Acest tort se cerea postat inca de pe 17 noiembrie (ziua surorii mele) ..dar ...din lipsa de secretara abia acum i-a venit randul!!
Blatul:
-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet
-adaugam faina si omogenizam
-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie
-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt
-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.
-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.
(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)
Crema:
-gelatina se pune la hidratat intr-o cescuta de apa ( 100 ml)
-frisca se bate bine,adaugam iaurtul si omogenizam
-gelatina o punem pe baie de aburi si o incalzim putin pana se topeste omplet,lasam putin sa se racoreasca,dupa care i adaugam in frisca,adaugam cacao ,esenta de rom si omogenizam bine
Montare:
-blatul il taiem in 3 pe orizontala
-oprim putina crema pentru decor
Asezam in tava de copt cu pereti detasabili prima foaie .insiropam (peste zaharul ars adaugam apa ,lasam sa se dizolve si sa se raceasca complet),adaugam 1/2 din crema,acoperim cu blatul doiinsiropat,adaugam cealalta 1/2 de crema ,acoperim cu blatul 3
-dam la rece pentru 30 min
-scoatem tortul din forma si-l decoram dupa bunul plac ...