
publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!
Bucataras.ro
[email protected]
Musaca de cartofi
Ceapa se taie marunt, morcovul se da pe razatoarea mica si se pun la calit, se adauga si carnea tocata, punem condimentele si putina apa dupa care se adauga vinul rosu. Cartofii se taie rondele si se pune in oala un strat de cartofi, dupa care se adauga carnea si se pune ultimul strat de cartofi....
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Ciolanul afumat se spala putin cu apa rece si se pune la fiert pana cand se indeparteaza carnea de pe os. Fasolea se lasa in apa rece peste noapte. O dam in clocot in 3 ape. Ceapa se da pe razatoarea mica, morcovul se taie rondele, iar gogosarul cubulete si se calesc putin, dupa care se...
Pasta de spanac cu ou
Se lasa spanacul sa se decongeleze, dupa care se pune intr-o oala (eu l-am facut in ceaun) si se pune la fiert in 1/2 l lapte. Se adauga putina sare (aveti grija ca poate sa fie prea sarat) si putin piper, dupa jumatate de ora adaugam 5 linguri de smanatana, usturoiul si se piseaza (eu il...
Salata cu mozzarela si smantana
Taiem ceapa felii subtiri,punem sare si piper,adaugam castravetele si rosia taiate felii.Iar mozzarela o taiem cubulete mici. punem ulei si otet si 1 lingurita de smantana. Se serveste cu paine prajita
Ceafa de porc cu cartofi prajiti
Clatim carnea cu apa ,o lasam putin sa se usuce,dupa care adaugam condimente(piper,vegeta,cimbru,boia dulce)si o punem in tigaie stropita cu ulei de masline si o acoperim cu apa sa se inmoaie. cand apa scade mai adaugam odata apa,dupa care se lasa sa se prajeasca,adaugam vin rosu . In ceaun...
Paste cu sos de rosii
Rosiile se dau pe razatoarea mica (coaja se arunca), ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Se pun ceapa si morcovul la calit in putin ulei de masline, dupa care se adauga zeama de rosii, putina vegeta, oregano si busuioc. Usturoiul se striveste, se adauga in oala si...
Pasta de mujdei cu smantana
Pisam usturoiul, il strivim bine, adaugam ulei si se freaca pana se obtine o pasta,dupa care se adauga smantana si se amesteca. Este foarte bun,va rog serviti
Cartofi cu rozmarin si usturoi la cuptor
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem ca pentru cartofi taranesti. Se pun in punga magica, preparam condimentele si stropim cu ulei de masline. Legam punga si o punem la cuptor la foc mediu timp de 20 min. Se servesc calzi
Peste pane cu cartofi la cuptor
Spalam pestele si il punem pe un servet de hartie, il taiem in bucatele si punem sare si piper. Intr-un castron pregatim o pasta din 3 oua si faina. Dam bucatiile de peste prin pasta facuta si punem la prajit. Cand sunt gata se scot pe un servet de hartie. Se poate servi cu mamaliga, cu...
Taitei cu lapte
Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul brun,dupa care adaugam si esentele si zaharul vanilat.Se adauga si taiteii rupti in doua si scortisoara. Dupa ce a dat un clocot punem si coaja de portocala si punem servi!
Tocanita de fasole pastai cu pui
Tocam o ceapa marunt, morcovul il radem si le punem la calit. Adaugam si aripioarele de pui dupa care adaugam apa cat sa acopere si lasam la fiert. Punem si condimentele, adaugam fasolea pastai scursa de apa, pisam usturoiul, adaugam vinul rosu cu bulionul si punem si foi de dafin. Daca e prea...
Supa cu galuste
Spalam aripile de pui,le punem intr-o oala si le punem la fiert. Legumele se taie in functie de fiecare cum doreste, iar in oala se pune si o ceapa intreaga. Dupa ce au fiert aripile, adaugam vegeta si piper si punem si legumele taiate. Cand e aproape gata pregatim galustele din 2 oua si gris...
Omleta cu cascaval si crenvusti de pui
Batem ouale,punem sare,piper si cascaval bucatele iar crenvustiul taiat rondele.Punem compozitia in uleiul incins.Cand e gata,in farfurie presaram deasupra omletei cascaval ras
Cartofi Frantuzesti
Cartofii se pun la fiert in coaja cu apa si sare.Cand sunt gata se scurg de apa si se curata de coaja,dupa care se taie rondele.Tava se unge cu unt si se aseaza rondelele de cartofi.Intr-un castron se sfarama telemeaua cu o furculita,se adauga oul,smantana si mararul.Se toarna in tava peste...
Crema de zahar ars
Punem ouale intr-un castron,le batem bine,adaugam laptele si cele 5 linguri de zahar.Pe o farfurie punem 2 linguri de stafide inmuiate in rom,dupa care se adauga in compozitie,adaugam si esentele si coaja de lamaie rasa si de portocale. Intr-o oala punem cele 4 linguri de zahar si...
Piure cu pulpe de pui si ficat
Spalam copanelele de pui, le punem intr-un servet de hartie la uscat si le condimentam cu usturoi pudra, piper, condiment de pui si le lasam asa cca 30 minute. Ficatul de pui se spala si se curata de pielite si il lasam intr-un castronel. Curatam morcovul, il taiem rondele, ceapa o taiem fina ca...
Chiftelute marinate cu piure
Chiftelutele deja prajite le punem in ceaun, punem pasta de tomate, apa si condimentele. Adaugam pe parcurs vinul rosu si lasam sa dea un clocot. Usturoiul se striveste si se pune intreg, adaugam si foile de dafin. Cand e aproape gata se adauga 1 lingura de faina cu zeama care e deja pe foc,...
Chiftele
Pregatim intr-un vas carnea tocata, impreuna cu oul, cartoful ras si scurs si painea inmuiata in lapte si de asemenea stoarsa (fara coaja). Morcovul ras si ceapa taiata fin se pun la calit putin. Separat facem usturoiul, il pisam marunt si il batem ca de mujdei. Se amesteca toate impreuna si se...
Salata asortata
Punem salata intr-un castron in apa rece si o spalam bine, ceapa o taiem felii subtiri, o frecam putin cu sare.Taiem castravetele si rosiile si salata. Punem ulei si otet, adaugam si sarea si piperul si o putem servi.
Piept de pui la gratar
Ungem tigaia cu ulei de masline, feliile le spalam cu apa rece si le punem pe un servet la uscat. Le condimentam cu sare si piper si le punem la prajit. Se pot servi cu salata, cartofi natur, cartofi prajiti!
Ciorba de perisoare
Curatam legumele, morcovul il taiem rondele, ceapa taiata fina, patrunjelul il dam pe razatoarea mica si le punem pe toate la calit impreuna cu gogosarul taiat cubulete. Se adauga in oala plina cu apa impreuna cu 1 cub magic si le lasam la fiert. Se prepara perisoarele: intr-un castron adanc...
Coji de cartofi la cuptor
Se curata cartofii de coaja, putin mai gros,sa nu fie doar coaja subtire:))),se spala foarte foarte bine si se pun in tava de cuptor.Le stropim cu ulei de masline ,sare si piper si le lasam 15 min la cuptor.Se pot servi si calde si reci ca un aperitiv
Clatite cu dulceata de visine
Punem faina,ouale,1 pahar apa minerala,esentele si le amestecam. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala,1 pahar de lapte si 1 lingura ulei. Cand se face o pasta moale incepem si facem clatitele. Clatitele se aseaza una peste alta si se pune o farfurie deasupra sa le...
Salata orientala
Se taie cartofii cubulete(ca de pireu) si se pun la fiert cu apa si sare. se pregatesc castravetii taiati cubulete,ceapa taiata felii,ouale dupa ce au fiert, se taie cubulete si se amesteca tot. Se pune putin ulei,putin otet,sare si piper.Cartofii cand sunt fierti(sa nu se sfarame)se lasa...
Snitele din piept de pui
Curatam pieptul de pui de pielite,il spalam bine,taiem felii si il punem la uscat pe un servet sa absoarba apa.Condimentam feliile de snitel cu vegeta,piper,usuroi,peperoncino,cimbru si boia dulce.Pregatim ouale ,le amestecam impreuna cu faina,pana se formeaza o pasta,dam feliile prin pasta...
Salata de vinete cu maioneza
Pasam vinetele, adaugam ceapa rosie taiata marunt si daca avem adaugam si o ceapa verde si le pasam. Separat se face maioneza dintr-un ou fiert si 1 galbenus, 10 linguri de ulei, sare, piper si 1 lingurita de mustar! Se lasa la rece vinetele timp de 2 ore, sunt mai gustoase reci. Se pot servi cu...
Salata de ardei kapia
Ardeiul capia se taie cubulete,sau se lasa fasii lungi,se adauga sare,piper,putin ulei si otet balsamic.Se poate servii cu vinete,cu o friptura!
Ciorba de cartofi cu costita afumata
Costita afumata se pune la foc, dupa ce da un clocot apa se arunca si se pune alta (asta e pentru cei care au probleme cu stomacul), se mai lasa 20 de minute sa fie aproape fiarta, se taie bucatele, se agauda legumele taiate fin si calite putin. Inainte cu 20 de min se adauga cartofii taiati...
Pulpe de pui dezosate la Dry Cooker
Condimentam carnea cu boia dulce, piper, cimbru, usturoi si vegeta si stropim cu putin ulei de masline. Se lasa jumatate de ora dupa care se pune in tigaia Dry Cooker la prajit. Adaugam apa cat sa acopere carnea, punem un morcov taiat rondele, ceapa taiata fin si usturoi taiat marunt. Cartofii...
Salata de sfecla rosie
Se spala bine sfecla rosie si se pune in cuptor la copt timp de 1 ora.se taie coaja si se da pe razatoarea mica,se pune maioneza si usuroiul facut bucatele sau mujdei(eu l-am facut mujdei cu ulei si smantana)si se lasa la rece!Se serveste la friptura,goala,cum doriti