe curăţate de coajă, zahăr după gust, zeama de lămâie şi praf de scorţişoară. Se lasă să fiarbă 10 minute, după care se adaugă cireşele...

Pandişpan cu cocos şi lămâie – Multicooker

In Dulciuri la 12 Noi 2013

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, după care se adaugă zahărul treptat mixând bine de tot. Se adaugă uleiul lingură cu lingură şi gălbenuşurile, mixând bine după fiecare adăugare. Se toarnă apoi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie, apoi se pun...

Paste cu sos papricaş – Multicooker

In Pui la 11 Noi 2013

Se pun în cuva aparatuluiuleiul, cepele tocate mărunt şi carnea tăiată bucăţele, se selectează programul STEW pentru şi se înăbuşe totul pentru câteva minute. Se adaugă boia dulce, apoi se pun 1,5 l apă sau supă de pui şi praful de chimen şi se selectează...

Ciorbă de potroace – Multicooker

In Ciorbe la 9 Noi 2013

Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată şiorezul spălat şi se toarnă apă. Se selectează programul BOIL şi se lasă să fiarbă 40...

Pilaf de pui – Multicooker

In Pui la 7 Noi 2013

În cuva aparatului se pun uleiul, ceapa tocată mărunt,  bucăţile de carne spălate şi 4 căni de apă. Se apasă butonul MENIU, se setează programul PILAF, după care se închide capacul şi se apasă butonul START. După 15 minute, se adaugă orezul spălat (măsurat cu...

Afisate 151 - 180 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]