Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.

de lilik in Spaghete, 13 Oct 2012 | 3791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr spaghete n°5
  • 500-600 gr dovlecei(2-3)
  • parmezan ras dupa gust
  • 1 kg rosii
  • 1 ceapa rosie
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • sare,piper
  • ulei de masline.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.:

Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa).

Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi decojim fiecare rosie in parte,dupa care le trecem la blender sau le taiem cubulete.

Ceapa o curatam si o tocam marunt,apoi o punem cu 3 linguri de ulei la innabusit,iar cand incepe sa prinda culoare punem rosiile maruntite,oregano si 2 pahare cu apa.Lasam la foc potrivit,amestecand din cand in cand.

Intre timp dovleceii ii spalam,le taiem capetele si ii feliem,cu tot cu coaja,apoi ii prajim in ulei incins pe ambele parti,dupa care ii scoatem pe hartie absorbanta si ii presaram cu sare.

In acest timp punem si o oala cu apa sarata pe foc,ca sa fierbem spaghetele.

Cand sosul de rosii incepe sa se ingroase,potrivim de sare si piper si punem 2-3 frunze de busuioc rupte in 2,amestecam,mai lasam 5 minute,dupa care adaugam dovleceii prajiti si dam deoparte.

Cand apa clocoteste punem spaghetele la fiert dupa instructiunile de pe punga si le lasam sa fiarba cu 2 minute mai putin decat timpul indicat,apoi le scurgem si le punem in tigaia cu sos,impreuna cu un polonic din apa in care au fiert,le amestecam cu sosul si le mai lasam pe foc pana sunt gata(adica inca 1-2 minute),apoi dam deoparte,punem parmezan ras(dupa gust),amestecam si putem forma portiile.

Le servim calde,cu mare pofta!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti." nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu fenicul, rosii si ton