Gnocchi albi si galbeni

de lilik in Paste, 16 Sep 2010 | 4380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 170 gr faina + inca putina pt a presara pe masa
  • 70 gr pulpa de dovleac
  • 1 ou
  • putin parmezan
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi albi si galbeni:

Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem pe masa infainata. Facem un sul mic si taiem bucatele mici carora le dam o forma rotunjita si ii punem pe un taler presarat cu faina sa nu se lipeasca.

Pregatim al doilea aluat din 150 gr cartofi,dovleacul pasat ,faina ramasa,jumatatea de ou,sare si o lingurita de parmezan. Amestecam bine compozitia din care vom face gnocchi galbeni cu acelasi procedeu.

Punem apa cu sare intr-o oala la fiert  si cand apa fierbe punem gnocchi. Sunt gata cand se ridica la suprafata apei. Ii scoatem si ii punem la scurs apoi ii condimentam dupa preferinte. Eu i-am facut cu ragù, dar ii puteti face cu sos de rosii sau cu unt...depinde de gusturile voastre.

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi albi si galbeni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:02

Hotdog pizza - Cea mai savuroasă combinație de fast food la tine acasă

ieri la 07:33

Bruschete cu roșii și mozzarella - Rapide și delicioase

pe 11.07 la 07:36

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

pe 10.07 la 10:48

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 09.07 la 08:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu morcov si salam