Tortul ce se trebuia postat de Sf Ion....
Blat:
Crema:
Sirop:
Blatul:
-se amestecă intr-un castron făina, zahărul, pudra de cacao , praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.
- batem putin ouale, untul topit, apa calda, sucul de lamaie, esenta vanilie .
-ingredientele umede se vor adauga peste cele uscate
- cu telul , se amestecă toate ingredientele până cand compozitia este omogena
-se toarna intr-o tava ( diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina din belsug
-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.
Crema:
-intr-un ibric se incalzeste frisca lichida impreuna cu untul si esenta de rom (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita se ameste ca pana se topeste complet.
-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma
Sirop:
-este zaharul ars adaugam 1 cana de apa fiarta (atentie la bulbuci).se lasa sa se raceasca.
Asamblare:
-taiem blatul in doua pe orizontala
-insiropam primul blat,adaugam 1/2 din cantitatea de crema,acoperim cu cel de-al doi-lea blat, insiropam cu restul de sirop caramel
-imbracam in restul de crema ,decoram dupa dorinta.