Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin

de madi_marin in Somon, 19 Noi 2013 | 10459 vizualizari

 

Somonul e unul din peştii preferaţi. La grătar îmi place cel mai mult.Şi neapărat cu sos…

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele de somon
  • condimente pentru peşte
  • 150 ml smântână de gătit
  • 50 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 lingură plină cu maioneză cu usturoi
  • 2 cartofi potriviţi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi câteva ace de rozmarin. Când sunt gata se scurg de apa în care au fiet şi se amestecă cu puţin ulei, piper, sare dacă mai este nevoie şi rozmarin.

În tigaia grill unsă uşor cu ulei şi bine încinsă, se pun rondelele de somon să se frigă . Se întorc o dată ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Într timp se prepară sosul : se pun la foc mic smântâna de gătit şi brânza albastră şi se amestecă bine. Ca să obţinem un sos cremos şi fin, se pune compoziţia în blender şi se mixează puţin. Sosul obţinut îl amestecăm puţin câte puţin cu maioneza.

Se serveşte peştele cu cartofi şi sos. Foarte gustos!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu avocado