Pregatim prima data umplutura :
Curatam morcovul, ceapa si tija de telina, apoi le tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline incins. Le lasam pana se inmoaie apoi punem carnea tocata si carnatul maruntit, le lasam pana se albesc apoi punem vinul si il lasam sa se evapore, dupa care...
Intai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si uscati crevetii.
Intr-o tigaie puneti ulei de masline si puneti usturoiul sa se rumeneasca...
Spalam toate legumele si le taiem:morcovii,dovleceii si ardeii ii taiem feliute,vanata cubulete si rosiile in 4.
Punem o oala cu apa sarata pe foc pentru paste.
Punem usturoiul intreg in tigaie impreuna cu uleiul si il lasam sa se rumeneasca putin,apoi il scoatem si punem...
Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.
Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute...
Prima data pregatim sosul ragù:
Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de...
Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa.
Intre timp pregatim sosul bechamel:
punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de...
Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa).
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi...
Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam.
Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise.
Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt.
Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare....
Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa.
Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit.
Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina...
Punem hribii la inmoi in apa calduta cel putin 30 de minute.
Curatam cateii de usturoi si ii punem intregi cu putin ulei de masline pe foc si cand incepe sa se coloreze punem hribii storsi.Ii saltam putin,apoi stingem cu vinul,pe care il lasam sa se evapore,apoi adaugam treptat din...
Prima data punem sosul ragu la foc:
tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete,dovleceii ii spalam si ii taiem rondele,la florile de dovlecel le taiem coditele si le scoatem pistilul apoi le taiem fasii.
Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem...
Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.
Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.
Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se...
Curatam si spalam broccoli si ii punem la fiert in apa cu sare.
Cand sunt fierti ii dam deoparte si punem la foc apa pt paste.intr-o tigaie punem cateii de usturoi curatati cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi punem broccoli cu putin din apa in care au fiert si ii stivim cu o furculita.Ii lasam...
Tocam ceapa si o punem la calit cu o lingura de ulei in oala,punem si pulpa taiata in 2,o lasam 1 minut pe parte si punem legumele curatate si taiate cuburi mai mari,boabe de piper,acoperim totul cu apa(sa treaca deasupra de 2-3 degete) si lasam sa fiarba la foc mic mai mult de 1 ora.
Intre...
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile maruntite si un pahar cu apa,apoi lasam la foc mic sa fiarba.
Separat punem apa pt spaghete la fiert,iar cand apa clocoteste si sosul s-a ingrosat punem spaghetele sa fiarba....
prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie.
pregatim sosul de rosii:
punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care...
Facem prima data sosul:
tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin.
lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii si apa.
lasam sa...
punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile.
tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline.
cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit.
intre timp punem apa pt paste la fiert....
curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.
curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem...
punem intr-o tigaie putin ulei si punem sunca,cand incepe sa se rumeneasca punem smantana si subtiem cu putina apa fierbinte pe care am pus-o pt tortellini si lasam la foc mic.in acelasi timp punem tortellini la fiert si ii lasam 1 min mai putin decat scrie pe punga,dupa care ii punem in...
punem faina intr-un vas si formam o fantana in mijloc unde punem ouale si sarea.
amestecam prima data cu o furculita pana ouale absorb toata faina,apoi cu mana pana obtinem un aluat destul de elastic(dak mai e nevoie mai punem putina faina,depinde de marimea oualelor).
punem aluatul pe masa...
Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem...
Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam...
intr-o oala se pune apa cu sare pt fiert pastele.intre timp taiem dovlecelul felii,ceapa a julienne si rosiile cubulete.punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim putin ceapa,apoi punem dovleceii si ii lasam putin sa se inmoaie apoi se pune dak vrem 1 strop de otet de mere si se ma lasa 1...
Paste conchiglioni (maxi scoici) umplute
Pregatim prima data umplutura : Curatam morcovul, ceapa si tija de telina, apoi le tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline incins. Le lasam pana se inmoaie apoi punem carnea tocata si carnatul maruntit, le lasam pana se albesc apoi punem vinul si il lasam sa se evapore, dupa care...
Linguine cu creveti,dovlecel si rosii cherry.
Intai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si uscati crevetii. Intr-o tigaie puneti ulei de masline si puneti usturoiul sa se rumeneasca...
Spaghete cu legume
Spalam toate legumele si le taiem:morcovii,dovleceii si ardeii ii taiem feliute,vanata cubulete si rosiile in 4. Punem o oala cu apa sarata pe foc pentru paste. Punem usturoiul intreg in tigaie impreuna cu uleiul si il lasam sa se rumeneasca putin,apoi il scoatem si punem...
Taitei de casa fara ou.
Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita. Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute...
Cannelloni alla bolognese
Prima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de...
Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz
Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa. Intre timp pregatim sosul bechamel: punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de...
Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.
Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa). Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi...
Spaghete cu scoici
Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam. Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise. Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt. Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare....
Taitei de casa
Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit. Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina...
Tagliatelle cu hribi
Punem hribii la inmoi in apa calduta cel putin 30 de minute. Curatam cateii de usturoi si ii punem intregi cu putin ulei de masline pe foc si cand incepe sa se coloreze punem hribii storsi.Ii saltam putin,apoi stingem cu vinul,pe care il lasam sa se evapore,apoi adaugam treptat din...
Lasagna alla bolognese
Prima data punem sosul ragu la foc: tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem...
Paste cu dovlecei si cartofi
Curatam cartofii si ii taiem cubulete,dovleceii ii spalam si ii taiem rondele,la florile de dovlecel le taiem coditele si le scoatem pistilul apoi le taiem fasii. Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem...
Spaghete alla bolognese(una din variante)
Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina. Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca. Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se...
Penne cu broccoli la cuptor
Curatam si spalam broccoli si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii dam deoparte si punem la foc apa pt paste.intr-o tigaie punem cateii de usturoi curatati cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi punem broccoli cu putin din apa in care au fiert si ii stivim cu o furculita.Ii lasam...
Tortellini in supa de pui
Tocam ceapa si o punem la calit cu o lingura de ulei in oala,punem si pulpa taiata in 2,o lasam 1 minut pe parte si punem legumele curatate si taiate cuburi mai mari,boabe de piper,acoperim totul cu apa(sa treaca deasupra de 2-3 degete) si lasam sa fiarba la foc mic mai mult de 1 ora. Intre...
Spaghete cu sos de rosii
Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile maruntite si un pahar cu apa,apoi lasam la foc mic sa fiarba. Separat punem apa pt spaghete la fiert,iar cand apa clocoteste si sosul s-a ingrosat punem spaghetele sa fiarba....
Involtini di melanzane alla norma
prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie. pregatim sosul de rosii: punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care...
Tortellini cu ragù la cuptor
Facem prima data sosul: tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin. lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii si apa. lasam sa...
Penne cu ton si mazare
punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile. tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline. cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. intre timp punem apa pt paste la fiert....
Paste cu sos de ciuperci si carnati
curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute. curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem...
Tortellini panna e prosciutto..
punem intr-o tigaie putin ulei si punem sunca,cand incepe sa se rumeneasca punem smantana si subtiem cu putina apa fierbinte pe care am pus-o pt tortellini si lasam la foc mic.in acelasi timp punem tortellini la fiert si ii lasam 1 min mai putin decat scrie pe punga,dupa care ii punem in...
Trandafirasi de pasta proaspata
punem faina intr-un vas si formam o fantana in mijloc unde punem ouale si sarea. amestecam prima data cu o furculita pana ouale absorb toata faina,apoi cu mana pana obtinem un aluat destul de elastic(dak mai e nevoie mai punem putina faina,depinde de marimea oualelor). punem aluatul pe masa...
Gnocchi albi si galbeni
Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem...
Paste la cuptor
Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam...
Paste cu dovlecei
intr-o oala se pune apa cu sare pt fiert pastele.intre timp taiem dovlecelul felii,ceapa a julienne si rosiile cubulete.punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim putin ceapa,apoi punem dovleceii si ii lasam putin sa se inmoaie apoi se pune dak vrem 1 strop de otet de mere si se ma lasa 1...