Pandispan

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Feb 2011 | 14173 vizualizari

 

Intr-una din vizitele mele de sarbatori, am fost servita cu "chec"-asa i-a zis gazda. Pt mine checul e..ceva..mai ieftin, ceva de genul , bun si mult si ieftin :))), asta-mi semana mai mult a pandispan. O bunatate pufoasa si aerata! Asa ca i-am cerut sa-mi spuna cum il face. E atat de simplu si dispare din farfurie cat ai clipi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana faina
  • o cana zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao.
  • putina sare
  • esenta vanilie (o jumatate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat, in ploaie, zaharul si mixam pana obtinem o compozitie ca de bezea, lucioasa , care formeaza "tzepi" atunci cand o atingi.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul, esenta,apoi faina in ploaie, pe care-o amestecam usor in compozitie, usor, cu lingura, se jos in sus.

Ultimul se adauga uleiul, amestecand la fel de usor.

Ungem tava cu ulei si faina si turnam jumatate din compozitie.

Cealalta jumatate o amestecam cu cacaua, iar cu o furculita dam amestecului un aspect marmorat.

Coacem la foc mic! (in cuptorul preincalzit) pentru 35-40min.

TIPS-URI

1

unul dintre secretele reusitei, este coacerea la foc mic. Eu il coceam la foc mediu, 25 min. si mi se lasa.

2

de cand am aceasta reteta, o folosesc la multe blaturi, iese perfect.

3

tava nu o tapetati cu faina si pe pereti ci doar pe fund; altfel aluatul se lipeste si obtinem acel aspect de blat "cu burta" :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze rosii