Parfe de ciocolata si Nesquik

de gaby_duceag in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 10977 vizualizari

 

INGREDIENTE

1.

  • 100 GR ciocolata cu lapte
  • 50 gr frisca
  • o lingura unt

2.

  • 450 gr frisca
  • 400 gr ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 20 gr amidon
  • zahar vanilat
  • 200 gr lapte
  • 80 gr nesquik
  • 20 gr cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de ciocolata si Nesquik:


Pt primul strat pune pe foc toate ingredientele si lasa pana se topeste bine ciocolata.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca si toarna in forma in care vei face parfeul.

Pentru al doilea strat.
Mixeaza bine frisca.
Pune pe foc laptele amestecat cu amidonul amestecand mereu.
Cand s-a ingrosat usor adauga galbenusurile batute, Nesquik-ul si cacaua.
Amesteca repede si adauga ciocolata tocata si amesteca inca un minut pe foc apoi opreste focul si continua amestecarea pana la topirea ciocolatei.
Lasa sa se raceasca complet si cu o lingura mare, amesteca cu frisca batuta, usor , usor pana incorporezi tot amestecul de ciocolata.

Toarna peste stratul de ciocolata din forma (care deja e intarit), niveleaza frumos si baga la congelator.
Lasa peste noapte si a doua zi introdu forma pt 20 sec in apa calda apoi pune deasupra formei o farfurie si cu o miscare ferma rastoarna inghetata.
Feliaza si papa.
Sa descriu cat de bun e?
Mai bine va faceti :P


Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de ciocolata si Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone II