Lasagna cu piept de pui si dovlecel

de simona72 in Lasagna, 30 Iun 2015 | 9056 vizualizari

 

Nu va mai zic cat e de buna...neaparat sa o probati!:)

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie foi de lasagna proaspete(de la Lidl am folosit eu)
  • 1 dovlecel marisor sau 2 mai mici
  • 400-500 gr piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 ml suc de rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1-2 linguri zahar brut
  • 1 mana frunze proaspete de busuioc
  • 2 linguri pasta de bulion
  • cateva rosii uscate in ulei+capere
  • pentru sosul alb:
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite pline cu faina
  • 500 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • in plus: 300 g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu piept de pui si dovlecel:

Pieptul de pui il taiem cubulete si-l dam prin masina de tocat sau maruntit la robotul de bucatarie. Dovlecelul, il spalam, pastram coaja, taiem capetele, si-l taiem in cubulete nu foarte mici. Pudram cu sare dovlecelul taiat si-l punem intr-o strecuratoare pentru 10 minute. Tamponam cu servetele de hartie bucatelele de dovlecel si le calim la foc iute in 3-4 linguri ulei de masline.

Taiem ceapa marunt si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline. adaugam usturoiul tocat marunt si-l lasam doar cateva secunde(usturoiul se arde repede la calit si isi schimba gustul). Adaugam carnea tocata, amestecam mereu cu o lingura de lemn sa se desfaca si sa se caleasca uniform. Fiind o carne frageda va avea nevoie de putin timp pentru calit...Adaugam sucul de rosii, bulionul, sare si piper proaspat macinat dupa gust, putin zahar si lasam totul sa fiarba 7-10 minute. La final adaugam busuiocul taiat marunt, caperele si rosiile uscate taiate in felii.

Pentru sosul alb: punem la incins intr-o tigaie/craticioara antiaderenta 3-4 linguri ulei de masline. Adaugam faina si amestecam cu un tel tip para sa se desfaca faina in ulei. Lasam maxim 1 minut sa se prajeasca si adaugam treptata laptele cald in timp ce amestecam cu telul. Cand ajungem la consistenta dorita a sosului adaugam sare, nucsoara si cascaval ras. Amestecam pana da in clocot si cascavalul s-a topit.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin ulei de masline, punem  3-4 linguri de sos alb, atat cat sa acopere fundul vasului. Acoperim sosul alb cu foi de lasagna, peste foi punem un alt strat de sos alb, peste sosul allb, cascaval ras, peste cascavalul ras o parte din sosul cu carne, peste bucatele de dovlecel prajit, alt rand de foi de lasagna si repetam operatiunea pana terminam ingredientele, iar deasupra neaparat un strat de cascaval ras. Acoperim vasul cu folie de aluminiu, dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 minute. Indepartam folia si mai lasam 10 minute la cuptor sa prinda o crusta aurie deasupra. Serviti lasagna calda. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu piept de pui si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu ciuperci si afumatura