mie imi plac pastele in orice mod,dar asa le adorrr.......
Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam sucul de rosii si putina apa, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic 2-3 ore, amestecand din cand in cand.
Intre timp fierbem oul tare,il curatam si il taiem feliute. Vanata o curatam, o taiem felii si o prajim in ulei, dupa care o punem pe hartie de bucatarie sa ii absoarba uleiul. Eu am dat parmezanul pe razatoare pt ca l-am cumparat intreg. Cand sosul e gata si de consistenta dorita dati deoparte si puneti apa de paste. Cand incep sa fiarba puneti pastele si lasati-le jumatate din timpul de pe punga pt ca se fac in cuptor.
Aprindeti cuptorul la200°. Dupa ce am scurs pastele le amestecam cu cateva linguri de sos pt a capata putina culoare,dupa care asezam in tava un strat de sos, deasupra un strat de paste din nou un strat de sos apoi un strat de parmezan, unul de vinete, unul de ou si unul de sunca, apoi din nou unul de sos si tot asa din fiecare cate un strat. Deasupra se pune un strat de parmezan.
Se dau la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra. Incercati cu incredere...