Prajitura cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Mai 2013 | 5181 vizualizari

 

Am vazut-o, mi-a placut, am incercat-o si a ramas pe lista retetelor preferate fiind laudata de toata familia! Multumesc Gaby_d!:*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 4 linguri si jumatate ulei
  • 4 linguri si jumatate apa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Crema de lamaie:

  • 700 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 pachet unt de buna calitate
  • coaja si zeama de la 1 lamaie

Decor:

  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Blat: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.

Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat), apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.

Lasam blatul la racit si pregatim crema.

Intr-un vas punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul ca sa nu se prinda si sa un faca cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam  zeama si coaja de lamaie si lasam budinca sa se raceasca.

Mixam untul spuma.

Cand budinca rece,dar nu complet (ci la temperatura camerei) adaugam peste unt cate 2-3 linguri si mixam bine.

Cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.

Impartim crema in 3 parti egale.

Aseazam prima foaie pe un platou sau o tava, intindem uniform o parte de crema, aseazam cea de-a doua foaie, intindem a doua parte de crema, deasupra aseazam ultima foaie de blat, intindem ultima parte de crema si ornam cu fulgi de cocos.

Dam  prajitura la rece pana la servire

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Gaby a ornat prajitura cu frisca, eu am ornat-o cu crema si fulgi de cocos.

2

Am folosit o tava cu dimensiunea de 32/24 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (30)

Angelina_Elena 1

12.05.2013, 00:00

Dana

Sidy 1

12.05.2013, 07:26

Delicioasa si racoroasa !

Angelina_Elena 1

16.05.2013, 00:01

Asa e Sidy!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca Zapada