Prajitura cu nuca si crema Inka

de madi_marin in Prajituri, 9 Feb 2010 | 28901 vizualizari

 

E prima oara cand pregatesc prajitura asta. E delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Pentru  2 foi cu nuca :
  • 3 oua
  • 5 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri nuca macinata fin
  • 4 linguri cu varf cu faina
  • 1/2 lingurita amoniac
  • Pentru 2 foi cu nuca de cocos :
  • aceleasi ingrediente ca mai sus, doar ca se inlocuieste nuca cu nuca de cocos si se adauga 3 linguri cu cacao
  • Pentru crema :
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 100 ml frisca lichida
  • 5 lingurite cu varf cu Inka ( pudra de cafea vegetala)
  • Pentru glazura :
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g margarina 
  • nuca macinata fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema Inka:

Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi la copt tava mare de aragaz in care se va pune o hartie de copt unsa cu margarina, iar compozitia pentru o foaie se va intinde cu lingura in forma de patrat. Se coace cam 8 - 10 minute  ( cand e gata se ridica singure marginile). Se lasa la racit.

Asa se procedeaza cu toate patru foile.

Se pregateste crema : ouale intregi cu zaharul se freaca la bain-marie, se adauga pudra de inka si se fierbe pana se topeste complet zaharul. Se da la racit, apoi se adauga frisca lichida.

Margarina tinuta la temperatura camerei se alifiaza, apoi se adauga putin cate putin din crema de inka. Se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.

Se prepara si glazura topind toate ingredientele la foc mic,apoi se da la racit.

Se monteaza prajitura: foaie alba/crema/foaie neagra/crema/foaie alba/crema/foaie neagra/glazura/nuca macinata

Se da la rece pana a doua zi cand se poate taia in formele dorite.

E absolut delicioasa!

TIPS-URI

1

Crema nu e foarte tare ca si consistenta, dar daca se vrea, se mai pot adauga inca 150 g margarina sau unt.

2

Pudra de inka poate fi inlocuita si cu ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema Inka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

madi_marin 1

09.02.2010, 20:56

am impartit deja din ea, dar mai am un pic si pentru tine, Liana.....cu placere te servesc....

Teo 1

09.02.2010, 21:29

pana la gust pot sa-ti spun ca arata f. frumos;

madi_marin 1

09.02.2010, 21:36

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos