C-o fi de Valentin, c-o fi de Dragobete, c-o fi doar provocarea Mihaelei la joaca cu ciocolata....nu stiu..important e ca am ceva bun :)))
Aseara am vrut sa mai pap prajitura cu menta era tava goala :(((
Blat
Crema
Sirop
Glazura
Blat
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile, adaugam zaharul in ploaie si mixam in continuare pana obtinem o compozitie "tepoasa" :)))
Adaugam usor faina,galbenusurile, sarea si cacaua. Ultimul il incorporam uleiul.
Turnam in tava tapetata cu ulei si presarata pe fund cu faina.
Eu am pus intr-o tava inimioara, cantitatea asta ajunge doar pt un blat cu diametrul 22-24.
Coacem la foc mic, 25 min.(probam cu scobitoarea)
Crema.
Mixam frisca impreuna cu zaharul pudra si zeama de lamaie, timp de 5 min, la viteza maxima.(trebuie sa fie tare)
Dam la frigider.
Caramelizam cele 10 linguri de zahar (nu exagerat de tare, sa nu facem o crema amara).
Stingem cu laptele fierbinte (luati de pe foc ca eu nu am luat si a facut reactii chimice:))) si s-a inmultit:))) )
Amestecam mereu si adaugam galbenusurile amestecate cu amidonul, diluate cu putin lapte rece.
Amestecam pana se ingroasa bine si dam apoi la racit.
Albusurile le mixam spuma cu doua linguri zahar pudra.
Intr-un castron mare, amestecam cu un tel para : crema caramel, frisca si albusurile.
Usor..usor...
ps. am vazut aceasta varianta de crema si cu gelatina.Gelatina era pusa in crema caramel caldutza, eu ocolesc pt o vreme gelatina ca am gustat-o odata si..brrrrrr:)))
dar ..imi va trece:))
Voi faceti cum vreti.
Sirop: faceti o cafea din apa, cafea si zahar .PS. N-o beti :)))
Asamblare:
Taiem blatul in trei.
Asezam prima foaie, insiropam cu jumatate din sirop, punem o treime din crema, a doua foaie, sirop, alta treime crema si ultima foaie.
Topim ingredientele pentru glazura la foc mic si calduta o turnam peste ultimul blat.
Decoram cu restul de crema si dam la frigider (peste ultimul pas...eu am trecut:)))