Aceasta prajitura s-a cerut a fi pe gustul soacrei mele, a carei zi de nastere a fost pe data de 12 februarie.A trebuit sa modific reteta deoarece ea nu consuma deloc zahar , doar miere ,fructoza si mai stiu eu ce..Asadar m- am conformat , a trebuit sa inlocuiesc zaharul cu fructoza .Mai jos am dat cantitatile originale de zahar ale prajiturii dar si cele de fructoza.
-bati albusurile spuma cu zaharul
-in bezeaua obtinuta incorporezipe rand nuca macinata,faina si praful de copt stins,amestecanda usor,de jos in sus
-torni compozitia intr,o tava de 25/35 cm,in prealabil unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
-coci blatul l/2 ora la foc mediu sau pana se rumeneste frumos
-glazurezi blatul cu ciocolata alba topitala baie de aburi impreuna cu uleiul sau unt( sau razi ciocolata alba si o presari peste blatul fierbinte scos din cuptor)
-caramelizezi zaharul la foc mic(pe foc fructoza nu se caramelizeaza ..se transforma pur si simplu in sirop),adaugi untul,galbenusurile si nuca si omogenizezi rapid ,
-intinzi crema uniform peste prajitura,decorezi cu ciocolata amaruie topita la bain/marie.cu 50 g unt