gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI342
Retete / Dulciuri

Mini - tarte cu banane si ciocolata

In Prajituri la 21 Apr 2011

Aluat. Am mixat spuma untul cu zaharul. Am adaugat ouale batute usor,faina cu praful de copt iar la sfarsit alunele macinate pudra. Am framantat bine. Am obtinut un aluat pe care l-am invelit in folie si l-am dat la rece pentru 2 ore. Am scos apoi am uns cu unt formele, am format bilute pe...

Pandispan cu crema de frisca.

In Prajituri la 21 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma adaugand zaharul treptat si mixam pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam usor galbenusurile apoi faina in ploaie, cacaua , praful de sare si uleiul la sfarsit. Coacem la foc mic, intr-o forma tapetata cu ulei si faina...

Crema de kiwi la pahar

In Dulciuri la 20 Apr 2011

Amestecam intr-un vas ouale cu zaharul si faina . Adaugam treptat laptele rece. Topim ciocolata pe baie de abur. Punem vasul pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si se desprinde de peretii vasului. Lasam la racit. Pasam kiwi usor cu o furculita. Mixam spuma frisca. In crema...

Tort cu frisca, pentru Ina, Bunica, Kamy si Luk (Florina) ,Brandusa, sarbatoritele zilei.

In Torturi la 17 Apr 2011

Blat. Topim untul si-l lasam la racit Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data...

Chec cu cacao

In Dulciuri la 16 Apr 2011

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul. Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina. Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase) Punem peste faina apoi amestecam bine...

Clatite cu branza si cacao

In Dulciuri la 13 Apr 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Intr-un bol punem branza cu putin lapte si zaharul.Bagam blenderul (sau un tel para) si pasam bine pana obtinem o pasta fina. Adaugam apoi, pe rand, galbenusurile. Incorporam cacaua, faina, zaharul vanilat si restul de...

Croasante (croissants)

In Dulciuri la 8 Apr 2011

Mod de preparare Am pus intr-un bol faina cernuta, drojdia, sarea, doua linguri unt si zaharul. Am inceput sa adaug treptat laptele rece pana am obtinut un aluat ferm, destul de tare, nelipicios. Dupa caz adaugati mai mult sau mai putin lapte sau mai mult sau mai putina faina. Asta depinde...

Parfe cu afine si gem de capsuni

In Dulciuri la 6 Apr 2011

Mixati bine frisca. Ciocolata alba o topiti pe baie de abur impreuna cu 30 gr frisca lichida. O lasati sa se raceasca bine. Stoarceti lamaia. Intr-un vas amestecati frisca, gemul, afinele, ciocolata topita acum deja racita si zeama de lamaie. Omogenizati si turnati intr-o caserola....

Negresa (insiropata)

In Dulciuri la 5 Apr 2011

Blat. Se pun la fiert untul cu laptele , zaharul, praful de sare si cacaua Din momentul in care incep sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam la racit. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma. Cand s-a racit amestecul cu cacao, adaugam pe...

Parfe de ciocolata si Nesquik

In Dulciuri la 2 Apr 2011

Pt primul strat pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata. Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul. Pentru al doilea strat. Mixeaza bine frisca. Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu. Cand s-a...

Souffle de ciocolata

In Dulciuri la 28 Mar 2011

Preincalzim cuptorul. Batem albusurile spuma. Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea. Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu. O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma...

Briose cu crema de menta si ciocolata

In Dulciuri la 18 Mar 2011

Mod de preparare: Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa. In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat. Preincalzim cuptorul . Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie. Introducem...

Prajitura Excelenta

In Prajituri la 14 Mar 2011

Blatul: Se bat albusurile spuma cu 4 linguri zahar.Se adauga usor galbenusurile, unul cate unul,si 4-5 linguri de faina. Se coace la foc mediu . Crema1. 6 albusuri se bat spuma cu 250 gr zahar, pe baie de abur. Se adauga 250 gr nuca prajita si macinata. Se pune pe blat si se da la...

Tort alb

In Torturi la 24 Feb 2011

Blat Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana la topirea cristalelor. Se adauga rand pe rand galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt, iar la sfarsit uleiul. Se coace intr-o forma cu diamentru 22-24cm , in...

Tort cu caramel si ciocolata

In Torturi la 14 Feb 2011

Blat Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :))) Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul. Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe...

Prajitura cu menta si ciocolata

In Prajituri la 13 Feb 2011

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele. Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin. Cernem faina...

Tarta cu mar si bezea

In Dulciuri la 9 Feb 2011

BLAT Se amesteca faina cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul, sarea, zaharul, laptele si se framanta un aluat care se da la rece pentru jumatate de ora. Umplutura. Merele se curata si se dau pe razatoare. Se amesteca cu smantana, faina, galbenusurile,...

Choux a la creme

In Prajituri la 5 Feb 2011

Puneti la fiert apa cu uleiul si sarea. Cand a dat in clocot adaugati faina dintr-o singura miscare amestecand energic pana se incorporeaza . Amestecati cu un tel para, destul de repede si nu va face cocoloase. Lasati la racit apoi adaugati ouale, unul cate unul. Nu incorporati urmatorul ou pana...

Briose cu ciocolata si migdale

In Dulciuri la 4 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam in ploaie, zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam galbenusurile unul cate unul, apoi faina si amidonul , cernute. Topim untul , il racim si-l adaugam in compozitie omogenizand....

Pandispan

In Dulciuri la 2 Feb 2011

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza "tzepi" atunci cand o atingi. Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in...

Foi cu frisca si nuca

In Prajituri la 30 Ian 2011

Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul. Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai...

Biscotti cu ciocolata

In Prajituri la 26 Ian 2011

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce nu se mai simt cristalele si amestecul isi dubleaza volumul. Se adauga estenta. Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic. Se adauga cacaua si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga in fir subtire peste amestecul de oua si se mixeaza....

Cremsnit - Cremes

In Prajituri la 15 Ian 2011

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi "cunoaste" cuptorul...nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor. Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa....

Tort Octavia

In Torturi la 12 Ian 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile, adaugam in etape zaharul si mixam in continuare. Incorporam apoi galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua iar la sfarsit untul topit si racit si mierea. Turnam intr-o forma pentru tort cu diametrul de 24 cm...

Tort 2011

In Torturi la 3 Ian 2011

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, cacaua,esenta si la sfarsit uleiul. Coacem in tava tapetata cu hartie pt. copt, la foc mic, aproximativ 20 minute. Mousse visine Scoatem samburii...

Raffaello

In Dulciuri la 3 Ian 2011

Ce simplu! Amestecam totul (untul trebuie sa fie la temperatura camerei), cu mana. Framantam bine , bine , apoi luam cate o lingurita de compozitie,  punem in mijloc cate o bomboana , o modelam in maini formand bilute rotunde pe care le tavalim apoi prin cocos. ps.Eu am pus si 20 ml...

Kinder pingui

In Prajituri la 30 Dec 2010

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam bine cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o pasta fina, fara cristale de zahar. Adaugam pe rand, amestecand dupa fiecare: faina cernuta impreuna cu praful de copt, laptele, grisul, cacaua, uleiul si la final mierea....

Amandina (2)

In Prajituri la 28 Dec 2010

Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea si zaharul pana obtinem un amestec ferm , apoi adaugam apa si galbenusurile frecate cu ulei. Mixam bine adaugand apoi faina cernuta cu praful de copt si cacaua. Amestecam si turnam intr-o tava de 20/30 cm, tapetata cu...

Ciocolata de casa

In Prajituri la 19 Dec 2010

Apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie se pune la fiert, intr-un ceaun, la foc mediu. Din momentul in care incepe sa fiiarba se lasa la foc mic, 14 minute dupa care se adauga amidonul, untul si margarina si se mai fierbe 2minute. Se ia de pe foc si se adauga cacaua si laptele praf,...

Briose cu branza de vaci

In Dulciuri la 8 Dec 2010

Branza de vaci o amestecam cu nuca de cocos, un ou, o lingura de amidon, doua linguri de zahar . Formam bilute pe care le repartizam in formele de briose care in prealabil au fost unse cu unt si tapetate cu faina. Iaurtul il amestecam cu zaharul, uleiul si oul. Adaugam faina amestecata...

Afisate 241 - 270 din 337 retete    
 
Retete preferate
Rulouri cu frisca

Voturi:43

Riz cantonais

Voturi:8

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]