Carnea,amestecata cu ceapa si usturoiul tocate foarte marunt,oua,sare.piper,se caleste intr-un vas cu ulei incins;stevia curatata de nervurile groase,spalata bine,oparita 4-5min,scursa si tocata;orezul spalat,fiert in apa cu putina sare si scurs;intr-un vas,se topeste untul,se adauga faina,se...
Ouale se bat cu zahar apoi se adauga restul ingredientelor,fara ordine,la sfarsit amestecandu-se faina cu praful de copt;se omogenizeaza bine totul,dupa care se pune in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40min;se taie dupa ce se raceste.
Ceapa si ardeiul,taiate cubulete,restul ingredientelor date pe razatoarea cu ochiuri mari,se pun intr-un castronsi se amesteca cu sare,miezul de nuca,ulei de masline si zeama de lamaie.
Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi cu lingurita se pune in forme de briose sau direct in tava pe hartie de copt;se da tava la cuptor la foc moderat 20-30min.
Pestele,spalat,portionat,uscat,condimentat,se da prin faina apoi se prajeste in ulei incins dupa care se scoate pe un prosop de bucatarie pentru excesul de ulei;din capatana de usturoi se face un mujdei;cartofii curatati spalati,taiati subtiri,se prajesc si se scot tot pe prosop de bucatarie;se...
Pieptul,fara os,fara piele,spalat,uscat,feliat,se pune intr-un bol,se condimenteaza,se adauga uleiul si zeama de lamaie,se amesteca apoi se lasa 20min;legumele se curata se spala,ceapa si ardeiul se taie bucati mari iar dovlecelul si rosia rondele;pe gratarul de tefal incalzit bine se pun...
Pieptul,fara os,fara piele,spalat,uscat,taiat cubulete,se pune intr-un bol,se adauga sare,piper,cimbru,boia(totul dupa gust),zeama de lamaie,uleiul de masline,se amesteca sa intre aromele in carne si se lasa 30min.Legumele curatate,spalate,taiate in bucati mai mari,apoi formez frigaruile...
Toate ingredientele le scot pe masa de seara apoi faina cernuta o pun intr-un vas,drojdia o frec bine cu o lingura de zahar si putin lapte caldut,amestec cu 1lingura de faina si las la dospit;daca drojdia este foarte buna,in 10 min trebuie sa creasca;rastorn peste faina,de asemenea si ouale...
Carnea spalata o prajesc in ulei incins,cateva minute apoi o scot;in uleiul ramas,calesc ceapa si usturoiul tocate marunt,adaug rosiile,peste cateva minute,rastorn totul in cratita peste carne,adaug 1cana cu apa,cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,pun capacul si las la foc mic sa...
Pestele,portionat,spalat ii dau un praf de sare,il dau prin faina si-l prajesc un ulei incins,cate 2min pe ambele parti,il scot
uleiul il scurg de arsura in alt vas si pun sa se caleasca ceapa taiata marunt,adaug rosiile, bulionul de ardei,pun si un varf de lingurita de zahar,pentru ca rosiile...
Soia o pun intr-un vas cu apa si vegeta sa fiarba 10min,o las sa se scurga bine;
cartofii curatati,spalati,ii dau pe razatoarea mica.
La fel si ceapa,usturoiul pisat; totul pus intr-un vas,adaug soia ,piper,sare,cimbru,mararul taiat marunt si 2-3 linguri de faina;
amestec foarte...
Am pus cascavalul intr-un bol sa se topeasca la microunde,l-am rasturnat pe folie alimentara pusa in trei,l-am aplatizat cu o lingura(pentru ca-i fierbinte),am pus deasupra patrunjel tocat marunt,cei doi cabanosi si am rulat,
am strans bine cu folia si l-am dat la frigider pana s-a intarit.
Intr-un castron,am amestecat cu telul,iaurtul,zahar,arome,ulei,ouale puse pe rand si faina amestecata cu praful de copt;
am pus compozitia in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina,
am oprit 2-3linguri, am amestecat cu cacao si am pus doar intr-o tava;
am dat la cuptor 40-45min,facand...
Pieptul feliat,se caleste in ulei pe ambele parti,se stinge cu coniac iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se scoate;in uleiul ramas se pune dovlecelul taiat pe diagonala,se prajeste si se scoate;pe felia de carne se pune 1-2 felii de dovlecel,se infasoara in prosciutto,deasupra o felie de...
Castravetele,curatat in zebra,se taie rondele groase de 2-3degete(depinde de deget),se scobeste miezul cu grija interiorul se pudreaza cu sare si se lasa cu gura in jos;intr-un bol se amesteca branza,smantana,somonul taiat cubulete,ceapa foarte marunt,sare,piper, putin marar ,zeama de lamaie dupa...
Sunculita taiata cubulete se pune intr-o tigaie cu ulei si se caleste impreuna cu prazul taiat rondele,dupa care se condimenteaza;se captuseste o forma de tort cu fundul detasabil cu aluat de foetaj,in interior se pune jumatate din prazul calit,deasupra bucatele de branza,4galbenusuri si 3oua...
Pestele curatat,spalat,se da un praf de sare apoi se da prin faina si se prajeste in ulei incins si se scoate pe servetele de bucatarie pentru excesul de ulei;intr-o cratita se pune 2-3 linguri de ulei,se calesc rosiile taiate marunt sau date la blender,impreuna cu usturoiul;se condimenteaza...
Jumatate din cartofii fierti intregi si apoi taiati cubulete,se pun intr-un vas de yena,printre ei bucatele de branza,se condimenteaza cu sare si piper,deasupra se pune ceapa si ciupercile tocate si calite in ulei si restul de cartofi;se bat ouale cu iaurtul,se rastoarna deasupra si se da la...
Carnea,prajita pe ambele fete in ulei,se condimenteaza cu sare,piper si se da deoparte;ceapa si usturoiul,tocate marunt,se calesc in uleiul ramas de la carne,se adauga rosiile taiate daca nu sunt,se mai lasa sa fiarba,apoi se rastoarna intr-un vas de yena,deasupra se pune carnea iar peste carne...
Foaia de placinta unsa cu ou,desupra din loc in loc putin mustar,apoi cascaval;deasupra alta foaie,se procedeaza la fel pana se termina pachetul,ultima foaie unsa cu ou si se presara seminte;se taie foile dupa imaginatia fiecaruia,se pun in tava pe hartie de copt si se da la cuptor 15min.Sunt...
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga margarina la temperatura camerei,nuca si faina;rezulta un aluat mai gros,se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 20min,se scoate tava si se toarna glazura facuta din galbenusuri,frecate cu zahar si cacao,apoi...
Pestele curatat,portionat,spalat,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru;in tava se pun cartofii taiati rondele,usturoiul zdrobit,jumatate din cantitatea de rosii taiate,deasupra se pun feliile de peste,peste peste restul de rosii,rondele de lamaie,se stropeste cu ulei,se adauga 1cana cu apa si...
In laptele care fierbe,rastorn branza si las 5-6min amestecand mereu,o pun intr-un tifon si las sa se scurga 10min;
pregatesc un vas rotund uns cu unt;
intr-un alt vas,pun untul sa se topeasca,adaug branza,ouale batute,bicarbonatul si sare;
cu o lingura de lemn,amestec energic,pana ce...
Pulpa o dezosez;
intr-un vas,amestec toate mirodeniile cu usturoiul pisat,frec pulpa apoi o pun intr-o tava in care am taiat ceapa fideluta,lamaia(fara coaja)rondele si cartofii sferturi;
torn cana cu vin si 1cana cu apa,uleiul si dau tava la cuptor la foc mic 1h.
Maruntaiele si carnea,spalate,le pun la fiert in apa rece cu 1lingura de sare 30min;dupa ce s-au racit,le dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul;
amestec in compozitie ouale batute,verdeata tocata marunt,sare,piper si smantana;
in tava unsa cu unt,asez prapurul...
Stiuca curatata de solzi,branhiile scoase,o tai usor pe burta si cu atentie,trag pielea de pe carne,ajutandu-ma de un cutit cu varf rotund;
in dreptul aripioarelor,tai putin din carne,la fel si la coada iar la cap,tai sira spinarii si trag usor de ea pielea, o spal cu apa rece,o sarez si o las...
Baconul taiat marunt,se pune in tigaie,dupa ce s-a topit si s-a facut crocant,se scoate si daca e nevoie se mai adauga putin ulei,unde se caleste ceapa si ardeiii taiati marunt;se adauga restul ingredientelor,rosiile cubulete,porumbul,fasolea scursa si clatita,chimenul si coriandru;dupa ce a...
Ouale batute se amesteca cu ceapa taiata marunt,cascavalul ras,jumatate din creveti taiati marunt,1lingura cu apa,sare si piper si se rastoarna in tigaia cu ulei incins;se amesteca mereu sa nu rezulte o omleta si se da deoparte;formele mici se captusesc cu fileuri iar in interior cantitatea de...
Toate ingredientele curatate,spalate,taiate cubulete,se amesteca intr-un castron,se condimenteaza,se adauga dresingul iar deasupra patrunjel verde si maslinele.
Ceapa taiata marunt se caleste in unt impreuna cu ardeiul de asemenea taiat cubulete, apoi se adauga si carnea iar dupa 10min se adauga supa;dupa ce a scazut se condimenteaza;cartofii curatati,spalati,taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare dupa care se face un piure;intr-un vas de...
Sufleu de stevie
Carnea,amestecata cu ceapa si usturoiul tocate foarte marunt,oua,sare.piper,se caleste intr-un vas cu ulei incins;stevia curatata de nervurile groase,spalata bine,oparita 4-5min,scursa si tocata;orezul spalat,fiert in apa cu putina sare si scurs;intr-un vas,se topeste untul,se adauga faina,se...
Prajitura cu malai
Ouale se bat cu zahar apoi se adauga restul ingredientelor,fara ordine,la sfarsit amestecandu-se faina cu praful de copt;se omogenizeaza bine totul,dupa care se pune in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40min;se taie dupa ce se raceste.
Salata de cruditati
Ceapa si ardeiul,taiate cubulete,restul ingredientelor date pe razatoarea cu ochiuri mari,se pun intr-un castronsi se amesteca cu sare,miezul de nuca,ulei de masline si zeama de lamaie.
Prajiturele cu tarate
Toate ingredientele se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi cu lingurita se pune in forme de briose sau direct in tava pe hartie de copt;se da tava la cuptor la foc moderat 20-30min.
File de crap prajit
Pestele,spalat,portionat,uscat,condimentat,se da prin faina apoi se prajeste in ulei incins dupa care se scoate pe un prosop de bucatarie pentru excesul de ulei;din capatana de usturoi se face un mujdei;cartofii curatati spalati,taiati subtiri,se prajesc si se scot tot pe prosop de bucatarie;se...
Piept cu legume la gratar
Pieptul,fara os,fara piele,spalat,uscat,feliat,se pune intr-un bol,se condimenteaza,se adauga uleiul si zeama de lamaie,se amesteca apoi se lasa 20min;legumele se curata se spala,ceapa si ardeiul se taie bucati mari iar dovlecelul si rosia rondele;pe gratarul de tefal incalzit bine se pun...
Frigarui cu pui si legume
Pieptul,fara os,fara piele,spalat,uscat,taiat cubulete,se pune intr-un bol,se adauga sare,piper,cimbru,boia(totul dupa gust),zeama de lamaie,uleiul de masline,se amesteca sa intre aromele in carne si se lasa 30min.Legumele curatate,spalate,taiate in bucati mai mari,apoi formez frigaruile...
Cozonac
Toate ingredientele le scot pe masa de seara apoi faina cernuta o pun intr-un vas,drojdia o frec bine cu o lingura de zahar si putin lapte caldut,amestec cu 1lingura de faina si las la dospit;daca drojdia este foarte buna,in 10 min trebuie sa creasca;rastorn peste faina,de asemenea si ouale...
Curcan cu pastai
Carnea spalata o prajesc in ulei incins,cateva minute apoi o scot;in uleiul ramas,calesc ceapa si usturoiul tocate marunt,adaug rosiile,peste cateva minute,rastorn totul in cratita peste carne,adaug 1cana cu apa,cartofii curatati,spalati si taiati cubulete,pun capacul si las la foc mic sa...
Plachie de peste
Pestele,portionat,spalat ii dau un praf de sare,il dau prin faina si-l prajesc un ulei incins,cate 2min pe ambele parti,il scot uleiul il scurg de arsura in alt vas si pun sa se caleasca ceapa taiata marunt,adaug rosiile, bulionul de ardei,pun si un varf de lingurita de zahar,pentru ca rosiile...
Chiftelute de soia
Soia o pun intr-un vas cu apa si vegeta sa fiarba 10min,o las sa se scurga bine; cartofii curatati,spalati,ii dau pe razatoarea mica. La fel si ceapa,usturoiul pisat; totul pus intr-un vas,adaug soia ,piper,sare,cimbru,mararul taiat marunt si 2-3 linguri de faina; amestec foarte...
Cascaval umplut
Am pus cascavalul intr-un bol sa se topeasca la microunde,l-am rasturnat pe folie alimentara pusa in trei,l-am aplatizat cu o lingura(pentru ca-i fierbinte),am pus deasupra patrunjel tocat marunt,cei doi cabanosi si am rulat, am strans bine cu folia si l-am dat la frigider pana s-a intarit.
Chec cu iaurt
Intr-un castron,am amestecat cu telul,iaurtul,zahar,arome,ulei,ouale puse pe rand si faina amestecata cu praful de copt; am pus compozitia in tavile unse cu ulei si tapetate cu faina, am oprit 2-3linguri, am amestecat cu cacao si am pus doar intr-o tava; am dat la cuptor 40-45min,facand...
Pui italian
Pieptul feliat,se caleste in ulei pe ambele parti,se stinge cu coniac iar dupa ce s-a evaporat alcoolul se scoate;in uleiul ramas se pune dovlecelul taiat pe diagonala,se prajeste si se scoate;pe felia de carne se pune 1-2 felii de dovlecel,se infasoara in prosciutto,deasupra o felie de...
Castraveti umpluti
Castravetele,curatat in zebra,se taie rondele groase de 2-3degete(depinde de deget),se scobeste miezul cu grija interiorul se pudreaza cu sare si se lasa cu gura in jos;intr-un bol se amesteca branza,smantana,somonul taiat cubulete,ceapa foarte marunt,sare,piper, putin marar ,zeama de lamaie dupa...
Quiche Lorraine
Sunculita taiata cubulete se pune intr-o tigaie cu ulei si se caleste impreuna cu prazul taiat rondele,dupa care se condimenteaza;se captuseste o forma de tort cu fundul detasabil cu aluat de foetaj,in interior se pune jumatate din prazul calit,deasupra bucatele de branza,4galbenusuri si 3oua...
Guvizi in sos aromat
Pestele curatat,spalat,se da un praf de sare apoi se da prin faina si se prajeste in ulei incins si se scoate pe servetele de bucatarie pentru excesul de ulei;intr-o cratita se pune 2-3 linguri de ulei,se calesc rosiile taiate marunt sau date la blender,impreuna cu usturoiul;se condimenteaza...
Cartofi Lyonezi
Jumatate din cartofii fierti intregi si apoi taiati cubulete,se pun intr-un vas de yena,printre ei bucatele de branza,se condimenteaza cu sare si piper,deasupra se pune ceapa si ciupercile tocate si calite in ulei si restul de cartofi;se bat ouale cu iaurtul,se rastoarna deasupra si se da la...
Sufleu cu snitele
Carnea,prajita pe ambele fete in ulei,se condimenteaza cu sare,piper si se da deoparte;ceapa si usturoiul,tocate marunt,se calesc in uleiul ramas de la carne,se adauga rosiile taiate daca nu sunt,se mai lasa sa fiarba,apoi se rastoarna intr-un vas de yena,deasupra se pune carnea iar peste carne...
Aperitiv frantuzesc
Foaia de placinta unsa cu ou,desupra din loc in loc putin mustar,apoi cascaval;deasupra alta foaie,se procedeaza la fel pana se termina pachetul,ultima foaie unsa cu ou si se presara seminte;se taie foile dupa imaginatia fiecaruia,se pun in tava pe hartie de copt si se da la cuptor 15min.Sunt...
Prajitura Chinezoaica
Pentru blat se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zahar,se adauga margarina la temperatura camerei,nuca si faina;rezulta un aluat mai gros,se pune in tava cu hartie de copt si se da la cuptor 20min,se scoate tava si se toarna glazura facuta din galbenusuri,frecate cu zahar si cacao,apoi...
Pastrav la cuptor
Pestele curatat,portionat,spalat,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru;in tava se pun cartofii taiati rondele,usturoiul zdrobit,jumatate din cantitatea de rosii taiate,deasupra se pun feliile de peste,peste peste restul de rosii,rondele de lamaie,se stropeste cu ulei,se adauga 1cana cu apa si...
Cascaval de casa
In laptele care fierbe,rastorn branza si las 5-6min amestecand mereu,o pun intr-un tifon si las sa se scurga 10min; pregatesc un vas rotund uns cu unt; intr-un alt vas,pun untul sa se topeasca,adaug branza,ouale batute,bicarbonatul si sare; cu o lingura de lemn,amestec energic,pana ce...
Miel la cuptor
Pulpa o dezosez; intr-un vas,amestec toate mirodeniile cu usturoiul pisat,frec pulpa apoi o pun intr-o tava in care am taiat ceapa fideluta,lamaia(fara coaja)rondele si cartofii sferturi; torn cana cu vin si 1cana cu apa,uleiul si dau tava la cuptor la foc mic 1h.
Drob de miel
Maruntaiele si carnea,spalate,le pun la fiert in apa rece cu 1lingura de sare 30min;dupa ce s-au racit,le dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa si usturoiul; amestec in compozitie ouale batute,verdeata tocata marunt,sare,piper si smantana; in tava unsa cu unt,asez prapurul...
Stiuca umpluta
Stiuca curatata de solzi,branhiile scoase,o tai usor pe burta si cu atentie,trag pielea de pe carne,ajutandu-ma de un cutit cu varf rotund; in dreptul aripioarelor,tai putin din carne,la fel si la coada iar la cap,tai sira spinarii si trag usor de ea pielea, o spal cu apa rece,o sarez si o las...
Oua in cupe de legume
Baconul taiat marunt,se pune in tigaie,dupa ce s-a topit si s-a facut crocant,se scoate si daca e nevoie se mai adauga putin ulei,unde se caleste ceapa si ardeiii taiati marunt;se adauga restul ingredientelor,rosiile cubulete,porumbul,fasolea scursa si clatita,chimenul si coriandru;dupa ce a...
Oua in cupe de somon
Ouale batute se amesteca cu ceapa taiata marunt,cascavalul ras,jumatate din creveti taiati marunt,1lingura cu apa,sare si piper si se rastoarna in tigaia cu ulei incins;se amesteca mereu sa nu rezulte o omleta si se da deoparte;formele mici se captusesc cu fileuri iar in interior cantitatea de...
Salata ciobanului
Toate ingredientele curatate,spalate,taiate cubulete,se amesteca intr-un castron,se condimenteaza,se adauga dresingul iar deasupra patrunjel verde si maslinele.
Placinta ciobanului
Ceapa taiata marunt se caleste in unt impreuna cu ardeiul de asemenea taiat cubulete, apoi se adauga si carnea iar dupa 10min se adauga supa;dupa ce a scazut se condimenteaza;cartofii curatati,spalati,taiati cubulete se pun la fiert in apa cu sare dupa care se face un piure;intr-un vas de...