Da ..am comis-o..de cand ziceam sa le fac...reteta proprie...!Cu ocazia asta am inaugurat una dintre tavile primite cadou de la Bucataras!
Prepararea blatului:
(Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml)
-mixam bine toate ingredientele
-turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt
-coacem pana trece testul scobitorii
-rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca
Crema;
-mixam zaharul pudra cu untul la temperatura camerei,adaugam cacao si esenta de rom.,omogenizam compozitia
Glazura
-topim ciocolata la baie de aburi 9 sau in cuptorul cu microunde in reprize de cate 30 secunde amestecand dupa fiecare repriza)
-cand ciocolata este topita complet adaugam untul si omogenizam bine
Asamblare
-blatul va fi taiat pe orizontala
-se opreste o mica cantitate de crema ,restul se va intinde uniform pe primul blat,se acopera cu ce-l de-al doi-lea
-se portioneaza prajitura.in patrate de aceeasi dimensiune
-peste fiecare patrat se va turna o lingura plina din glazura inca calduta
-din crema pus deoparte vom forma pe fiecare patrat cate un mot.
-se da la rece,se serveste in momentul in care glazura si crema sunt suficient de intarite.