E prima oara cand pregatesc prajitura asta. E delicioasa....
Se pregatesc foile intai : se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu 2 linguri de zahar si se lasa putin deoparte. Galbenusurile se freaca cu restul de 3 linguri de zahar, se adauga amoniacul, apa,faina, nuca macinata si albusurile batute spuma. Compozitia se imparte in doua . Se va folosi la copt tava mare de aragaz in care se va pune o hartie de copt unsa cu margarina, iar compozitia pentru o foaie se va intinde cu lingura in forma de patrat. Se coace cam 8 - 10 minute ( cand e gata se ridica singure marginile). Se lasa la racit.
Asa se procedeaza cu toate patru foile.
Se pregateste crema : ouale intregi cu zaharul se freaca la bain-marie, se adauga pudra de inka si se fierbe pana se topeste complet zaharul. Se da la racit, apoi se adauga frisca lichida.
Margarina tinuta la temperatura camerei se alifiaza, apoi se adauga putin cate putin din crema de inka. Se omogenizeaza si se da la rece pentru o ora.
Se prepara si glazura topind toate ingredientele la foc mic,apoi se da la racit.
Se monteaza prajitura: foaie alba/crema/foaie neagra/crema/foaie alba/crema/foaie neagra/glazura/nuca macinata
Se da la rece pana a doua zi cand se poate taia in formele dorite.
E absolut delicioasa!
1
Crema nu e foarte tare ca si consistenta, dar daca se vrea, se mai pot adauga inca 150 g margarina sau unt.
2
Pudra de inka poate fi inlocuita si cu ness.