Ieri la pranz,printre altele, am pregatit si aceste spaghete cu scoici,gustoase si rapide...s-au papat cat ai clipii.
Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam.
Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise.
Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt.
Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare.
Intr-o tigaie larga punem ulei de masline si cateii de usturoi intregi si ii lasam pana incep sa prinda culoare,apoi adaugam scoicile si le saltam rapid,apoi le lasam 1minut dupa care adaugam rosiile,vinul,piper macinat(sau puteti pune ardei iute) si oregano si lasam sa fiarba la foc mic.
Intre timp punem si spaghetele la fiert in apa care clocoteste deja si le lasam sa fiarba 2 minute mai putin decat este scris pe pachet.
Cand toate scoicile sunt deschise inseamna ca sunt gata si punem peste ele spaghetele scurse.
Saltam spaghetele cu scoicile din cand in cand,adaugam patrunjel verde si le mai lasam 2 minute(pana spaghetele sunt gata),apoi punem in farfurii si le servim calde.
1
daca este nevoie adaugati peste scoici 1 polonic din apa in care au fiert spaghetele.
2
scoicile care nu se deschid in tigaie NU le consumati