gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE619
PRIETENI342
Retete / Dulciuri

Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

In Prajituri la 20 Noi 2010

Aluatul: Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul. Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai...

Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci

In Prajituri la 14 Noi 2010

Blatul. Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min. Crema...

Rulouri foietaj

In Dulciuri la 11 Noi 2010

Foaia se intinde frumos pe blatul de lucru. Se taie fasii late de aceeasi lungime care se vor rula pe cornetele (rulourile) de inox  apoi se vor aseza in tava tapetata cu hartie de copt. Se vor unge usor cu un ou batut si se vor introduce-n cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-35...

Tort "Padurea neagra"

In Torturi la 8 Noi 2010

Blatul. Se mixeaza timp de 10 minute ouale impreuna cu zaharul si sarea. Trebuie sa-si dubleze volumul , sa se deschida la culoare iar cristalele de zahar sa fie complet topite. Se adauga faina cernuta, cacaua, praful de copt si se amesteca usor. Se toarna intr-o forma (cu diametrul de...

Cornete cu frisca

In Prajituri la 7 Noi 2010

Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul. Impartim aluatul in 3. Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata....

Biscuiti fragezi

In Dulciuri la 26 Oct 2010

Se face un aluat din toate ingredientele amestecate si framantate. Cu un dispozitiv atasat la masina de carne se formeaza betisoare sau cercuri care se aseaza pe tava in care am pus hartie pentru copt si se introduc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce se rumenesc usor pe dedesubt....

Tort lapte de pasare

In Torturi la 24 Oct 2010

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Le mixam spuma, adaugam zaharul , apoi galbenusurile, pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacaua iar la final uleiul si apa. Turnati amestecul intr-o forma unsa cu ulei, tapetata cu faina si coaceti aproximativ 25 min in cuptorul...

Savarine

In Prajituri la 19 Oct 2010

varianta 1. Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut. Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani . Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul. Formele se ung...

Tort inima

In Torturi la 18 Oct 2010

Blat: Albusurile se mixeaza bine. 6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb  pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu. Galbenusurile se mixeaza cu cele 2 linguri zahar ramase, o...

Prajitura cu branza de vaci si visine

In Prajituri la 13 Oct 2010

BLAT: albusurile se bat spuma galbenusurile se freaca bine cu zaharul,uleiul si apa se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaoa impreuna cu jumatate din cantitatea de albusuri batute spuma amestecati bine apoi adaugati restul de albusuri incercand sa nu scoateti aerul din spuma...

Tort choux a la creme

In Torturi la 4 Oct 2010

blatul Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile, adaugam zaharul, mixam, apoi galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si  cacaua . La final incorporam uleiul. Coacem blatul pentru aproximativ 10-15 minute intr-o forma de tort cu diametrul de 24 cm....

Compot de struguri negri

In Sirop / Compot la 30 Sep 2010

Spalam bine strugurii cu apa rece si luam bobitele de pe ciorchine. Pregatim sticlutele curate si repartizam boabele (sa fie cam 10-12 boabe in fiecare sticluta). Intr-o oala mare punem apa si zaharul si lasam sa se topeasca si sa dea un clocot. Adaugam zeama de la cele doua lamai  si...

Budinca

In Dulciuri la 29 Sep 2010

Simplu ca buna ziua: Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea  si am blenduit bine. Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele  si ouale  batute putin si zaharul vanilat. Am amestecat bine (tot cu blenderul) . Ungem un vas...

Clatite pufoase reteta cu dulceata de afine si frisca

In Dulciuri la 8 Sep 2010

Clatite pufoase reteta Frecam bine cele doua oua cu zaharul, pana la topirea completa a cristalelor. Adaugam 2 linguri faina si laptele rece mixand bine. Adaugam restul de faina, praful de copt si esenta de rom si obtinem un aluat grosut. Incepem sa-l subtiem cu apa minerala. Punem si...

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 1 Sep 2010

Reteta de preparare a papanasilor Mai mult decat simplu: Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare. Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n...

Clatite pufoase reteta cu cacao umplute cu friscă

In Dulciuri la 18 Aug 2010

Clatite pufoase reteta Mixăm bine ouale cu zahărul şi zahărul vanilat. Adaugăm iaurtul apoi făina,sarea, praful de copt şi cacaua amestecând uşor. Lăsăm compoziţia pentru 30 min. la rece. Între timp mixăm frişca cu smântâna iar când a căpătat...

Tarta cu nectarine

In Prajituri la 12 Aug 2010

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu sarea. Adaugam zaharul (o ceasca) .Mixam pana face tepi. Adaugam apoi galbenusurile amestecand usor apoi incorporam faina, praful de copt, sarea si pesmetul. La urma amestecam si uleiul. Turnam totul intr-o tava...

Trufe cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Se topeste pe baie de abur ciocolata. Se adauga galbenusul si cacaua si se mai amesteca un minut la foc mic. Se incorporeaza mascarpone si se da amestecul la rece. Cand incepe sa se intareasca se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se "aduna" formand un sul. Se strange...

Briose cu ciocolata

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Mai simplu de atat nu se poate!!! Mixezi bine toate ingredientele. Formele de briose le ungi cu unt si pesmet. Torni in mod egal din compozitie (ies exact 16 buc), pui deasupra bucatele de ciocolata si bagi la cuptor, la foc mediu, pentru ~30 minute.

Amandine

In Prajituri la 25 Iul 2010

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu uleiul iar albusurile le batem spuma cu zaharul. Amestecam usor totul apoi adaugam apa, faina cu praful de copt, sarea, cacaua si omogenizam. Coacem blatul in cuptorul preincalzit, intr-o tava de 20/30 cm, la foc mediu, timp...

Tort

In Torturi la 22 Iul 2010

Blatul: Mixam spuma albusurile. Galbenusurile le mixam cu apa, zaharul si uleiul pana obtinem o crema moale,fina. Peste galbenusuri adaugam faina, cacaua, praful de copt si amestecam usor. Incorporam albusurile batute spuma si omogenizam. Turnam aluatul intr-o forma cu diametru de...

Guguluf marmorat cu mascarpone

In Prajituri la 13 Iul 2010

Ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul. Se adauga putin cate putin untul topit, pana obtinem o crema fina( destul de subtire). Faina se cerne, se amesteca cu bicarbonatul stins cu otet si sarea. Se adauga apoi amestecul de oua, putin cate putin, zaharul vanilat  si mascarponele...

Chocolate lava

In Prajituri la 12 Iul 2010

BUN, RAPID, DULCE, CIOCOLATOS!!! Iti vine sa nu te opresti da' dai in diabet:)) Se amesteca intr-un bol ouale cu zaharul si faina, bine, cu un tel, pana obtineti o "smantana" cremoasa. Separat topiti ciocolata umpreuna cu untul. Cand s-a racorit usor adaugati peste amestecul de oua,...

Desert cu frisca, mascarpone si ciocolata

In Dulciuri la 8 Iul 2010

Ciocolata se topeste pe baie de abur. Se adauga galbenusul, zaharul vanilat  si cacaoa si se mai lasa inca un minut pe foc, amestecand. Se ia de pe foc si se adauga mascarpone, omogenizand. Se baga crema la rece pentru aproximativ 10 minute. Intre timp mixam frisca si stropim merele...

Milch schnitte sau "felii cu lapte"

In Prajituri la 25 Iun 2010

Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul si laptele pana se deschid la culoare. Adaugam apoi faina , grisul, cacaoa si praful de copt , putin cate putin. Albusurile le mixam spuma si le adaugam usor in amestec. E timpul sa introducem in...

Prajitura cu cirese si caise (tarta)

In Prajituri la 20 Iun 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un varf de sare. Untul il frecam spuma cu zaharul. Adaugam pe rand galbenusurile, smantana, zaharul vanilat si putina esenta de rom. Incepem sa punem faina si ne oprim atunci cand obtinem un amestec de consistenta aluatului pentru...

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu sos caramel

In Dulciuri la 18 Iun 2010

Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu grisul si zaharul dupa gust (noua ne plac destul de dulci, voi ii faceti cum va plac). Se adauga ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare.(daca aveti branza mai uscata, mai puteti pune un ou ) Adaugam zaharul vanilat si lasam...

Prajitura cu ciocolata

In Prajituri la 15 Iun 2010

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam zaharul si mixam pana la topirea completa a cristalelor de zahar. Amestecam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa  si le adaugam in amestecul de galbenusuri, in trei etape. Albusurile le mixam spuma....

Desert pufos cu vin si capsuni- "desert pufos (ca) Adinuta":)))

In Dulciuri la 7 Iun 2010

Spalati bine capsunile, le scurgeti de apa si le curatati coditele. Le pasati cu o furculita si adaugati zaharul peste ele. Mixati frisca. Peste capsuni adaugati varful de  cutit sare si coaja de lamaie. Gelatina o inmuiati in 2linguri de apa, o lasati 2-3 minute apoi adaugati vinul...

Ducesse cu ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2010

Bati bine albusurile  spuma pana se intepenesc in castron Adaugi  zaharul  si zaharul vanilat. Pui apoi faina,  alune sau nuci usor prajite si macinate si scortisoara. Acestea le adaugi amestecand usor. Spritezi din compozitie forme ca bezelele pe o tava tapetata cu...

Afisate 271 - 300 din 337 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]