La multi ani, fete dragi. Sa fiti sanatoase, sa va bucurati de toti cei dragi, sa aveti parte de bucurii si impliniri iar necazurile sa va ocoleasca.
La multi ani, Ina. La multi ani, Bunica.La multi ani, Kamy! La multi ani, Luk!.La multi ani,Brandusa!
Blat.
Topim untul si-l lasam la racit
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile si adaugam treptat, in ploaie, zaharul mixand in continuare pana la topirea cristalelor.
Adaugam galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor cu o lingura, apoi faina, cacaua , ciocolata data pe razatoare si la final untul.
Tapetam forma de tort (cu diametrul de 22 cm) cu folie de aluminiu, o ungem cu ulei, presaram faina doar pe fund si turnam compozitia.
Dam la cuptorul preincalzit cu 5 min. inainte, la foc mic (160-165) gr pt 35-40 min.
Verificati introducand scobitoarea si daca iese curata, e gata.
Lasam la racit
Punem intr-un vas mare frisca, smantana, zaharul pudra si zeama de lamaie.
Bagam mixerul, mixam la prima treapta timp de 1 min apoi dam la viteaza mare si mixam pana obtinem o crema legata, tzeapana.
Sirop.
Caramelizam zaharul.Stingem cu apa, adaugam razatura si lasam sa dea cateva clocote. Racim.
Asamblare:
Taiem blatul in doua pe orizontala.
Insiropam primul blat (nu trebuie insiropat tare pentru ca trage umezeala si de la frisca).
Intindem uniform un strat de frisca apoi asezam un strat de felii de kiwi.
Intindem iar frisca, punem al doilea blat, insiropam si ornam cu frisca ramasa.
1
Nota: daca doriti un alt decor reduceti cantitatea de frisca. Eu am folosit pentru umplut cam..1/3 + vreo3 linguri frisca iar restul a intrat la ornat. Deci ar fi suficiente 400-450 gr pt umplut.