Dupa reteta http://www.joyofbaking.com/ganache.html va prezint un tort ce s-a vrut o surpriza pentru nepotica mea.
ingrediente pentru blat:
Sirop
Crema Ganache
Blatul identic ca mod de preparare si ingrediente ca si cel de la http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-27538.html
Blatul:
-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet
-adaugam faina si omogenizam
-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie
-adaugam i lingurita de ness pentru gust si culoare
-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.
-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.
(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)
Crema Ganache:
-in frisca lichida putin incalzita dizolvam ciocoolata si untul
-mixam bine pana cand obtinem o spuma tare.
Siropul
-peste zaharul ars adaugam 2 cani apa calda (atentie la bulbuci)
-lasam sa se dizolve si sa se raceasca totodata
Asamblare
-prima foaie de blat ,insiropata,crema=>a doua foaie de blat insiropata ,crema=>a treia foaie de blat
-imbracam tortul in aceeasi crema si decoram dupa preferinta.