Chec pufos si "marmorat"

de Geanina87 in Dulciuri, 8 Iun 2013 | 26967 vizualizari

 

By Jamila :) O adevarata pufosenie. Asa de usor e si de ...delicios!!! Vi-l recomand cu mare drag! Multumesc Jamila >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao dizolvate in 3 linguri de apa calda si 1/2 sticluta esenta rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si "marmorat":

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se mixeaza spuma ,apoi se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat,putin cate putin mixand in continuare pana cand compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca cu  uleiul(ca la maioneza) ,apoi se incorporeaza cu albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in ploaie peste compozitie putin cate putin si incorporam cu grija procedand in acelasi mod cu lingura( de jos in sus). Jumatate din compozitia obtinuta o amestecam cu cacaoa dizolvata.

In tava unsa cu unt si tapetata cu faina punem 1 lingura din compozitia alba si peste,una din compozitia neagra si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Dam la cuptorul preincalzit 160° pentru 35 minute.Nu uitam de testul cu scobitoarea ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si "marmorat"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]