Ciocolata de casa

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Dec 2010 | 11692 vizualizari

 

Am tot testat eu retete (nu chiar pe toate:)) ) pana am ajuns sa mi-o "inventez " pe a mea.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • doua cani+ 2linguri zahar (de 250ml)
  • o cana apa
  • o lingurita zeama lamaie
  • esenta migdale (jumatate lingurita)-sau de rom
  • 40 gr cacao
  • 30 gr nuca taiata
  • 30 gr stafide
  • o lingura amidon
  • 50 unt
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie se pune la fiert, intr-un ceaun, la foc mediu.

Din momentul in care incepe sa fiiarba se lasa la foc mic, 14 minute dupa care se adauga amidonul, untul si margarina si se mai fierbe 2minute.

Se ia de pe foc si se adauga cacaua si laptele praf, cernute, esenta, nucile si stafidele si se omogenizeaza bine compozitia.

Ungem o tava cu unt, si turnam ciocolata calda.

Lasam sa se racoreasca bine si bagam la frigider.

Cand s-a intarit bine, portionam si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao