Un desert fin si delicios cu care va ve-ti incanta cu siguranta invitatii!!!!Pe mine sincer m-a dat gata!!
Tort de ciocolată:
glazura de ciocolata:
-se amestecă împreună făină, zahăr, pudră de cacao cernută, praf de copt, bicarbonat de sodiu şi sare.
- se dauga untul topit, apă, suc de lamaie, esenta vanilie . Cu telul , se amestecă toate ingredientele până cand compozitia este omogena
-se toarna intr-o tava ( diametrul 26 cm )unsa cu unt/ulei si tapetata cu faina din belsug
-se coace la 170 grade pana trece testul scobitorii.
GLAZURA:
-intr-un ibric se incalzeste frisca lichida impreuna cu untul (atentie sa nu fiarba!)se adauga ciocolata maruntita se ameste ca pana se topeste complet.
-se lasa la racit dupa care se mixeaza bine pana se intareste si devine spuma
-cu o spatula sau un cutit se intinde uniform peste blatul racit.
-se rade ciocolata deasupra .
http://www.joyofbaking.com/ChocolateCake.html