Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Hamburger de pui cu ceapa si mar

In Pui la 31 Mar 2012

Hambergerul de pui se condimenteaza cu sare si piper si se pune in putin ulei la prajit 3 minute dupa care adauga apa cat sa acopere pentru a fierbe.cartofii se taie felii rotunde,ceapa se taie solzisori si se adauga in tigaie.Cand scade apa se stinge cu 1 ceasca de vin alb si se adauga apa din...

Varza calita cu carnati de porc

In Mancaruri cu carne la 31 Mar 2012

Varza o dam pe razatoarea mare si o lasam 20 minute cu sare,dupa care o "frecam".Carnatii se pun la prajit in ceaun cu putin ulei.Cand sunt facuti se scot,si se pune ceapa taiata marunt,incet se adauga cate putin din varza,iar la sfarsit se adauga apa cat sa acopere si se lasa la foc...

Oua umplute cu vinete

In Aperitive / Garnituri la 31 Mar 2012

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se lasa in jur de 4-5 minute,cat sa se faca tari!Se curata si se taie in doua fiecare ou dupa care scoatem galbenusul si le umplem cu vinete.Condimentam cu putina sare si punem cate un varf de maioneza.Le lasam 2 ore la rece dupa care se pot servi

Carnati ardelenesti cu salata de varza dulce

In Porc la 31 Mar 2012

Carnatii se taie in bucatele mai mici si se cresteaza.Intr-un ceaun se pune ulei de floarea soarelui sau ulei de masline si se pun bucatiile la prajit. Se pune un capac deasupra(sa nu sara uleiul)si se intorc pe o parte si pe alta. varza se da pe razatoarea mica,se condimenteaza cu sare si...

Rulouri de prosciutto cotto cu crema de branza si zacusca taraneasca

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2012

Fiecare felie de prosciutto cotto se umple cu crema de branza sau cu zacusca taraneasca. Se fac rulouri si se taie cu grija in 2 jumatati. Se lasa la rece 1 ora dupa care se pot servi.

Supa de vara cu cartofi

In Mancaruri de post la 22 Mar 2012

Punem apa la incalzit, adaugam cubul maggi, dupa gust se pune si vegeta si piper. Morcovul, telina, cartofii se taie cubulete mici, iar ceapa se pune intreaga si se scoate cand e fiarta. Cand e aproape gata, se adauga patrunjelul.

Fettine di suino con cipolla e carote

In Porc la 22 Mar 2012

Carnea o punem la prajit in ulei de masline, cate 1 minut pe fiecare parte, se adauga 1 ceasca de vin alb, punem morcovul taiat rondele si ceapa taiata fin! Se lasa putin in vin, se condimenteaza dupa care se adauga apa cat sa acopere. Se serveste cu garnitura de piure, cartofi natur, salata!

Cartofi cu morcov, ceapa si mozzarella

In Mancaruri de legume la 16 Mar 2012

Cartofii se taie in 4 si se taie felii subtiri, morcovii ii taiem rondele, ceapa se taie solzisori subtiri, iar mozzarela se taie cubulete. Spalam cartofii, morcovii si ceapa si ii punem intr-o tigaie cu putin ulei, adaugam vegeta si punem un capac. Se tot amesteca, se adauga putina apa sa...

Ficatei de pui cu otet balsamic si garnitura de cartofi pai si morocvi

In Ficat la 13 Mar 2012

Ficatul de pui se curata si se clateste cu apa rece, se condimenteaza cu sare si piper si se pune in tigaie in putin ulei de masline. Se adauga si morcovul taiat felii (pai) si se lasa putin sa se caleasca. Se stinge cu putin vin alb, se intoarce de pe o parte pe alta, se adauga si cartoful taiat...

Pulpe superioare invelite cu prosciutto crudo

In Pui la 12 Mar 2012

Spalam bine bucatiile de pui,le curatam de grasimea in plus si le condimentam. Pregatim feliile de prosciutto si invelim fiecare bucata de pui, dupa care le punem intr-o tigaie cu putin ulei de masline, se intorc pe o parte si pe alta si se adauga apa cat sa acopere. Dupa ce scade apa se adauga...

Salata de fructe de mare

In Fructe de mare la 11 Mar 2012

Se scurg fructele de mare,se aseaza in farfurii,se topeste cu putin ulei de masline si se stropesc cu lamaie in abundenta!

Ciorba de porc cu legume

In Ciorbe la 7 Mar 2012

Carnea se taie cubulete mici si se pune la fiert in oala de ciorba impreuna cu ceapa intreaga. Legumele se taie dupa preferinte si se calesc in putin ulei de masline, dupa care se adauga in ciorbita. Separat se taie 2 cartofi cubulete si se pun la fiert, cand sunt aproape gata se adauga in oala...

Tochitura ardeleneasca

In Porc la 6 Mar 2012

Se taie carnea cubulete(eu am folosit ceafa de porc pentru ca are si putina grasime) si se pune la calit in ulei de masline. Dupa 5 minute se adauga vinul rosu (1 paharel mic) si se lasa sa se inabuse. Adaugam si ardeiul gras taiat cubulete si se adauga apa cat sa acopere si 1 lingura de bulion...

Tocanita de cartofi

In Porc la 5 Mar 2012

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei de masline,dupa care se adauga si morcovul ras pe razatoarea mica si carnea de porc. Adaugam si ceasca de vin alb si le lasam 5 min sa se caleasca. Cartofii se taie cubulete si se adauga in ceaun peste carne, se pun condimentele (boia...

Pulpe de pui cu legume

In Pui la 3 Mar 2012

Pulpele de pui se pun in tavite de unica folosinta,se condimenteaza si se pun la cuptor timp de 30 minute.Legumele congelate le-am facut in tigaia dry cocker cu putin unt,le lasam 5 minute sa se caleasca putin,dupa care se adauga apa cat sa le acopere,sare,piper si se lasa pana scade apa,cand...

Tortellini cu carne cu sos de rosii si portocale

In Tortellini la 29 Feb 2012

Rosiile se dau pe razatoarea mica,se pun foile de dafin,busuioc,cumbru,usturoi praf,piper si peperoncino.Usuroiul se striveste si se pune intreg.Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei de masline.Se adauga sucul de rosii cu usturoiul pe foc dupa care se adauga si ceapa calita,se...

Gogosi pufoase

In Dulciuri la 25 Feb 2012

Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca...

Papricas de pui

In Pui la 25 Feb 2012

Pulpele le-am fiert la supa si am pastrat 200 ml de zeama. Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da pe razatoarea mica. Intr-un ceaun se pune ulei de masline si ceapa, dupa care se adauga si morcovul ras si condimentele (vegeta,cimbru,busuioc,boia dulce,rozmarin si piper) si stingem cu putina...

Rulouri de bresaola si mozzarela

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2012

Separam feliile de bresaola una de alta, punem pe un platou fiecare felie, deasupra pune branza topita, mozzarela taiata felii subtiri sau bucatele mici, iar castravetele taiem felia in 2. Rulam fiecare felie cu ingredientele de mai sus, dupa care se taie rulourile in jumatate(sau le lasam...

Lasagna cu carne de vita si pui

In Lasagna la 22 Feb 2012

Dam prin masina de tocat pieptul de pui, usturoiul si ceapa, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Intr-un ceaun punem ulei de masline, morcovul, usturoiul si ceapa si le lasam putin la calit, dupa care adaugam carnea de pui si cea de vita. Se pun si condimentele, ceasca de vin, bulionul si la...

Aripi de pui cu sos de ciuperci si ficat la cuptor

In Pui la 20 Feb 2012

Aripile de pui le condimentam cu usturoi, cu boia dulce si condiment de pui si le stropim cu ulei de masline si le lasam la rece 30 min. Ficatul se taie cubulete mici, iar ciupercile se pun la calit cu ulei de masline, dupa care adaugam ceapa rondele si ficatul maruntit, punem si usturoiul si...

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 20 Feb 2012

Punem pieptul de pui la fiert cu 1 lingura de sare.Telina se da pe razatoarea mica, pastarnacul se taie cubulete, morcovul rondele, iar ceapa o taiem fin si o calim putin cu ulei de masline, dupa care o adaugam in oala de ciorba impreuna cu fasolea pastai. Pieptul de pui cand e facut se scoate si...

Pui inabusit in vin rosu

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2012

Pieptul de pui fiert se taie feliute si se pune la prajit in putin ulei de masline timp de 2 minute pe fiecare parte. Se adauga vinul rosu si se lasa cate 5 minute pe fiecare parte. Se poate servi ca aperitiv,rece sau cald!

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 10 Feb 2012

Fasolea o punem in apa si o lasam peste noapte. O clatim si o punem la foc sa dea un clocot, dupa care o scurgem de apa si o punem la fiert. Adaugam si legumele taiate cubulete mici si 1 lingura de sare. Se adauga si o ceapa taiata marunt si foi de dafin. Se lasa timp de 1 ora la fiert. Cand e...

Ciuperci cu ficat de pui

In Ficat la 9 Feb 2012

Ciupercile se curata de coaja sau se spala foarte bine si se taie feliute subtiri dupa care se pun in tigaia Dry Coocker cu putin ulei de masline si putina apa. Ficatul de pui se curata si se clateste bine dupa care il adaugam peste ciuperci. Morcovul si usturoiul se taie rondele si se adauga in...

Costite afumate la gratar cu sos de usturoi

In Porc la 8 Feb 2012

Se taie in bucatele costita afumata, se unge cu ulei si se pune pe gratar sau in tigara tip gratar incinsa. Intre timp se prepara sosul de usturoi tip mujdei cu smantana. Bucatile de costita se intorc pe cealalalta parte cand sunt facute dupa care se scot pe un servet de hartie. Se poate...

Ciorba de varza cu costite afumate

In Ciorbe la 6 Feb 2012

Costita afumata o punem la foc. O lasam un clocot dupa care aruncam apa si punem alta apa curata. Varza se rade pe razatoarea mare, se pune intr-un castron mare si se presara sare, se freaca putin si se lasa asa 10 minute. Se adauga in oala de ciorba si varza. Telina si ceapa se dau pe...

Piept de pui crocant cu piure si sos dulce acrisor

In Pui la 6 Feb 2012

Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si se taie fasii de 3 cm care se dau printr-un ou si prin compozitia plicului maggi. Se aseaza toate fasiile pe gratarul de la cuptor (nu in tava) iar sub el se poate pune o tava pentru a nu murdari cuptorul. Se lasa la foc mediu timp de 20 minute....

Ciuperci cu branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 6 Feb 2012

Ciupercile se spala bine si se scoate codita de la fiecare, se lasa sa se usuce putin dupa care se umple fiecare cu branza de burduf, iar deasupra se presara putina boia dulce. Tigaia tip gratar se unge cu putin ulei de masline, se pun ciupeculete si se pune pe foc.Sunt gata cand se rumenesc...

Cascaval pane cu salata

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2012

 Punem cele doua bucati de cascaval pane la prajit,se lasa pe fiecare parte cate 2-3 min pana se rumeneste si se vede cascavalul.Se scot pe un servet si se lasa putin sa absoarba uleiul in exces.Se prepara salata.se poate servi si cu cartofi copti sau fierti

Afisate 1081 - 1110 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Astăzi dai dovadă de creativitate. Desenezi, pictezi, sculptezi. Apoi cumperi o găleată de lavabilă şi vopseşti pereţii la loc. Repede, pînă nu vor crede cei din familie că ai luat-o pe arătură!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]