ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI212
Retete / Dulciuri

Prajitura televizor

In Prajituri la 19 Feb 2012

blatului alb : -in albusurile batute spuma  cu putina sare adaugam pe rand lingurile de zahar,  si zaharul vanilat ,mixam pana se topeste zaharul -galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam galbenusurile in bezea ,adaugam faina si omogenizam bine compozitia -turnam...

Prajitura cu piscoturi si mere

In Prajituri la 16 Feb 2012

Asezam 1 strat de piscoturi in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet -stratul de piscoturi il vom unge cu gem de caise iar peste gem vom aranja un strat cu merele decojite si taiate cubulete mici -acoperim cu alt strat de piscoturi -deasupra turnam laptele fierbinte in care am adaugat 2...

Prajitura glazurata (cu fructoza)

In Prajituri la 16 Feb 2012

-bati albusurile spuma cu zaharul -in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus -torni compozitia intr,o tava   de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt -coci blatul l/2 ora la foc...

Napolitane cu crema caramel

In Dulciuri la 29 Ian 2012

-punem zaharul  intr-o craticioara sa se caramelizeze -in momentul in care este topit complet adaugam cu grija apa  dar si margarina taiata in bucatele mici -tinem pe foc pana ce este complet dizolvata in caramel -adaugam cacao si omogenizam -lasam sa se racoreasca putin...

Amandine

In Prajituri la 29 Ian 2012

Prepararea blatului: (Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml) -mixam bine toate ingredientele -turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt -coacem pana trece testul scobitorii -rasturnam pe...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 22 Ian 2012

Blatul: -se amestecă intr-un castron făina , zahărul , pudra de cacao , praf de copt , bicarbonat de sodiu şi sare . - batem putin  ouale, untul topit , apa  calda , sucul de lamaie , esenta vanilie . -ingredientele umede...

Prajitura cu gem si bezea

In Prajituri la 20 Ian 2012

-mixam bine galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie -adaugam uleiul ,laptele in fir subtire mixand continuu -praful de copt il amestecam in cateva linguri de faina si incepem sa adaugam  astfel incat sa obtinem un aluat destul de tare. -intindem aluatul uniform in tava unsa cu...

Osanzele

In Prajituri la 20 Ian 2012

-incepem prin a amesteca untura din osanza cu faina si de a o impartii in 3 parti egale -amestecam intr-un castron toate ingredientele pentru aluat -adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit -intindem aluatul pe masa de lucru in foaie subtire ,ungem uniform pe toata suprafata  cu...

Chec din albusuri cu cacao si nuca de cocos

In Prajituri la 9 Ian 2012

Peste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul si zaharul vanilat,mixam pana se topeste zaharul -adaugam praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu putina zeama de lamaie ,uleiul dar si faina ,omogenizam bine -luam o parte din compozitie si o amestecam cu nuca de...

Prajitura din albusuri cu nuca

In Prajituri la 8 Ian 2012

Peste albusurile batute spuma tare cu putina sare adaugam zaharul , zaharul vanilat si esenta de vanilie ,mixam pana se transforma intr-o bezea fina -incorporam uleiul,praful de copt si bicarbonatul de sodiu stinse cu zeama de lamaie in aluatul de mai sus ,dar si  faina sinucile fin...

Tort Ganache-Tortul Andreei.

In Torturi la 10 Dec 2011

Blatul identic ca mod de preparare si ingrediente ca si cel de la http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-27538.html Blatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam -galbenusurile le frecam cu uleiul si le...

Placinta"n foi cu branza

In Dulciuri la 9 Dec 2011

-din apa sare ,praf de copt si fainase prepara un aluat potrivit de tare -se imparte in doua -intindem una dintre bucatile de aluat intr-o foaie subtire,ungem din abundenta cu untura ,impaturim,executam procedura (intins ,uns cu untura,pliat ) de 3 ori, lasand aluatul cate o ora la rece...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 9 Dec 2011

Salam de biscuiti reteta -punem apa si zaharul la fiert,lasam pana se incheaga putin . -oprim focul,adaugam margarina ,ciocolata,esenta de rom si cacaoa,amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele -biscuitii i-am pus in robotul de bucatarie si i-am mixat cateva secunde ( pana ce...

Tort cu ciocolata

In Torturi la 8 Dec 2011

Blatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam -galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie -omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de...

Chec de post

In Prajituri la 1 Dec 2011

-mixam bine toate ingredientele de mai sus pana ce zaharul este dizolvat complet -turnam in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pana trece testul scobitorii -Glazura : -zaharul se pune la caramelizat..cand este complet topit adaugam margarina ,amestecam pana se dizolva...

Chec cu banane

In Dulciuri la 29 Noi 2011

-intr-un castron mixati bananele,smantana si esenta de vanilie pana se omogenizeaza putin -se adauga ouale si se mixeaza bine -in alt castron adaugam faina,zaharul,praful de copt si bicarbonatul de sodiu,untul la temperatura camerei,mixam pana ingredientele uscate sunt umede -adaugam 1/2...

Melcisori cu zahar si scortisoara

In Dulciuri la 28 Noi 2011

-se presara peste aluatul dezghetat zahar si scortisoara dupa gust -se strange aluatul  sul , se taie rondele de 1 cm grosime - se asaza in tava cu hartie de copt , se dau la cuptor pana devin aurii si bine crescute.

Panettone ( reteta simpla)

In Dulciuri la 27 Noi 2011

In laptele pus la incalzit cu putina sare se dizolva zaharul ,aromele ,dar si 2 linguri pline cu coaja de lamaie si portocala confiata(coaja razuita si tinuta la macerat cu zahar cateva zile) -in putin lapte cu zahar se va dizolva drojdia,pe care o vom turna intr-un castron incapator ,alaturi...

Chec cu mere si ciocolata

In Prajituri la 19 Noi 2011

Într-un castron mare amestecati împreună zahăr, făină, pudră de cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare. -curatati de coaja marul si taiati-l cubulete,se adauga peste faina, -intr-un alt castron , amestecati  ouăle,  apă, lapte, uleiul,...

Chocolate Cake

In Prajituri la 19 Noi 2011

-se amestecă împreună făină , zahăr , pudră de cacao cernută , praf de copt , bicarbonat de sodiu şi sare . - se dauga   untul topit , apă , suc de lamaie , esenta vanilie . Cu telul , se amestecă toate ingredientele  ...

Muffins cu ciocolata

In Prajituri la 18 Noi 2011

-intrun castron amestecati untul topit, ouă, lapte bătut, şi esenta de vanilie. -intr-un alt castron mare, amestecati faina, praful de cacao, zahăr, praf de copt, bicarbonat de sodiu , sare si,ciocolata  toacata marunt  -ingredientele umede se  adauga peste...

Chec cu portocale

In Dulciuri la 30 Oct 2011

-untul se mixeaza cu zaharul pana se topeste -adaudam rand pe rand ouale ,mixand bine dupa fiecare -adaugam esenta de vanilie -cernem faina sarea si praful de copt in compozitie,amestecam putin ,adaugam laptele si omogenizam compozitia -turnam in tava de chec unsa cu ulei si tapetata...

Melcisori cu branza

In Prajituri la 22 Oct 2011

Ungem foaia de aluat foietaj cu amestecul de telemea si ou. Rulam strans, taiem discuri de 1 cm grosime si le asezam in tava cu hartie de copt  Coacem la 200 grade pana cresc si se rumenesc frumos

Guguluf cu lamaie

In Prajituri la 22 Oct 2011

Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea . Cu mixerul pe...

Chec cu mere caramelizate

In Prajituri la 22 Oct 2011

Se topeste zaharul ,se toarna uniform in forma de guguluf.,peste zaharul topit se presara merele Ouale se mixeaza cu zaharul , zaharul vanilat si putina sare pana se albesc, adaugam pe rand laptele,uleiul,mixand dupa fiecare,in faina adaugam praful de copt si cernem in aluat, omogenizam...

Prajitura Tosca

In Prajituri la 16 Oct 2011

-peste albusurile batute spuma tare impreuna cu un praf de sare ,adaugam zaharul ,mixam pana se topeste -adaugam macul,muca de cocos ,omogenizam putin -praful de copt il amestecam cu faina si-l cernem peste bezea -omogenizam bine compozitia si turnam in tava (20/30 cm) cu hartie de copt...

Budinca vanilata din paste cu telemea

In Dulciuri la 8 Aug 2011

Budinca vanilata din paste cu telemea este excelenta pentru masa de seara si nu numai. Peste pastele fierte in apa cu sare  si scurse adaugam telemeaua pisata/rasa,zaharul si zaharul vanilinat,esenta de vanilie,zaharul,amestecam bine totul Turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Tarta cu prune

In Dulciuri la 7 Aug 2011

Prepararea blatului pentru tarta -peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul,mixam pana se topeste complet -galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam in bezea - adaugam si faina cernuta ,omogenizam compozitia -turnam in tava de tarta unsa si tapetata cu...

Briose cu cacao si inima de cocos

In Dulciuri la 6 Aug 2011

-ouale,iaurtul,zaharul,praful de copt,uleiul si faina se mixeaza bine -din aceasta compozitie oprim cateva linguri in care vom adauga nuca de cocos in restul de compozitie adaugam cacaoa -umplem formele de briose 1/2 cu compozitia de cacao, iar in centrul lor turnam aluatul cu nuca de...

Fursecuri 'painici"

In Dulciuri la 5 Aug 2011

-iaurtul l-am mixat bine cu zaharul si zaharul vanilinat -adaugam ouale pe rand mixand dupa fiecare,amoniacul stins dar si esenta de vanilie -adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit dar nu foarte tare -lasam sa se odihneasca 15-20 min -formam bilute din aluat pe care le turtim cu...

Afisate 61 - 90 din 222 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]