ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Omleta cu ceapa si marar

In Aperitive / Garnituri la 8 Apr 2011

In castron bati bine ouale cu sare si piper,amesteci cu ceapa si mararul taiate foarte marunt apoi rastorni in tigaia cu ulei incins,dai focul mic,pui capac iar cand incepe sa se desprinda pe margini,o intorci cu paleta;se serveste cu salata verde

Minichec cu crema de ciocolata

In Prajituri la 7 Apr 2011

Ouale mixate bine cu zahar,putina sare,mac,uleiul pus cate putin ca la maioneza,se adauga iaurtul si faina amestecata cu praful de coptsi vanilie;in formele unse cu unt sau ulei,am pus 1lingura de aluat,1lingurita de crema si alta lingura de aluat;am pus formele in tava mare si la cuptor...

Aperitiv cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2011

Pieptul fiert,l-am dat la blender impreuna cu ciupercile si catelul de usturoi;pasta obtinuta,am condimentat-o cu sare,piper si am amestecat cu maioneza;dupa gustul fiecaruia,se mai poate adauga suc de lamaie sau maioneza mai multa;se serveste intins pe paine.

Prajitura scoarta de copac

In Prajituri la 7 Apr 2011

Margarina la temperatura camerei,se amesteca cu putina sare,ou,lapte apoi faina amestecand bine cu mana;dupa ce a rezultat un al;uat suficient de tare,se lasa sa se odihneasca 15-20min.,se face aluatul sul,se taie in bucati potrivit de mari,se intinde o foaie subtire,se unge cu ou batut,se...

Stevie cu orez

In Mancaruri de post la 7 Apr 2011

Stevia,curatata de cotoare,spalata bine cu apa rece,o pun la oparit intr-o oala cu apa clocotita pentru 3-4min.;o strecor apoi o tai;in cratita cu ulei incins,calesc ceapa,adaug stevia,orezul spalat si scurs,bulionul si 4cesti cu apa;pun capacul si las sa fiarba incet;dupa ce orezul a...

Chec marmorat

In Prajituri la 29 Mar 2011

Frec untul la temperatura camerei cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,ouale pe rand,faina amestecata cu praful de copt si laptele;intr-o forma de guguluf unsa cu unt,rastorn jumatate din compozitie iar restul amestecat cu cacao si fulgi de ciocolata;rastorn peste compozitia alba iar cu...

Briose cu afine

In Prajituri la 29 Mar 2011

Frec untul la temperatura camerei cu zahar,zahar vanilat,adaug ouale pe rand amestecand energic,laptele cate putin apoi faina amestecata cu praful de copt ;adaug si afinele amestecand usor cu o lingura;torn compozitia in formele unse cu unt,le pun pe toate intr-o tava si le dau la cuptor 30min la...

Prajitura cu caise si zmeura

In Prajituri la 29 Mar 2011

Ouale mixate cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,pana-si dubleaza volumul,am adaugat ulei cate putin,coaja de portocala,laptele si faina amestecata cu praful de copt;torn in tava cu hartie de copt,pe mijlocul tavii am pus caisele iar in parti zmeura;am dat la cuptor la foc moderat 30-40min.

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Topesc cele 6linguri de zahar intr-un ibric,apoi torn cate putin in boluri si-l intind pe toata suprafata;intr-un vas bat bine ouale cu un praf de sare,zahar,arome,lapte si impart in cele 6 boluri;le pun intr-o tava cu apa si dau la cuptor 25-30min;depinde de cuptor;dupa ce s-au facut,le dau la...

Tiramisu reţetă la pahar

In Dulciuri la 29 Mar 2011

Tiramisu reţetă la pahar In cupa,pun un sfert din piscot inmuiat in cafea,deasupra 1lingurita de amestec de branza,frisca si arome,peste branza eu am pus de la congelator,fragi,peste fructe din nou piscot si tot asa pana la gura paharului;deasupra am facut un mot de branza cu posul,am pus o...

Urzici cu usturoi

In Mancaruri de post la 27 Mar 2011

Urzicile curatate cu atentie,spalate in multe ape reci,le pun la fiert in apa cu putina sare,pentru 10min; le scurg,apoi(din comoditate)le dau la blender 2-3sec. le rastorn intr-o tigaie cu ulei incins si amestec continuu,adaugand faina in ploaie; daca sunt prea groase le subtiez cu...

Prajitura cu paine

In Prajituri la 27 Mar 2011

Intr-o forma de tort cu hartie de copt,pun felii de franzela taiate de 2cm.grosime,nelasand nici un loc gol,apoi le stropesc cu lapte; Untul il frec cu zahar si putina sare, adaug pe rand ouale apoi smantana, nucile, coaja de lamaie si rastorn peste paine; Dau forma la cuptor la foc moderat...

Bors de fasole

In Mancaruri de post la 27 Mar 2011

fasolea curatata,spalata,o pun de seara intr-un vas cu apa; dimineata o pun la fiert in apa calda si o las la foc mic cu capac pana ce boabele de fasole incep sa pocneasca; eu doar acum scurg fasolea si o spal in multe ape reci,dupa care o pun din nou la fiert in apa calda; cand incepe...

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2011

Ouale le pun la fiert in apa cu sare pentru 10min; dupa ce s-au racit si le-am curatat,le tai in jumatati,galbenusurile le frec cu sare,piper,le amestec cu tonul scurs si maruntit,ceapa taiata marunt apoi totul cu maioneza amestecata cu mustar; potrivesc de gust,daca e nevoie mai pun zeama...

Bors de curcan

In Ciorbe la 27 Mar 2011

In primul rand,fac taieteii dintr-un ou,sare si faina cat cuprinde pentru un aluat suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul; intind o foaie subtire,pun faina pe ea,o rulez,o tai in fasii subtiri,le cern de surplusul de faina apoi pun taieteiii pe o hartie si-i dau deoparte pana este...

Bors de miel

In Ciorbe la 27 Mar 2011

O reteta excelenta de ciorba de miel de Pasti. Merita sa o preparati! Carnea,portionata,spalata,o dau in cateva clocote. arunc apa,spal oala si carnea de spuma apoi o pun din nou la fiert cu apa rece si jumatate de lingurita de zahar; pun capacul si las sa fiarba incet; cand incepe sa...

Guguluf cu portocala

In Prajituri la 20 Mar 2011

Portocala,spalata cu apa calduta,taiata cubulete cu tot cu coaja dar fara samburi,o pun in blender pana devine o pasta; rastorn in alt vas si amestec cu mixerul cu palete,adaugand cate un galbenus,zaharul si uleiul tot cate putin; intr-un castron amestec faina cu praful de copt,rastorn...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 20 Mar 2011

Galbenusurile,frecate cu un praf de sare,zahar pana-si dubleaza volumul,apoi cate putin ulei ca la maioneza,aromele iar la urma amestecand usor cu o lingura de lemn,albusurile batute spuma; rastorn compozitia in tava cu hartie de copt,pun caisele dezghetate si bine scurse deasupra,dau la...

Placinta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

Ciupercile,taiate in felii subtiri le pun la calit in unt iar dupa ce a scazut toata apa din ele si dupa ce s-au racit,adaug ouale batute,cascavalul,smantana,sare si piper dupa gust; tapetez o forma de tort cu aluat si rastorn ciupercile; deasupra,fac un grilaj din aluatul ramas de la...

Omleta cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

In tigaia cu unt,pun sa se caleasca ciupercile tocate marunt, dupa ce a scazut apa din ele,adaug ceapa rondele marunte,apoi usturoiul zdrobit,tarhonul,spanacul curatat,spalat,oparit cateva minute si de asemenea taiat marunt; condimentez cu sare si piper,adaug ouale batute,amestec repede...

Ciuperci cu urzici la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 20 Mar 2011

Urzicile,curatate cu atentie,spalate in multe ape,le oparesc in apa 5min,dupa care le scurg; ciupercile curatate,spalate,taiate marunt,le calesc in unt impreuna cu ceapa, dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug urzicile taiate,usturoiul zdrobit si orezul fiert si scurs; iau de pe...

Sarmalute cu soia si ciuperci

In Mancaruri de post la 19 Mar 2011

Pun la calit in ulei incins ciupercile curatate,spalate si taiate marunt,impreuna cu ceapa si morcovul dat pe razatoare; dupa ce a scazut apa din ciuperci,adaug si soia pe care am fiert-o 10min.in apa cu sare si rosiile; pun capacul si las sa fiarba la foc mic pana scade,condimentez,adaug...

Peste cu masline

In Pastrav la 19 Mar 2011

Intr-un bol,fac o salata din ceapa taiata julien,usturoiul taiat marunt,maslinele rondele,sare,piper,cimbru,ulei de masline,amestec bine si las deoparte; pe o folie de aluminiu unsa cu ulei,pun 2-3rondele de lamaie fara coaja,deasupra bucata de peste iar pe langa el,cate 2-3linguri de salata;...

Chiftelute de peste

In Salau la 19 Mar 2011

Fileurile spalate,le pun la fiert in apa cu putina sare pentru 20-30min; dupa ce l-am scurs,il zdrobesc cu furculita,adaug ceapa data pe razatoare,painea inmuiata in putin lapte caldut,usturoiul pisat,sare,piper,oua,mararul taiat marunt apoi amestec bine cu mana sa se omogenizeze totul; din...

Chec cu ton si sos pesto

In Aperitive / Garnituri la 19 Mar 2011

Intr-un castron,amestec faina,praful de copt stins,ouale,cascavalul ras,tonul scurs si maruntit sosul pesto apoi se incorporeaza cate putin lapte iar la urma coniacul; intr-o tava de chec,cu hartie de copt rastorn compozitia si dau la cuptor 30-45min,facand testul cu scobitoarea.

Medalion de rechin cu sos de struguri

In Peste la 19 Mar 2011

Medalionului i se da jos pielea,spalat,uscat,condimentat,il pun in tava pe hartie de copt cu unt si dau la cuptor 20min; in acest timp,intr-o tigaie pun smantana,sare,piper,strugurii taiati si las sa dea cateva clocote; in alta tigaie,cu 1lingura de unt,pun fasolea care a fost fiarta daca e...

Saramura de peste

In Crap / Caras la 19 Mar 2011

Pestele curatat,spalat,uscat,ii dau un praf de sare iar dupa 15-20min il pun pe gratar impreuna cu rosia; intre timp,pun pe foc un vas cu 500ml apa(depinde cat peste am) in care pun vegeta,ardeiul taiat,cimbru,ulei,piper,las bine sa clocoteasca apoi adaug rosia taiata si usturoiul pisat;...

Somon cu sos de legume

In Somon la 19 Mar 2011

Pestele,curatat,spalat,uscat,condimentat il dau deoparte sa se intrepatrunda aromele; intre timp,curat legumele,spalate,taiate rondele subtiri, le asez in tava,deasupra pestele,adaug uleiul,vinul si putina apa, deasupra folie de aluminiu si dau la cuptor 30min; dupa acest timp,scot...

Aperitiv cald cu peste

In Pangasius la 19 Mar 2011

In tava,am pus hartie de copt,rondele de cartofi fierti ,deasupra, pe fiecare rondea, peste condimentat,un varf de lingurita de usturoi pisat,1rondea de rosie,1felie de cascaval, deasupra piper si ulei; am dat tava la cuptor 20min,apoi totul este gata pentru servit cald.

Somon la cuptor cu lamaie si portocala

In Somon la 19 Mar 2011

In tava,pun uleiul,rondele de lamaie si portocala curatate de coaja,deasupra pestele condimentat si vinul; pun o folie de aluminiu si dau la cuptor 30min; dupa acest timp,scot folia si mai las 15min sa se rumeneasca ,apoi pun pe farfurie 1bucata de peste sosul din tava cu lamaie si...

Afisate 781 - 810 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

”Cand o sa mai slabesti si tu?”

 
 
 
Retete preferate
Pizza cu pește

Voturi:17

Galuste cu prune

Voturi:13

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]