nu pot descrie in cuvinte cat de gustoasa este....imi placeeeeee.
Prima data punem sosul ragu la foc:
tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem passata de rosii si o sticla(de la passata) cu apa.
Lasam sa fiarba la foc mic cel putin 2 ore,amestecand din cand in cand.La sfarsit potrivim de sare si piper si cu 15-20de minute inainte de a stinge focul punem foile de dafin.
Prepararea sosului bechamel:
punem untul sa se topeasca intr-o craticioara,apoi adaugam faina in ploaie si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.Lasam pe foc pana vedem ca incepe sa devina auriu(dar ffff putin) apoi punem laptele si amestecam bine bine,apoi lasam la foc potrivit pana devine de consisitenta dorita.Potrivim de sare si punem putin piper si putina nucsoara.
Asamblarea:
Luam o tava dreptunghiulara si o ungem cu unt.Pe fundul acesteia punem un strat de sos ragu si presaram parmezan ras dupa plac,apoi acoperim cu un strat de lasagne(eu am cumparat cele ce nu au nevoie de fierbere) pe care il acoperim cu un strat de sos bechamel,apoi sos ragu si dupa aceea parmezan ras.
Procedam astfel cu 3-4 straturi de lasagne,iar la sfarsit amestecam sosul bechamel ramas cu sos ragu si punem peste ultimul strat de lasagne,apoi presaram cu parmezan ras din belsug.
Dam tava la cuptorul incins la 200° timp de 40-45 de minute(pana se rumenesc frumos deasupra),apoi lasam in cuptorul stins 10-15 minute sa se lege bine.
Servim calde cu mare pofta,langa un pahar cu vin rosu.