mai exact sunt "casarecce con sugo di salsiccia e funghi" pe care am invatat sa-l fac de la jumatatea mea:)
curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.
curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si mai lasam 2-3 min dupa care punem vinul si lasam pana se evapora.
cand vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si 2 pahare cu apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cca 90 de min.
cand e aproape gata potrivim de sare si piper si tot atunci punem apa pt paste.
punem apa intr-o oala incapatoare cu sare(dupa gust) iar cand incepe sa clocoteasca punem pastele si amestecam continuu pana incep sa fiarba.
le lasam la fiert timpul scris pe punga(asta ca sa iasa "al dente"),dupa care le scurgem si le amestecam cu putin sos.
punem in farfurii si punem deasupra sos cat ne place si presaram parmezan.
se servesc calde...
1
pasta casarecce este un tip de pasta scurta originara din Sicilia.
2
nu clatiti pastele pt ca isi pierd gustul.
3
puneti pastele la fiert doar cand aveti sosul gata.