Paste la cuptor

de lilik in Paste, 4 Sep 2010 | 17257 vizualizari

 

mie imi plac pastele in orice mod,dar asa le adorrr.......

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 300 gr carne tocata
  • 500 ml suc de rosii
  • sare,piper
  • 300 gr paste(de care doriti)
  • 1 vanata
  • 1 ou
  • sunca(am pus la ochi)
  • parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste la cuptor:

Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam sucul de rosii si putina apa, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mic 2-3 ore, amestecand din cand in cand.

Intre timp fierbem oul tare,il curatam si il taiem feliute. Vanata o curatam, o taiem felii si o prajim in ulei, dupa care o punem pe hartie de bucatarie sa ii absoarba uleiul. Eu am dat parmezanul pe razatoare pt  ca l-am cumparat intreg. Cand sosul e gata si de consistenta dorita dati deoparte si puneti apa de paste. Cand incep sa fiarba puneti pastele si lasati-le jumatate din timpul de pe punga pt ca se fac in cuptor.

Aprindeti cuptorul la200°. Dupa ce am scurs pastele le amestecam cu cateva linguri de sos pt a capata putina culoare,dupa care asezam in tava un strat de sos, deasupra un strat de paste din nou un strat de sos apoi un strat de parmezan, unul de vinete, unul de ou si unul de sunca, apoi din nou unul de sos si tot asa din fiecare cate un strat. Deasupra se pune un strat de parmezan.

Se dau la cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra. Incercati cu incredere...

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bourguignon de ciuperci cu paste