Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin

de madi_marin in Somon, 19 Noi 2013 | 10698 vizualizari

 

Somonul e unul din peştii preferaţi. La grătar îmi place cel mai mult.Şi neapărat cu sos…

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele de somon
  • condimente pentru peşte
  • 150 ml smântână de gătit
  • 50 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 lingură plină cu maioneză cu usturoi
  • 2 cartofi potriviţi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi câteva ace de rozmarin. Când sunt gata se scurg de apa în care au fiet şi se amestecă cu puţin ulei, piper, sare dacă mai este nevoie şi rozmarin.

În tigaia grill unsă uşor cu ulei şi bine încinsă, se pun rondelele de somon să se frigă . Se întorc o dată ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Într timp se prepară sosul : se pun la foc mic smântâna de gătit şi brânza albastră şi se amestecă bine. Ca să obţinem un sos cremos şi fin, se pune compoziţia în blender şi se mixează puţin. Sosul obţinut îl amestecăm puţin câte puţin cu maioneza.

Se serveşte peştele cu cartofi şi sos. Foarte gustos!

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu mix de legume