Desert delicios şi aromat în ton cu vremea de afară!
Mere caramel:
Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste caramel, apoi se da vasul la cuptor la foc iute, ca să se înmoaie şi să se caramelizeze (cam 15 minute).
Între timp se caramelizează cele 5 linguri de zahăr, care apoi se toarnă în cuva aparatului.
Ouăle se bat cu zahărul cu un tel, apoi se adaugă esenţa, praful de scorţişoară şi laptele. Se omogenizează compoziţia.
Când merele sunt gata, se lasă puţin la răcit, apoi se toarnă în compoziţia de ouă şi lapte şi se amestecă bine.
Se toarnă totul în vasul aparatului peste caramel, se setează aparatul pe programul BAKE la temperatura de 180 grade.
În 20 – 25 de minute desertul este gata.
Se lasă la răcit.
Se poate servi ca atare, cu cremă sau frişcă.
Poftă bună!